You are not logged in.

#1 2013-10-20 07:51:01

jedcooper
Member
From: Germany
Registered: 2013-10-10
Posts: 10

Nemo no network shares

G'day!

I recently installed cinnamon along with Nemo on a fresh arch install.
With Nemo I don't get the network button working to show me available workgroups etc.
Installing smbclient doesn't help, even not gvfs-smb (iirc).
With smbtree I get partly errors in output. Looks like a parsing or sed whatever error. What's wrong there?
As it was working on an earlier install I don't know what it requires on a fresh install.
Installing samba fixes the bit weird smbtree output at least, but doesn't affect the network share button behavior in Nemo.

Regards

EDIT: btw: got a running samba fileserver in my home network, all other clients win/arch etc. are doing well.

Last edited by jedcooper (2013-10-20 08:16:36)

Offline

#2 2013-10-20 08:53:45

jrussell
Member
From: Cape Town, South Africa
Registered: 2012-08-16
Posts: 510

Re: Nemo no network shares

You might need avahi and mdns


bitcoin: 1G62YGRFkMDwhGr5T5YGovfsxLx44eZo7U

Offline

#3 2013-10-21 08:18:32

jedcooper
Member
From: Germany
Registered: 2013-10-10
Posts: 10

Re: Nemo no network shares

Installed avahi, but doesn't help. The avahi browsers (ssh, vnc etc.) were already there.

BTW the smbtree output:

[xxxx@archquad muffin]$ smbtree
Enter xxxx's password: 
tdb(__NULL__): tdb_open_ex: called with name == NULL
tdb(__NULL__): tdb_open_ex: called with name == NULL
WORKGROUP
tdb(__NULL__): tdb_open_ex: called with name == NULL
tdb(__NULL__): tdb_open_ex: called with name == NULL
        \\ARCHP3                        Arch P3 Samba Server
tdb(__NULL__): tdb_open_ex: called with name == NULL
tdb(__NULL__): tdb_open_ex: called with name == NULL
tdb(__NULL__): tdb_open_ex: called with name == NULL
                \\ARCHP3\xxxx                   Home Directories
                \\ARCHP3\IPC$                   IPC Service (Arch P3 Samba Server)
                \\ARCHP3\xxxx          
                \\ARCHP3\xxxx            
                \\ARCHP3\xxxx        
                \\ARCHP3\xxxx          
                \\ARCHP3\xxxx          
                \\ARCHP3\xxxx                  Home Directories

Opening the Network settings shows the message "The system network services are not compatible with this version".

Regards

Last edited by jedcooper (2013-10-21 08:19:30)

Offline

#4 2013-11-09 21:19:27

markoer
Member
Registered: 2010-12-15
Posts: 55

Re: Nemo no network shares

install samba and you will solve this
regards

Offline

#5 2013-11-10 05:39:26

jedcooper
Member
From: Germany
Registered: 2013-10-10
Posts: 10

Re: Nemo no network shares

at time of my post only samba fixed this. yes.
now i did a fresh 11012013 iso install and the smbtree output is as it should be. WITH ONLY cifs-utils installed and WITHOUT ANY configuration. same as i did above.
so weird. but well... partly or even complete solved? i dunno..

short info regarding to the network setup, there has to be a network manager installed and dhcpcd.service disabled.

Last edited by jedcooper (2013-11-10 05:41:16)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB