You are not logged in.

#1 2012-10-14 05:04:28

Pranavg1890
Member
From: Nagpur,India
Registered: 2012-09-07
Posts: 111

[SOLVED]possible to make live image of a current running arch system?

Hi Friends!!!. Is it possible to make live iso image of a current running arch system? are there any tools available for that?(I want to do this cause When i install a new arch system, I want to remain my own customizations intact)

Last edited by Pranavg1890 (2012-10-14 07:29:58)


Using Openbox + Tint2 + Idesk

Offline

#2 2012-10-14 05:14:36

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,412

Re: [SOLVED]possible to make live image of a current running arch system?

You know that when you install you are pulling from an online repo, right?  So I am not sure how you plan on achieving that.  Maybe scripting your install procedure, but all the configs and whatnot are not going to be how you like them.

Offline

#3 2012-10-14 05:18:47

jasonwryan
Forum & Wiki Admin
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 18,344
Website

Re: [SOLVED]possible to make live image of a current running arch system?


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Offline

#4 2012-10-14 07:27:19

Pranavg1890
Member
From: Nagpur,India
Registered: 2012-09-07
Posts: 111

Re: [SOLVED]possible to make live image of a current running arch system?

OK, so after reading the posts, I think that this is not possible.but i think this sould be feature which should be researched upon cause everytime I install arch on a new machine(arch reinstalls on same machine are very rare cause it's a rolling release and has excellent recovery tools) I have to spend a 5-6 hours of time configuring the system.so, i think it should be a feauture that should be worked upon.for eg. like you could chroot into the iso created and then replace the deafult configs by the one on your system or a system scanner which scans the changes on the system with respect  to default arch installation and make the necessary changes to the live image.Thanks friends for your replies. I mark this thread as solved.


Using Openbox + Tint2 + Idesk

Offline

#5 2012-10-14 07:32:40

x33a
Forum Moderator
Registered: 2009-08-15
Posts: 3,248
Website

Re: [SOLVED]possible to make live image of a current running arch system?

You can simply reuse your existing home and etc on the new systems, if you want to have similar setups.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB