You are not logged in.

#4126 2012-07-15 22:40:16

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,299
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

@szorti:
is fglrx module loading clearly?
(modprobe fglrx)

Offline

#4127 2012-07-16 07:13:39

szorti
Member
From: Cracow, Poland
Registered: 2010-06-23
Posts: 21

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

I think yes, because I did: lsmod | grep fglrx and it returned few lines with fglrx module.

Offline

#4128 2012-07-16 13:52:56

Fliegenfalle
Member
Registered: 2012-07-11
Posts: 30

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

My problem is fixed now. I'm so stupid 0.o. I forgot to add the fglrx module to systemd boot. sorry for that!
And thank you very much for your help (especially Vi0L0) smile

Offline

#4129 2012-07-16 15:50:41

NiteiaTt
Member
Registered: 2012-04-15
Posts: 29

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Can anybody help me?
I'm using catalyst-utils and catalyst-generator from [catalyst-hd234k] since the ones from [catalyst] were giving me the "Unsupported Hardware" watermark.
But since 12.6-2 I've been getting the same watermark. I cannot use aticonfig without getting "aticonfig: No supported adapters detected". Nevertheless amdcccle works perfectly.
I saw in the Archwiki that AMD APUs don't work with fglrx 12.6, it doesn't say why.
Yet, my video driver works fine. I even have GPU acceleration
The only problem is that aticonfig doesn't work, and the watermark would still show up if I didn't remove it manually.
I'm using the stock kernel (3.4.4-3) from [core] on a AMD APU A8-3510MX with Radeon HD6620G
Any suggestions?

Offline

#4130 2012-07-17 06:54:14

Vi0L0
Member
From: Poland
Registered: 2009-06-24
Posts: 1,299
Website

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

@szorti:
what if you will reinstall catalyst / xorg packages?
If that won't help then maybe try to strace startx

@NiteiaTt:
https://wiki.archlinux.org/index.php/AT … fglrx_12.6

Offline

#4131 2012-07-17 12:47:33

Reded
Member
From: Manchester, England
Registered: 2012-02-21
Posts: 233

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Hi guys, I've got a radeon HD 4650, using catalyst daemon from the hd 234k repo, and when I do startx I get this error:

 (EE)No supported AMD display adapters were found.
(EE)No devices found.

I've been using this card on arch for quite a while without many hitches, what's happening? sad

EDIT: Solved.

Just turned my PC off and left it for a few mins, turned it back on and all is well!

Last edited by Reded (2012-07-17 13:31:23)


"Some humans would do anything to see if it was possible to do it. If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying "End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH", the paint wouldn't even have time to dry."

Offline

#4132 2012-07-17 15:19:52

NiteiaTt
Member
Registered: 2012-04-15
Posts: 29

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Vi0L0 wrote:

@szorti:
what if you will reinstall catalyst / xorg packages?
If that won't help then maybe try to strace startx

@NiteiaTt:
https://wiki.archlinux.org/index.php/AT … fglrx_12.6

big_smile Thanks for the reply, but I used that script to remove the watermark in the first place. What I would like to know is if there is a current solution to the aticonfig problem. Or should I just wait for a new Catalyst release that will have the problem fixed...?

Last edited by NiteiaTt (2012-07-17 15:20:36)

Offline

#4133 2012-07-17 17:38:56

ChemBro
Member
Registered: 2008-10-22
Posts: 665

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Reded wrote:

Just turned my PC off and left it for a few mins, turned it back on and all is well!

Sounds like someone watched an episode of IT Crowd in the meantime... tongue

Offline

#4134 2012-07-17 19:23:46

Reded
Member
From: Manchester, England
Registered: 2012-02-21
Posts: 233

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

ChemBro wrote:

Sounds like someone watched an episode of IT Crowd in the meantime... tongue

Just remembered back to Highschool IT classes, where the technician's expertise extended as far as shutting down/rebooting and not much further wink


"Some humans would do anything to see if it was possible to do it. If you put a large switch in some cave somewhere, with a sign on it saying "End-of-the-World Switch. PLEASE DO NOT TOUCH", the paint wouldn't even have time to dry."

Offline

#4135 2012-07-17 19:50:18

craigdabbs
Member
Registered: 2011-07-01
Posts: 11

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

I use arch with amd APU's to run XBMC.  I recently done a full update on a system only to find it totally broke a few things.  The watermark and aticonfig issue were easy enough to get round.
The main issue i had was overscanning, im not sure if using the HDMI output is the issue and obviously being hooked up to TV's but when X first loads it ignores the amdccle overscan settings completely, if i force a refresh change (ie play a video) it finds the overscan value and works as it should.   I then kill X again and back to the default overscan (wrong) value.  Ive tried the latest test catalyst drivers too and no luck.  Even trying to set the values in xorg.conf didnt work.
Mean while downgrading the kernel to <3.4 and cat 12.4 has fixed the issue.

Also the latest lot of updates to libva and xvba-video has brought back the old bug in 24P mode,  frames jumping back and forth.   
Think i might be locking these packages in for a while now to avoid hassle in the future.
Has anyone come across this? if so would welcome any suggestions.

Thanks
Craig

Offline

#4136 2012-07-19 15:43:55

nobody44
Member
Registered: 2011-08-25
Posts: 28

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Hello,
I have an issue with my notebook and the catalyst-driver. The notebook has an Ati Radeon HD4200 graphics card and I am trying to use the catalyst-hd234k legacy driver, without any success.
Installed packages:
- newest kernel 3.4.5-1
- newest Xorg-Server 1.12.3-1

What I have done:
- blacklisted radeon in /etc/modprobe.d/blacklist.conf
- loaded fglrx in rc.conf (lsmod says it is loaded)
- generated new xorg.conf with "aticonfig --initial"
- added nomodeset to boot kernel line
- tryed both: catalyst-hd234k-repository and my own compiled catalyst-hd234k-total-package (from AUR)

The result is a black X-Screen (I use the lxdm login manager, but I get the black X-Screen with a manual startx-command too). I can't even switch with the alt-ctrl-f** combinations to another terminal. I can't see any errors and the logs are nearly empty (Xorg.log.0 warnings):

...
Falling back to old probe method for fglrx
...
No matching Device section for instance (BusID PCI:0@0:xx:y) found (there are about 15 of them)
...
Module "ddc" already built-in (it is the last entry, this one is not a warning)

Nearly empty means, that "grep EE Xorg.log.0" finds only the standard lines.
lspci says, that my graphics card has been detected correctly (it's BusID doesn't appear in the "No matching Device section"-errors).
I wouldn't mind using the open source driver, but it's a notebook and the open source driver does not use all the power saving mechanics (or I am configuring it wrong...).
Do you have any idea, what this is?

And sorry for my bad english... it's not my native language :-/...

nobody44

Offline

#4137 2012-07-19 15:50:21

cabutan
Member
Registered: 2012-07-18
Posts: 31

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Good day. I just recently updated my system. Removed my catalyst drivers and installed catalyst-Total. My pci is a Mobility Radeon HD 6620G. I got the Unsupported Hardware. I did the copy control as per instructions, rebooted but it still does not work.  Any leads that could help me solve my problem? I appreciate it.

Thanks
dan

Offline

#4138 2012-07-19 16:10:11

Mr_Tee
Member
Registered: 2006-09-17
Posts: 7

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Maybe a stupid question, what is the difference between all your versions like hook, generator, deamon ... ?
Im using Arch Linux x86_64

Last edited by Mr_Tee (2012-07-19 16:10:39)

Offline

#4139 2012-07-19 17:44:00

NiteiaTt
Member
Registered: 2012-04-15
Posts: 29

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

cabutan wrote:

Good day. I just recently updated my system. Removed my catalyst drivers and installed catalyst-Total. My pci is a Mobility Radeon HD 6620G. I got the Unsupported Hardware. I did the copy control as per instructions, rebooted but it still does not work.  Any leads that could help me solve my problem? I appreciate it.

Thanks
dan

Try running the script that's in the Wiki page https://wiki.archlinux.org/index.php/AT … fglrx_12.6
Paste that script into a text file, use chmod +x to make it executable and run it as root.
After logging out the watermark should be gone.

Mr_Tee wrote:

Maybe a stupid question, what is the difference between all your versions like hook, generator, deamon ... ?
Im using Arch Linux x86_64

https://wiki.archlinux.org/index.php/ATI_Catalyst#Tools. Summing up, Catalyst Hook is called by mkinitcpio when you do a kernel update and it runs catalyst_build_module. Catalyst Daemon is a daemon that you place in rc.conf and checks for kernel updates in order to generate an updated fglrx module; and Catalyst Generator builds an updated fglrx module, but you have to run it manually.

Last edited by NiteiaTt (2012-07-19 17:45:03)

Offline

#4140 2012-07-19 17:47:19

szorti
Member
From: Cracow, Poland
Registered: 2010-06-23
Posts: 21

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Vi0L0 wrote:

@szorti:
what if you will reinstall catalyst / xorg packages?
If that won't help then maybe try to strace startx

Reinstalling xorg / catalyst and other graphics/core system related packages didn't help.
I have reinstalled the system from daily snapshot and it works fine now. So I guess it had something to do with latest glibc update (maybe I did something wrong).

Offline

#4141 2012-07-19 18:31:03

cabutan
Member
Registered: 2012-07-18
Posts: 31

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

NiteiaTt wrote:

Try running the script that's in the Wiki page https://wiki.archlinux.org/index.php/AT … fglrx_12.6
Paste that script into a text file, use chmod +x to make it executable and run it as root.
After logging out the watermark should be gone.

thanks for the help. I could do that but it is more than the watermark, the driver is not loading. Aside from error messages, the sluggishness tells me that the driver is not loading.

Thanks

Offline

#4142 2012-07-19 18:35:07

NiteiaTt
Member
Registered: 2012-04-15
Posts: 29

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

cabutan wrote:
NiteiaTt wrote:

Try running the script that's in the Wiki page https://wiki.archlinux.org/index.php/AT … fglrx_12.6
Paste that script into a text file, use chmod +x to make it executable and run it as root.
After logging out the watermark should be gone.

thanks for the help. I could do that but it is more than the watermark, the driver is not loading. Aside from error messages, the sluggishness tells me that the driver is not loading.

Thanks

How's that? We have the same video card...
try installing catalyst-utils and catalyst-generator from the [catalyst] repo

That's working for me, and should work for you
Are you using the stock kernel?

Offline

#4143 2012-07-19 18:37:41

cabutan
Member
Registered: 2012-07-18
Posts: 31

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

NiteiaTt wrote:

How's that? We have the same video card...
try installing catalyst-utils and catalyst-generator from the [catalyst] repo

That's working for me, and should work for you
Are you using the stock kernel?


this is what I get:

CC [M]  /tmp/catalyst.MbejOl/kcl_agp.o
  CC [M]  /tmp/catalyst.MbejOl/kcl_debug.o
  CC [M]  /tmp/catalyst.MbejOl/kcl_ioctl.o
/tmp/catalyst.MbejOl/kcl_ioctl.c: In function ‘KCL_IOCTL_AllocUserSpace32’:
/tmp/catalyst.MbejOl/kcl_ioctl.c:226:5: error: implicit declaration of function ‘compat_alloc_user_space’ [-Werror=implicit-function-declaration]
/tmp/catalyst.MbejOl/kcl_ioctl.c:226:24: warning: initialization makes pointer from integer without a cast [enabled by default]
cc1: some warnings being treated as errors
make[1]: *** [/tmp/catalyst.MbejOl/kcl_ioctl.o] Error 1
make: *** [_module_/tmp/catalyst.MbejOl] Error 2
make: Leaving directory `/usr/src/linux-3.4.5-1-ARCH'

Offline

#4144 2012-07-19 18:42:51

cabutan
Member
Registered: 2012-07-18
Posts: 31

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

let me try again. Thanks!

Offline

#4145 2012-07-19 18:47:42

cabutan
Member
Registered: 2012-07-18
Posts: 31

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

this is the error I get with catalyst-generator:

/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c: In function ‘KCL_IOCTL_AllocUserSpace32’:
/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c:226:5: error: implicit declaration of function ‘compat_alloc_user_space’ [-Werror=implicit-function-declaration]
/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c:226:24: warning: initialization makes pointer from integer without a cast [enabled by default]
cc1: some warnings being treated as errors
make[1]: *** [/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.o] Error 1
make: *** [_module_/tmp/catalyst.1eQP0L/src] Error 2
make: Leaving directory `/usr/src/linux-3.4.5-1-ARCH'
==> ERROR: A failure occurred in build().
    Aborting...

Offline

#4146 2012-07-19 18:50:49

cabutan
Member
Registered: 2012-07-18
Posts: 31

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Ok, GOT it!! after a million of tries..Catalyst-generator didnt work but now the repo catalyst worked. Odd cuz it wouldnt work before.. Million of thanks!!

Offline

#4147 2012-07-19 18:51:14

NiteiaTt
Member
Registered: 2012-04-15
Posts: 29

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

cabutan wrote:

this is the error I get with catalyst-generator:

/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c: In function ‘KCL_IOCTL_AllocUserSpace32’:
/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c:226:5: error: implicit declaration of function ‘compat_alloc_user_space’ [-Werror=implicit-function-declaration]
/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c:226:24: warning: initialization makes pointer from integer without a cast [enabled by default]
cc1: some warnings being treated as errors
make[1]: *** [/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.o] Error 1
make: *** [_module_/tmp/catalyst.1eQP0L/src] Error 2
make: Leaving directory `/usr/src/linux-3.4.5-1-ARCH'
==> ERROR: A failure occurred in build().
    Aborting...

That's strange. Can you paste all the output from catalyst_build_module?

EDIT: I'm glad it worked big_smile

Last edited by NiteiaTt (2012-07-19 18:51:56)

Offline

#4148 2012-07-19 18:52:22

cabutan
Member
Registered: 2012-07-18
Posts: 31

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

NiteiaTt wrote:
cabutan wrote:

this is the error I get with catalyst-generator:

/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c: In function ‘KCL_IOCTL_AllocUserSpace32’:
/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c:226:5: error: implicit declaration of function ‘compat_alloc_user_space’ [-Werror=implicit-function-declaration]
/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.c:226:24: warning: initialization makes pointer from integer without a cast [enabled by default]
cc1: some warnings being treated as errors
make[1]: *** [/tmp/catalyst.1eQP0L/src/kcl_ioctl.o] Error 1
make: *** [_module_/tmp/catalyst.1eQP0L/src] Error 2
make: Leaving directory `/usr/src/linux-3.4.5-1-ARCH'
==> ERROR: A failure occurred in build().
    Aborting...

That's strange. Can you paste all the output from catalyst_build_module?

EDIT: I'm glad it worked big_smile

Thanks!!  smile

Offline

#4149 2012-07-19 19:00:35

cabutan
Member
Registered: 2012-07-18
Posts: 31

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

Now when I run the script to remove the watermark, it kills my catalyst and I get a segmentation error. So I had to reinstall catalyst and I have that annoying watermark

Offline

#4150 2012-07-19 19:15:26

NiteiaTt
Member
Registered: 2012-04-15
Posts: 29

Re: The AMD/ATI Bar & Grill

cabutan wrote:

Now when I run the script to remove the watermark, it kills my catalyst and I get a segmentation error. So I had to reinstall catalyst and I have that annoying watermark

Does it kill it right away? or until you logout/reboot ?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB