You are not logged in.

#1 2009-03-08 01:33:54

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

[Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

Ok, I have flash and java "working"  but sometimes when I go to certain flash websites my firefox browser will just crash (close) with no warning. I also tired the same sites with swiftweasel which does the same. Interestingly, I can go to youtube no problem but sites like http://www.adobe.com/products/flashplayer will instantly close any browser I use! This happens each time I try, always the same results.

Any suggestions?

Here is the flash and java I have installed:

firefox 3.0.7-1
flashplugin 10.0.22.87-1
jre_beta 6u12-1

Just upgraded to the latest firefox 3.0.7-1, which did not change anything. Obviously it sounds like a flash issue.
Just removed flash and reinstalled it, re-started firefox and same thing...Closes if I go to http://www.adobe.com/products/flashplayer, youtube works fine!

Last edited by banshee28 (2009-07-22 23:43:23)


Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#2 2009-03-08 03:51:23

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,942

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

Man, Flash and Java haven't been any fun for you. The link above works fine here. Start FF from a terminal and see if there are any error messages.

Offline

#3 2009-03-08 04:59:16

peets
Member
From: Montreal
Registered: 2007-01-11
Posts: 936
Website

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

I uninstalled flash completely. I made a separate user with a private install of adobe's flash for when I think it will really be worth it. I start another X, start the browser, and hope it doesn't crash.

Flash sucks. I'm going to start sending emails to sites that make videos available in flash players only. Mplayer-plugin works real well for videos!

Offline

#4 2009-03-08 05:19:09

Wintervenom
Member
From: /home/wintervenom
Registered: 2008-08-20
Posts: 1,011
Website

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

Grab Greasemonkey and Free YouTube!, and you should not have to worry about that anymore on YouTube, Google Video, and a host of other video sharing websites.


My [GitHub] and my [artwork].
Data is guaranteed to stay crunchy in milk.
Keep your _✍ hand strong.

Offline

#5 2009-03-08 15:02:33

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

skottish wrote:

Man, Flash and Java haven't been any fun for you. The link above works fine here. Start FF from a terminal and see if there are any error messages.

When I start firefox as root from a terminal I get this after trying the adobe link:

bash-3.2# firefox 
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".

(firefox:4218): GnomeUI-WARNING **: While connecting to session manager:
Authentication Rejected, reason : None of the authentication protocols specified are supported and host-based authentication failed.

When I start firefox as myself and go to the link, here is what it shows.

[me@ArchLaptop .config]$ firefox
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Illegal instruction

Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#6 2009-03-08 15:05:36

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

Wintervenom wrote:

Grab Greasemonkey and Free YouTube!, and you should not have to worry about that anymore on YouTube, Google Video, and a host of other video sharing websites.

The thing is youtube and google video all work fine, its just some random sites and the adobe flash link above? I will try greasemonkey and see how it works


Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#7 2009-03-08 16:20:21

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,942

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

The Gnome-UI warning I've never seen before. I doubt that's the problem though. The Xlib warnings are harmless, and are in fact gone with the stuff from testing. But, the Illegal instruction message is troubling. A quick search indicates that there's a problem with 3D instructions. Can you run stuff like glxgears without it crashing?

Offline

#8 2009-03-08 16:40:07

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

skottish wrote:

The Gnome-UI warning I've never seen before. I doubt that's the problem though. The Xlib warnings are harmless, and are in fact gone with the stuff from testing. But, the Illegal instruction message is troubling. A quick search indicates that there's a problem with 3D instructions. Can you run stuff like glxgears without it crashing?

Never knew that existed but yea it works without crashing:

bash-3.2# glxgears 
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
Xlib:  extension "Generic Event Extension" missing on display ":0.0".
8979 frames in 5.0 seconds = 1795.685 FPS
9426 frames in 5.0 seconds = 1885.095 FPS
10051 frames in 5.0 seconds = 2010.143 FPS
10020 frames in 5.0 seconds = 2003.812 FPS
10083 frames in 5.0 seconds = 2016.485 FPS
10091 frames in 5.0 seconds = 2018.108 FPS

I am running this on a HP laptop with ati graphics if that makes a difference. I heard about the recent ati stuff, but I have this installed for video:
xf86-video-ati 6.10.0-1
xf86-video-vesa 2.1.0-1


Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#9 2009-03-08 16:49:34

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,942

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

I don't know anything about the state of ATI drivers other than what I read here. I do know that Flash 10 is 3D enabled, and that the error that you got above is common amongst problems with 3D drivers. This doesn't mean for fact that that's the problem, but it may be. Hopefully someone that knows ATI can jump in and help.

Offline

#10 2009-03-08 16:53:21

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

skottish wrote:

I don't know anything about the state of ATI drivers other than what I read here. I do know that Flash 10 is 3D enabled, and that the error that you got above is common amongst problems with 3D drivers. This doesn't mean for fact that that's the problem, but it may be. Hopefully someone that knows ATI can jump in and help.

Thanks Skottish, lets wait and see. It sounds like it may be. cool


Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#11 2009-03-08 16:56:48

skottish
Forum Fellow
From: Here
Registered: 2006-06-16
Posts: 7,942

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

banshee28 wrote:
skottish wrote:

I don't know anything about the state of ATI drivers other than what I read here. I do know that Flash 10 is 3D enabled, and that the error that you got above is common amongst problems with 3D drivers. This doesn't mean for fact that that's the problem, but it may be. Hopefully someone that knows ATI can jump in and help.

Thanks Skottish, lets wait and see. It sounds like it may be. cool

One thing that you can try, and results vary amongst different people, is to enable testing and install the entire new X chain. If you're interested, there are two running threads on xorg 1.6 that may have useful information:

http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=66612
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=66245

Offline

#12 2009-03-08 21:42:24

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

skottish wrote:

One thing that you can try, and results vary amongst different people, is to enable testing and install the entire new X chain. If you're interested, there are two running threads on xorg 1.6 that may have useful information:

http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=66612
http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=66245

Well that was fun..Upgraded to the new xorg 1-6 and somehow corupted my xorg.conf file and was unable to startx.
Anyways, I am back with xorg working fine, xf86-video-ati drivers installed, and the problem is the same or worse (now it will close from the main Aodbe site).

Just in case, here is my xorg.conf

Section "ServerLayout"
    Identifier     "X.org Configured"
    Screen      0  "Screen0" 0 0
    InputDevice    "Mouse0" "CorePointer"
    InputDevice    "Keyboard0" "CoreKeyboard"
EndSection

Section "Files"
    ModulePath   "/usr/lib/xorg/modules"
    FontPath     "/usr/share/fonts/misc"
    FontPath     "/usr/share/fonts/100dpi:unscaled"
    FontPath     "/usr/share/fonts/75dpi:unscaled"
    FontPath     "/usr/share/fonts/TTF"
    FontPath     "/usr/share/fonts/Type1"
EndSection

Section "Module"
    Load  "dri2"
    Load  "dri"
    Load  "dbe"
    Load  "glx"
    Load  "record"
    Load  "extmod"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier  "Keyboard0"
    Driver      "kbd"
EndSection

Section "InputDevice"
    Identifier  "Mouse0"
    Driver      "mouse"
    Option        "Protocol" "auto"
    Option        "Device" "/dev/input/mice"
    Option        "ZAxisMapping" "4 5 6 7"
EndSection

Section "Monitor"
    Identifier   "Monitor0"
    VendorName   "Monitor Vendor"
    ModelName    "Monitor Model"
EndSection

Section "Device"
        ### Available Driver options are:-
        ### Values: <i>: integer, <f>: float, <bool>: "True"/"False",
        ### <string>: "String", <freq>: "<f> Hz/kHz/MHz"
        ### [arg]: arg optional
        #Option     "ShadowFB"               # [<bool>]
        #Option     "DefaultRefresh"         # [<bool>]
        #Option     "ModeSetClearScreen"     # [<bool>]
    Identifier  "Card0"
    Driver      "radeon"
    VendorName  "ATI Technologies Inc"
    BoardName   "M24 1P [Radeon Mobility X600]"
    BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

Section "Screen"
    Identifier "Screen0"
    Device     "Card0"
    Monitor    "Monitor0"
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     1
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     4
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     8
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     15
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     16
    EndSubSection
    SubSection "Display"
        Viewport   0 0
        Depth     24
    EndSubSection
EndSection

Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#13 2009-03-10 01:58:01

will1911a1
Member
Registered: 2008-04-20
Posts: 59

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

I'm having the same problem here.  Anybody figured this out yet?

Offline

#14 2009-03-10 03:22:55

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

will1911a1 wrote:

I'm having the same problem here.  Anybody figured this out yet?

Is yours only with flash sites or other sites too? Does it always crash going to this site: http://www.adobe.com/products/flashplayer


Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#15 2009-03-10 04:47:39

darthaxul
Member
Registered: 2008-09-24
Posts: 156

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

I've had that happen a while ago, not so much anymore though. It happens like 2% time, either with flash enabled or disabled. I'm guessing its someting to do with the compilation of the browser and or a combination of some website reqesting something the browser cant interpret?

Offline

#16 2009-03-10 11:46:04

will1911a1
Member
Registered: 2008-04-20
Posts: 59

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

banshee28 wrote:
will1911a1 wrote:

I'm having the same problem here.  Anybody figured this out yet?

Is yours only with flash sites or other sites too? Does it always crash going to this site: http://www.adobe.com/products/flashplayer

Flash stuff only.  Sometimes it will even allow the flash stuff to run for a while before crashing, but it crashes almost immediately on that adobe page every time.

It's weird because it just started doing this recently.  I'd say within the last week or so.

Offline

#17 2009-03-10 14:31:35

R00KIE
Forum Moderator
From: Between a computer and a chair
Registered: 2008-09-14
Posts: 4,361

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

It works fine here, Arch32, flashplugin 10.0.22.87-1, jre 6u11-1 and firefox 3.0.7-1.
I'm still on xserver 1.5 and using the radeonhd-git from aur getting ready for the change to xorg-server 1.6 which I have tried but then pacman wouldn't be able to update my system sad complaining that couldn't resolve dependencies, downgraded for now tongue but everything worked fine then too.

Edit:
I am also using oss 4.1_1051-2 with libflashsupport-oss 4.1_1050-1.

Last edited by R00KIE (2009-03-10 16:24:45)


R00KIE
Tm90aGluZyB0byBzZWUgaGVyZSwgbW92ZSBhbG9uZy4K

Offline

#18 2009-03-10 15:07:18

Ranguvar
Member
Registered: 2008-08-12
Posts: 2,516

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

Maybe Gnash or swfdec can give you some limited Flash capabilities?
Does openjdk6 help with Java?
If you're using OSS4, do you have libflashsupport-oss installed?

Offline

#19 2009-03-11 00:30:56

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

R00KIE wrote:

It works fine here, Arch32, flashplugin 10.0.22.87-1, jre 6u11-1 and firefox 3.0.7-1.
I'm still on xserver 1.5 and using the radeonhd-git from aur getting ready for the change to xorg-server 1.6 which I have tried but then pacman wouldn't be able to update my system sad complaining that couldn't resolve dependencies, downgraded for now tongue but everything worked fine then too.

Edit:
I am also using oss 4.1_1051-2 with libflashsupport-oss 4.1_1050-1.

Maybe since you are using arch 32 instead of x64? I should have everything (firefox, flash, etc) x64.

I think this is where the problem lies in the 64-bit.:|


Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#20 2009-03-11 00:43:42

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

Ranguvar wrote:

Maybe Gnash or swfdec can give you some limited Flash capabilities?
Does openjdk6 help with Java?
If you're using OSS4, do you have libflashsupport-oss installed?

Ok, I removed flashplugin and tried the same adobe site and it did not crash. Flash of course did not work which was expected so this appears to be isolated to a flash issue. Installed swfdec and all dep's which is not quite working yet. Tried gnash and still not working, but it does not crash either....

Oh, I think java is working fine with the jre-beta, not sure about the openjdk6

Last edited by banshee28 (2009-03-11 00:46:33)


Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#21 2009-03-11 18:19:37

R00KIE
Forum Moderator
From: Between a computer and a chair
Registered: 2008-09-14
Posts: 4,361

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

banshee28 wrote:
R00KIE wrote:

It works fine here, Arch32, flashplugin 10.0.22.87-1, jre 6u11-1 and firefox 3.0.7-1.
I'm still on xserver 1.5 and using the radeonhd-git from aur getting ready for the change to xorg-server 1.6 which I have tried but then pacman wouldn't be able to update my system sad complaining that couldn't resolve dependencies, downgraded for now tongue but everything worked fine then too.

Edit:
I am also using oss 4.1_1051-2 with libflashsupport-oss 4.1_1050-1.

Maybe since you are using arch 32 instead of x64? I should have everything (firefox, flash, etc) x64.

I think this is where the problem lies in the 64-bit.:|

Arch64, firefox 3.0.7-1, libflashsupport-oss 4.1_1050-1, oss 4.1_1051-2, flashplugin 10.0.22.87-1, jre 6u11-1, xorg-server 1.6.0-1, drm-radeon-module-git-r6xx-r7xx 20090306-1, xf86-video-radeonhd-git-r6xx-r7xx 20090306-1 and still works fine.


R00KIE
Tm90aGluZyB0byBzZWUgaGVyZSwgbW92ZSBhbG9uZy4K

Offline

#22 2009-03-11 21:32:29

banshee28
Member
Registered: 2008-10-18
Posts: 336

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

R00KIE wrote:

Arch64, firefox 3.0.7-1, libflashsupport-oss 4.1_1050-1, oss 4.1_1051-2, flashplugin 10.0.22.87-1, jre 6u11-1, xorg-server 1.6.0-1, drm-radeon-module-git-r6xx-r7xx 20090306-1, xf86-video-radeonhd-git-r6xx-r7xx 20090306-1 and still works fine.

Gotcha, but still seems like others are having this issue also so not sure whats causing this ?? sad


Arch64, AMD64, LXDE

Offline

#23 2009-03-12 08:58:56

R00KIE
Forum Moderator
From: Between a computer and a chair
Registered: 2008-09-14
Posts: 4,361

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

Maybe some plugin is making your firefox crash .... or some plugin is preventing my firefox from opening something that will make it crash.


R00KIE
Tm90aGluZyB0byBzZWUgaGVyZSwgbW92ZSBhbG9uZy4K

Offline

#24 2009-03-13 09:36:49

Runaway1956
Member
Registered: 2009-03-13
Posts: 9

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

banshee28 wrote:

Ok, I have flash and java "working"  but sometimes when I go to certain flash websites my firefox browser will just crash (close) with no warning. I also tired the same sites with swiftweasel which does the same. Interestingly, I can go to youtube no problem but sites like http://www.adobe.com/products/flashplayer will instantly close any browser I use! This happens each time I try, always the same results.

Any suggestions?

Here is the flash and java I have installed:

firefox 3.0.7-1
flashplugin 10.0.22.87-1
jre_beta 6u12-1

Just upgraded to the latest firefox 3.0.7-1, which did not change anything. Obviously it sounds like a flash issue.
Just removed flash and reinstalled it, re-started firefox and same thing...Closes if I go to http://www.adobe.com/products/flashplayer, youtube works fine!

It appears that you are having the same problem that I am.  You are trying to run an all native 64 bit operating system, and the ALPHA 64 bit flash is kicking your butt.  Firefox crashes at most sites that use flash, for me.  Oddly, Youtube and other video hosting sites seem to run alright.

I keep searching every day for a workaround, a fix, or an update.

It's almost five years since I installed my first 64 bit *nix operating system, and Flash is the last thing to keep me from being ALL NATIVE 64 bit Linux.

Sorry, not Arch here - I'm currently running Ubuntu.  But, the distro hardly matters - it seems that everyone trying to run the 64 bit Flash is having similar problems.

Do as I am doing, Google, Google, Google.  SOMEONE will come up with a solution soon. wink

A sidenote: 64 bit Java from Sun is working beautifully here.  I was beginning to think I would never see THAT happen!!  smile


[img]https://www.linuxcounter.net/cert/522398.png[/img]

Offline

#25 2009-03-13 10:39:57

bernarcher
Forum Fellow
From: Germany
Registered: 2009-02-17
Posts: 2,277

Re: [Solved] Browser randomly crashes with flash sites?

I am not sure if this really is a 64-bit only problem. I have

firefox 3.0.7-1
flashplugin 10.0.22.87-1
jre 6u11-1

in an x86 system (NVidia Geforce 8400 GS based) and http://www.adobe.com/products/flashplayer works without any problems here.
This "success" could be caused by some interfering firefox plugin, whereof come to my mind (installed here):

Adblock Plus 1.0.1
NoScript 1.9.1

Another possibility (see the BBC link cause above) could be the cookies regime which I set to "ask every time" ("jedes Mal nachfragen" in German). If this is set otherwise, cookies will probably fill up unseen until firefox blocks. (Is there any log which could prove this?)

And yet another possibility. I have an almost complete set of lib32* packages set up here. Perhaps parts of firefox rely on the presence of some of these.


To know or not to know ...
... the questions remain forever.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB