You are not logged in.

#1 2010-10-27 19:33:02

zainin
Member
From: Poland
Registered: 2010-10-23
Posts: 31

Synaptics not working on Sony Vaio

And another problem to solve...

My system doesn't detect my touchpad. Well, it works, but I can't use Synaptics driver, because it's detected as generic mouse. I've installed xf-86-input-synaptics and xf86-input-evdev.

Here's what my Xorg log says:

[ 15396.302] (II) config/udev: Adding input device ImPS/2 Generic Wheel Mouse (/dev/input/event8)
[ 15396.302] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: Applying InputClass "evdev pointer catchall"
[ 15396.302] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: always reports core events
[ 15396.302] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: Device: "/dev/input/event8"
[ 15396.328] (--) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: Found 3 mouse buttons
[ 15396.329] (--) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: Found scroll wheel(s)
[ 15396.329] (--) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: Found relative axes
[ 15396.329] (--) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: Found x and y relative axes
[ 15396.329] (II) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: Configuring as mouse
[ 15396.329] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: YAxisMapping: buttons 4 and 5
[ 15396.329] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: EmulateWheelButton: 4, EmulateWheelInertia: 10, EmulateWheelTimeout: 200
[ 15396.329] (II) XINPUT: Adding extended input device "ImPS/2 Generic Wheel Mouse" (type: MOUSE)
[ 15396.329] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: (accel) keeping acceleration scheme 1
[ 15396.329] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: (accel) acceleration profile 0
[ 15396.329] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: (accel) acceleration factor: 2.000
[ 15396.329] (**) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: (accel) acceleration threshold: 4
[ 15396.329] (II) ImPS/2 Generic Wheel Mouse: initialized for relative axes.
[ 15396.329] (II) config/udev: Adding input device ImPS/2 Generic Wheel Mouse (/dev/input/mouse1)

And "cat /proc/bus/input/devices"

I: Bus=0011 Vendor=0002 Product=0005 Version=0000
N: Name="ImPS/2 Generic Wheel Mouse"
P: Phys=isa0060/serio2/input0
S: Sysfs=/devices/platform/i8042/serio2/input/input8
U: Uniq=
H: Handlers=mouse1 event8 
B: EV=7
B: KEY=70000 0 0 0 0
B: REL=103

Whatever I write in xorg.conf or xorg.conf.d/10-synaptics.conf it doesn't work.
I don't know what to do to get my touchpad detected correctly. I need some help...

I'm running 2.6.35-ARCH and Fluxbox.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB