You are not logged in.
Evo i jedan pozdrav iz Banja Luke...
Pozdrav iz Ciriha.
Porijeklom iz Banja Luke,
EN, windowmaker, awesome, fluxbox(trenutno)
Hrvatska, en locale, i3
Pozdrav iz Zagreba!
Pozdrav iz Pariza (poreklo iz srbije)
Archlinux sa KDE, locale FR
Makedonec do koska ... Arch Linux koj go najdam go zarazuvam da koristi Arch Linux. Na LapTop-ot imam ArchLinux 32 bit dodeka pak na Desktop imam 64bit i dvata imaat GNOME + conky .... Toa e toa braka .... Cuvaj te se ... RESPEKT
Their Momma Made Em, Their Momma Gave em & now she can`t even SAVE`em | My WebLog
Hrvatska, en locale, kde ^^
Hrvatska, Zagreb. Eng locale, i3 wm.
Kad će okupljanje Arch Linux balkanaca? ;D
Last edited by archman-cro (2010-12-28 22:00:53)
Hehehhe, pa nemamo ni posten forum za nas balkance...
Srbija, Bor...
I do not speak English, but I understand...
Malo nas je da bi imali svoj forum
ovak je čist ok ^^
Yep. Dobro je ovako. Forum je preuredan, praktički savršen.
Mada bi mogli da organizujemo neku arch-balkan zajednicu? Postoji na ircu arch-sr soba, ali mislio sam nesto drugacije...
Baci ideju. A možemo i na irc nešt izmislit.
Pa sta znam, mozda nesto kao lagani sajt sa osnovnim informacijama gde cemo se mi iz kraja nekako nalaziti lakse, cinjenica je da nas sa prostora bivse YU ima manje nego li Ubuntu korisnika iz mog grada... Pa bilo bi lepo da smo povezani, a na kraju krajeva moze i irc soba, nesto kao archlinux-yu, i ovako nas pola sveta i dalje sve vodi pod jednim krovom!
Hmm, mislim da već sve postoji. #archlinux-rs @freenode i njihova stranica, tj. forum: http://forum.ns-linux.org/cgi-bin/yabb2 … board=arch
Samo što je sve pod "rs", al nema veze...
A ovo je LUGons nesto napravio, nisam znao za to...ajd sad cu da ih kontaktiram da vidim sta i kako.
Edit:
To je forum LUGons-a i na njemu su obuhvacene sve popularne distribucije, izmedju ostalo i Arch Linux kao jedan od popularnijih.
Last edited by Pyntux (2010-12-30 13:34:54)
Da, bio sam sad na rs kanalu i isto to mi je rekao jedan od članova.
Paučina se uhvatila.
Podgorica, Crna Gora, OpenBox
A komu delajo čšž v vlc playerju?
Srbija, en_US.UTF-8 locale, US layout, i3
@Ventil1
Za lokalne latinichne karaktere u VLC-u morash da podesish kodnu stranu.
Settings>Preferences>Subtitle & OSD (sa leve strane)>Codepage:Windows-1250
Nisam siguran da se tako bah zove opcija, ali je na tom mestu i bitno ti je da nadjesh kodnu stranu sa podvuchenim brojem,
Evo, novi član, takodjer da malo oživim topic
Hrvatska, LANG=en_GB.UTF-8.
Cinnamon (trenutno) xfce inace.
I nije baš popularan, ljudi oko mene nemaju pojma što je linux, i gledaju me blijedo kad ga spomenem, osim 3 ljudi, dvije prijateljice se interesiraju oko linuxa malo, i muž od sestre koristi Fedoru.
I koliko znam, osim nas 4, nije da ga baš koriste.
Pozdrav svima!
Živim u Banjoj Luci (u stvari u Laktašima) i koristim Linux tek oko 3 godine. Na Arch sam prešao prije otprilike godinu dana i planiram i da ostanem na njemu. Locale je en_US.UTF-8.
Ovdje su ljudi upoznati sa linuxom uglavnom zato što je instaliran na većini novih kompjutera. Ali ga odmah izbrišu i instaliraju Windows. Šta ćeš - moć navike...ne krivim ih.
U Laktašima još nisam sreo nekoga ko koristi Linux a o Archu da i ne govorim. Mislim da u Banjaluci postoji ekipa koja je poprilično jaka, ali i oni su entuzijast (uglavnom asistenti i studenti ETF).
Ako ima neko blizu nek se javi za roštilj i pivu - uvijek raspoložen!
Ako ima neko blizu nek se javi za roštilj i pivu - uvijek raspoložen!
Da dođem ja tamo ili ti u Srbac?
Lokal sr, prevod sr (ćirilica, ipak sam i ja prevodilac ), KDE4. (Šta vas još interesuje? )
Da dođem ja tamo ili ti u Srbac?
Kako god - meni sve odgovara!
ipak sam i ja prevodilac
ja više nisam ali sam porijeklom iz Bajinaca (forever bajo )
Radio sam u ŠC "Petar Kočić" do prošle godine, a sad radim online kurseve. Doći ću tamo ovih dana - ako hoćeš, javim ti kad dolazim.
ja više nisam ali sam porijeklom iz Bajinaca (forever bajo )
Haha, kako je svijet mali! Šaljem ti detalje ličnom porukom.