You are not logged in.

#1 2009-08-04 19:35:03

jdiez
Member
Registered: 2009-08-03
Posts: 40

How do you set those 'Desktop information widgets'?

Hi, I have recently installed Arch Linux on my iMac, after hours of work I am now proud of it.

I have my .config/openbox/autostart.sh to setup the screen resolution using xrandr, then feh to change the wallpaper and finally pypanel. Also correct me if this might be wrong in some way.

So I'm now a happy Arch user, everything works flawlessly, but since I've been searching for some OpenBox screenshots I found out that many people have something like a "sidebar" on their desktops, which is pretty nice to me. If you don't know what I am talking of, please look the screenshot below [1].

I am glad that this community is as dynamical as it is, keep up with the great work!

[1]
arch-openbox-rss.jpg
PS: I refer to the sidebar, which shows information about network and hard drives, but the weather widget is also interesting.

Offline

#2 2009-08-04 20:15:17

firecat53
Member
From: Lake Stevens, Wa
Registered: 2007-05-14
Posts: 1,486
Website

Re: How do you set those 'Desktop information widgets'?

Conky!  smile Can be for the weather, too with a script and special font.

Last edited by firecat53 (2009-08-04 20:15:59)

Offline

#3 2009-08-04 21:37:18

jdiez
Member
Registered: 2009-08-03
Posts: 40

Re: How do you set those 'Desktop information widgets'?

Thanks! ^^

Offline

#4 2009-08-04 23:11:29

firecat53
Member
From: Lake Stevens, Wa
Registered: 2007-05-14
Posts: 1,486
Website

Re: How do you set those 'Desktop information widgets'?

Happy to help smile Just make sure and edit you first post to add [SOLVED] to the title.

Scott

Offline

#5 2009-08-05 02:56:03

Knute
Member
From: Minot, ND
Registered: 2009-03-17
Posts: 604

Re: How do you set those 'Desktop information widgets'?

Yeah, the "sidebar" as you put it is conky.

The weather ap and the calendar are both adesklets from the looks of them.

Not sure if the bar at the bottom is an adesklet or not, cuz I don't use them so much.  smile


Knute

Offline

#6 2009-08-05 03:02:00

Ghost1227
Forum Fellow
From: Omaha, NE, USA
Registered: 2008-04-21
Posts: 1,422
Website

Re: How do you set those 'Desktop information widgets'?

Check out my Desktop Workshop or its complementing request thread.


.:[My Blog] || [My GitHub]:.

Offline

#7 2009-08-05 03:16:18

sand_man
Member
From: Australia
Registered: 2008-06-10
Posts: 2,164

Re: How do you set those 'Desktop information widgets'?

the bar on the bottom looks like xfce-panel


neutral

Offline

Board footer

Powered by FluxBB