You are not logged in.

#1 2014-01-25 16:20:33

publicus
Member
Registered: 2014-01-01
Posts: 129

[RESOLVED] No service command?

# service
bash: service: command not found

Am I missing something?  Or have I misread something?

Do I need to re-install a package or am I calling the wrong commands?

Last edited by publicus (2014-01-25 17:26:04)

Offline

#2 2014-01-25 16:27:16

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,433

Re: [RESOLVED] No service command?

What exactly are you trying to do?
https://wiki.archlinux.org/index.php/FA … ge_is_X.3F

Online

#3 2014-01-25 16:27:50

HalosGhost
Member
From: Twin Cities, MN
Registered: 2012-06-22
Posts: 1,486
Website

Re: [RESOLVED] No service command?

publicus wrote:

Am I missing something?  Or have I misread something?

Do I need to re-install a package or am I calling the wrong commands?

What are you expecting `service` to do?

All the best,

-HG


"All errors are ᴘᴇʙᴋᴀᴄ errors—It's just a matter of narrowing down which keyboard and chair." -Trilby
\ldots

Offline

#4 2014-01-25 16:56:58

GloW_on_dub
Member
Registered: 2013-03-13
Posts: 328

Re: [RESOLVED] No service command?

I think you are looking for systemctl
https://wiki.archlinux.org/index.php/systemd

Offline

#5 2014-01-25 17:13:08

publicus
Member
Registered: 2014-01-01
Posts: 129

Re: [RESOLVED] No service command?

Hi all.

I'm all set now.  Here's where I screwed up.  I did the manual configuration to a wireless point.  That worked.  Then I wanted to fiddle with NetworkManager and that bombed and created all sorts of unpleasantries (not surprising.)

Now, I figured, screw this and restart.  So I did.  Well, after restarting my laptop -- took me a moment to find systemctl and figure it out (thank GloW_on_dub!) -- and then I started and enabled NetworkManager and several other services.  I'm very content so far that things are working like a charm.

Last edited by publicus (2014-01-25 17:14:59)

Offline

#6 2014-01-25 17:18:37

GloW_on_dub
Member
Registered: 2013-03-13
Posts: 328

Re: [RESOLVED] No service command?

please edit your first post, to mark the thread solved.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB