You are not logged in.

#701 2011-02-05 23:42:10

TigTex
Member
From: Portugal
Registered: 2008-06-19
Posts: 301

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

Short story:
After upgrading to mesa 7.10 my xbmc setup started displaying corrupted fonts with my ati 9250se card. Easy Solution: changed to an old nvidia geforce4 mx440. Problem: parcial screen corruption (bad video rams, oops...). Solution: grab another card - nvidia geforce fx5200 -> solved
And now the problem:
With that 3 cards, I tested if projectM was working, but nothing... 1 cpu core just hangs at 100% and I have no display (black screen, with xbmc gui on top) with xf86-video-ati, nvidia-96xx, nvidia-173xx. Opengl works, tested some games, everything is ok at high fps..
I have no idea why projectM doesn't work and I'm using up to date arch (without testing) with xbmc from community, but with git versions it also doesn't work...
Any hints for this projectM problem? Or is it because I dont have at least a nvidia 6000 card? (if I had one, I would test it, of course)

interesting fact: after downgrading from a ati 9250se to a geforce4 mx440, my fps on 720p content jumped from 12-14 to near full speed (27-30fps)... nvidia drivers rocks!

_____________EDIT____________

in reply to myself: projectM doesnt work and I can read "GL: invalid action" on tty1... so probably its because i dont have shader model 3.0 (but the exact same pc has projectM working on windows...).

This time i decided to play a little bit to improve xbmc performance on that old pc.
Installed kernel26-ck, ffmpeg-mt-git, x264-git and I modified the community xbmc 10.0 pkgbuild in order to make it build against external ffmpeg, everything with march=native flag. I couldn't be more satisfied with the results! My pentium4 3.0ghz (HT) now can play 720p h264 without any frame drop and without maxing out my cpu and can even handle with 1080p (if the bitrate isn't too high). Cpu maxes out at 200% instead of 100% (multithread works). Since I dont have vdpau and my screen isn't FullHD, everything is working perfectly with external ffmpeg-mt. Of course, if you have vdpau or vaapi, this is useless but is always nice to know tongue

Last edited by TigTex (2011-02-06 03:37:37)


.::. TigTex @ Portugal .::.

Offline

#702 2011-02-13 12:52:50

wonslung
Member
Registered: 2010-12-28
Posts: 2

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

I'm having trouble getting xbmc-git to build on arch as well.

This is what i get:

make[1]: Leaving directory `/root/xbmc-source/xbmc/guilib'
g++ -fPIC -DPIC -D_REENTRANT -D_LARGEFILE64_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -g -D_DEBUG -Wall -O2 -fPIC -DPIC -D_REENTRANT -D_LARGEFILE64_SOURCE -D_FILE_OFFSET_BITS=64 -g -D_DEBUG -Wall -O2   -o xbmc.bin -Wl,--whole-archive lib/cmyth/libcmyth/libcmyth.a lib/cmyth/librefmem/librefmem.a xbmc/linux/linux.a xbmc/network/network.a xbmc/video/windows/videowindows.a xbmc/utils/utils.a xbmc/cores/DllLoader/exports/util/exports_utils.a xbmc/cores/DllLoader/exports/exports.a xbmc/settings/settings.a xbmc/video/video.a xbmc/guilib/guilib.a  -Wl,--no-whole-archive xbmc/xbmc.a xbmc/addons/addons.a xbmc/cores/playercorefactory/playercorefactory.a xbmc/cores/dvdplayer/DVDPlayer.a xbmc/cores/paplayer/paplayer.a xbmc/cores/VideoRenderers/VideoRenderer.a xbmc/cores/VideoRenderers/VideoShaders/VideoShaders.a lib/tinyXML/tinyxml.a xbmc/cores/cores.a xbmc/interfaces/python/python.a xbmc/cores/DllLoader/dllloader.a xbmc/cores/dvdplayer/DVDCodecs/DVDCodecs.a xbmc/cores/dvdplayer/DVDCodecs/Audio/Audio.a xbmc/cores/dvdplayer/DVDCodecs/Overlay/Overlay.a xbmc/cores/dvdplayer/DVDCodecs/Video/Video.a xbmc/cores/dvdplayer/DVDDemuxers/DVDDemuxers.a xbmc/cores/dvdplayer/DVDInputStreams/DVDInputStreams.a xbmc/cores/dvdplayer/DVDSubtitles/DVDSubtitles.a xbmc/cores/AudioRenderers/audiorenderers.a xbmc/cores/ExternalPlayer/ExternalPlayer.a xbmc/filesystem/filesystem.a xbmc/filesystem/MusicDatabaseDirectory/musicdatabasedirectory.a xbmc/filesystem/VideoDatabaseDirectory/videodatabasedirectory.a xbmc/input/input.a xbmc/dialogs/dialogs.a xbmc/music/karaoke/karaoke.a xbmc/music/music.a xbmc/music/dialogs/musicdialogs.a xbmc/music/infoscanner/musicscanner.a xbmc/music/tags/musictags.a xbmc/music/windows/musicwindows.a xbmc/video/dialogs/videodialogs.a xbmc/pictures/pictures.a xbmc/playlists/playlists.a xbmc/programs/programs.a xbmc/powermanagement/powermanagement.a xbmc/storage/storage.a xbmc/threads/threads.a xbmc/windows/windows.a xbmc/interfaces/python/xbmcmodule/xbmcmodule.a xbmc/network/libscrobbler/scrobbler.a lib/libRTV/librtv-x86_64-linux.a lib/libUPnP/libupnp-x86_64-linux.a lib/libXDAAP/libxdaap-x86_64-linux.a xbmc/interfaces/interfaces.a xbmc/cdrip/cdrip.a xbmc/interfaces/json-rpc/json-rpc.a lib/jsoncpp/src/lib_json/libjsoncpp.a xbmc/interfaces/http-api/http-api.a xbmc/dbwrappers/dbwrappers.a lib/libsquish/libsquish-x86_64-linux.a lib/libapetag/.libs/libapetag.a lib/xbmc-dll-symbols/dll-symbols.a xbmc/rendering/rendering.a xbmc/windowing/windowing.a  xbmc/rendering/gl/rendering_gl.a lib/libXBMS/libxbms-x86_64-linux.a lib/UnrarXLib/UnrarXLib.a lib/libhts/libhts.a xbmc/threads/posix/threads_posix.a xbmc/input/linux/input_linux.a xbmc/network/linux/network_linux.a xbmc/powermanagement/linux/powermanagement_linux.a xbmc/storage/linux/storage_linux.a xbmc/windowing/X11/windowing_X11.a -lva -lva-glx -lXrandr -lavahi-client -lavahi-common -lpulse -lmicrohttpd -lSDL_image -lrt -ltiff -ljasper -lresolv -ldl -lSDL_mixer -lsmbclient -lfaad -lmysqlclient -lmodplug -lssh -lmpeg2convert -lmpeg2 -lwavpack -lcrypto -lssl -lz -llzo2 -lpthread -ljpeg -lbz2 -lass -lGLU -lGLEW -lGL  -lmad   -lfribidi   -lsqlite3   -lpng14   -lpcre   -lpcre -lpcrecpp   -lcdio -lm   -lsamplerate   -lfreetype   -logg   -lvorbis -lm -logg   -lvorbisenc -lvorbis -lm -logg   -Wl,--hash-style=gnu -Wl,--as-needed -rdynamic -L/usr/lib/mysql -lmysqlclient -lz -lcrypt -lnsl -lm -lasound   -lenca -lm   -lXt -lX11   -lXtst   -lXext   -lXmu -lXt -lX11   -ldbus-1 -lpthread -lrt   -lSDL -lpthread   -lhal -ldbus-1 -lpthread -lrt   -lhal-storage -lhal -ldbus-1 -lpthread -lrt   -rdynamic
xbmc/cores/dvdplayer/DVDInputStreams/DVDInputStreams.a(DVDFactoryInputStream.o): In function `CDVDFactoryInputStream::CreateInputStream(IDVDPlayer*, std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&, std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&)':
/root/xbmc-source/xbmc/cores/dvdplayer/DVDInputStreams/DVDFactoryInputStream.cpp:83: undefined reference to `CDVDInputStreamRTMP::CDVDInputStreamRTMP()'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [xbmc.bin] Error 1

how do i get past this?

Offline

#703 2011-02-14 03:22:19

Echo
Member
From: Ohio, United States
Registered: 2006-05-16
Posts: 239

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

IIRC, I disabled RTMP in the PKGBUILD and then it built fine.

Offline

#704 2011-02-26 19:12:28

Angelscry
Member
Registered: 2011-02-26
Posts: 1

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

Since several days I'm not able at all to update to the last version of xbmc-git. I always obtain the followinf error related to the git repository :

Cloning into xbmc...
remote: Counting objects: 111606, done.
remote: Compressing objects: 100% (38318/38318), done.
remote: Total 111606 (delta 75170), reused 104728 (delta 71129)
Receiving objects: 100% (111606/111606), 265.99 MiB | 254 KiB/s, done.
Resolving deltas: 100% (75170/75170), done.
fatal: Not a git repository (or any of the parent directories): .git

Someone know what is the problem and how we could solve it. Thank you.

Offline

#705 2011-03-20 12:54:29

rndstr
Member
Registered: 2011-03-20
Posts: 2

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

@Angelscry see my comment there: http://aur.archlinux.org/packages.php?ID=45036

Offline

#706 2011-03-29 12:00:06

k4fros
Member
Registered: 2011-03-29
Posts: 1

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

Fackamoto, wonslung

As regards to the following error:

`CDVDFactoryInputStream::CreateInputStream(IDVDPlayer*, std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&, std::basic_string<char, std::char_traits<char>, std::allocator<char> > const&)':
/root/xbmc-source/xbmc/cores/dvdplayer/DVDInputStreams/DVDFactoryInputStream.cpp:83: undefined reference to `CDVDInputStreamRTMP::CDVDInputStreamRTMP()'
collect2: ld returned 1 exit status
make: *** [xbmc.bin] Error 1

You might want to check out the solution provided on http://slaxbmc.blogspot.com/2011/03/23- … ource.html

(It does work when compile XBMC 10.1 on Slackware 13.1 x86 so it should work for Arch Linux as well wink)

Offline

#707 2011-04-07 20:41:55

dryce
Member
Registered: 2011-03-21
Posts: 17

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

I decided to try the git build after having problem getting divx and xvid files to play in the xbmc package from the repo . The good news is that the file played for about two seconds before xbmc crashed. I suppose that's progress from not displaying anything but an error before.

Crash log: http://pastebin.com/gJv3sdPm

This looks similar to the bug here: http://trac.xbmc.org/ticket/8337

Disabling VDPAU and and switching to software rendering allows for some of the files to work, but the large majority still fail. I imagine it will be a wait and see kind of thing, but has anyone found a temporary workaround?

Offline

#708 2011-04-19 15:54:02

ould
Member
Registered: 2007-05-22
Posts: 122

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

SOLVED. My clock was ahead by about 45 mins for some reason. Reset clock and the package built successfully first try. Woot!


I haven't built this since the package was called xbmc-svn. I figured I was probably due for an update as quite a bit of time has passed so I attempted to update to xbmc-git. I keep getting the following error though.

==> Entering fakeroot environment...
==> Starting package()...
==> Running make install
Copying XBMC binary to /home/kevin/builds/xbmc-git/pkg/usr/lib/xbmc/xbmc.bin
install: cannot stat `xbmc.bin': No such file or directory
make: *** [install-binaries] Error 1
install: cannot stat `/home/kevin/builds/xbmc-git/src/xbmc/xbmc-xrandr': No such file or directory
    Aborting...

Any ideas? I have tried a few times but keep getting the same error.

Kevin

Last edited by ould (2011-04-21 02:00:34)

Offline

#709 2011-06-29 17:41:58

[vEX]
Member
From: Sweden
Registered: 2006-11-23
Posts: 450

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

Anyone knows how to fix so xbmc shuts down when asked to shutdown instead putting the machine into hibernation? I'm using slim to auto-login into X and start xbmc with the following command in .xinitrc:

exec /usr/bin/ck-launch-session /usr/bin/dbus-launch --exit-with-session /usr/bin/xbmc --standalone -fs

PC: Antec P182B | Asus P8Z77-V PRO | Intel i5 3570k | 16GB DDR3 | GeForce 450GTS | 4TB HDD | Pioneer BDR-207D | Asus Xonar DX | Altec Lansing CS21 | Eizo EV2736W-BK | Arch Linux x86_64
HTPC: Antec NSK2480 | ASUS M3A78-EM (AMD 780G) | AMD Athlon X3 425 | 8GB DDR2 | GeForce G210 | 2TB HDD | Arch Linux x86_64
Server: Raspberry Pi (model B) | 512MB RAM | 750GB HDD | Arch Linux ARM

Offline

#710 2011-06-29 17:59:42

eirik
Member
From: Oslo, Norway
Registered: 2009-01-22
Posts: 51

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

[vEX] wrote:

Anyone knows how to fix so xbmc shuts down when asked to shutdown instead putting the machine into hibernation?

Have you tried configuring it from within XBMC itself? Go to System->System->Power saving and set Shutdown function to Shutdown.


Arch Linux x86_64 · xbmc-svn all night

Offline

#711 2011-07-02 17:10:32

[vEX]
Member
From: Sweden
Registered: 2006-11-23
Posts: 450

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

eirik wrote:
[vEX] wrote:

Anyone knows how to fix so xbmc shuts down when asked to shutdown instead putting the machine into hibernation?

Have you tried configuring it from within XBMC itself? Go to System->System->Power saving and set Shutdown function to Shutdown.

Oh, when did they change that? I never knew you could configure it, thanks!


PC: Antec P182B | Asus P8Z77-V PRO | Intel i5 3570k | 16GB DDR3 | GeForce 450GTS | 4TB HDD | Pioneer BDR-207D | Asus Xonar DX | Altec Lansing CS21 | Eizo EV2736W-BK | Arch Linux x86_64
HTPC: Antec NSK2480 | ASUS M3A78-EM (AMD 780G) | AMD Athlon X3 425 | 8GB DDR2 | GeForce G210 | 2TB HDD | Arch Linux x86_64
Server: Raspberry Pi (model B) | 512MB RAM | 750GB HDD | Arch Linux ARM

Offline

#712 2011-07-31 02:06:48

foolosophy
Member
Registered: 2009-04-17
Posts: 48

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

TigTex wrote:

This time i decided to play a little bit to improve xbmc performance on that old pc.
Installed kernel26-ck, ffmpeg-mt-git, x264-git and I modified the community xbmc 10.0 pkgbuild in order to make it build against external ffmpeg, everything with march=native flag. I couldn't be more satisfied with the results! My pentium4 3.0ghz (HT) now can play 720p h264 without any frame drop and without maxing out my cpu and can even handle with 1080p (if the bitrate isn't too high). Cpu maxes out at 200% instead of 100% (multithread works). Since I dont have vdpau and my screen isn't FullHD, everything is working perfectly with external ffmpeg-mt. Of course, if you have vdpau or vaapi, this is useless but is always nice to know tongue


Could you explain how to make xbmc compile against ffmpeg-mt?
I need it for performance on an Atom platform.
I did it on Gentoo and it improved performance a lot.

Offline

#713 2011-07-31 09:21:00

.:B:.
Forum Fellow
Registered: 2006-11-26
Posts: 5,819

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

[vEX] wrote:
eirik wrote:
[vEX] wrote:

Anyone knows how to fix so xbmc shuts down when asked to shutdown instead putting the machine into hibernation?

Have you tried configuring it from within XBMC itself? Go to System->System->Power saving and set Shutdown function to Shutdown.

Oh, when did they change that? I never knew you could configure it, thanks!

The annoying thing is, every time xbmc encounters an error (e.g. hal/upower stuff being malconfigured), the shutdown option resets to 'Suspend'. Way to go, for a 'shutdown' option.

Very irritating hmm

Last edited by .:B:. (2011-12-27 23:20:51)


Got Leenucks? :: Arch: Power in simplicity :: Get Counted! Registered Linux User #392717 :: Blog thingy

Offline

#714 2011-08-20 03:10:34

Tido
Member
Registered: 2007-06-21
Posts: 65

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

foolosophy wrote:
TigTex wrote:

This time i decided to play a little bit to improve xbmc performance on that old pc.
Installed kernel26-ck, ffmpeg-mt-git, x264-git and I modified the community xbmc 10.0 pkgbuild in order to make it build against external ffmpeg, everything with march=native flag. I couldn't be more satisfied with the results! My pentium4 3.0ghz (HT) now can play 720p h264 without any frame drop and without maxing out my cpu and can even handle with 1080p (if the bitrate isn't too high). Cpu maxes out at 200% instead of 100% (multithread works). Since I dont have vdpau and my screen isn't FullHD, everything is working perfectly with external ffmpeg-mt. Of course, if you have vdpau or vaapi, this is useless but is always nice to know tongue


Could you explain how to make xbmc compile against ffmpeg-mt?
I need it for performance on an Atom platform.
I did it on Gentoo and it improved performance a lot.

I'd also like to know if anyone has gotten XBMC to compile against ffmpeg-mt (or HEAD of ffmpeg since it merged ffmpeg-mt).

Also, has anyone got a PKGBUILD for XBMC 11 out of GIT?

Last edited by Tido (2011-08-20 03:12:01)

Offline

#715 2011-11-27 15:04:00

[vEX]
Member
From: Sweden
Registered: 2006-11-23
Posts: 450

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

Anyone been able to compile xbmc-git with external ffmpeg and vdpau? If I just enable external ffmpeg in the PKGBUILD it builds fine but lacks VDPAU support. Installing vdpau-video and using VAAPI gives no video output. Adding the "--enable-vdpau" flag to the PKGBUILD results in the following error:

configure: == Use of external ffmpeg enabled. ==
checking for ff_vdpau_vc1_decode_picture in -lavcodec... no
configure: error: == External ffmpeg doesn't support VDPAU. VDPAU support disabled. ==

- EDIT -
Then again.. this might be why:

  # Disable vdpau support if external libavcodec doesn't have it
  AC_CHECK_LIB([avcodec], [ff_vdpau_vc1_decode_picture],,
    [if test "x$use_vdpau" = "xyes"; then
      AC_MSG_ERROR($ffmpeg_vdpau_not_supported)
    else
      use_vdpau=no
      AC_MSG_RESULT($ffmpeg_vdpau_not_supported)
    fi])

So it will output the error message no matter what. Let's see if my sed-fu can fix that and whether or not it will still complain.

- EDIT 2 -
Googling found me another arch user who had the same problem and posted on pastebin: http://pastebin.com/atdtyPJ7
Guess I'll have to poke around ffmpeg. :-/

- EDIT 3 -
It looks like ffmpeg was built on a machine without vdpau according to the ldd output:

$ ldd /usr/lib/libavcodec.so
	linux-vdso.so.1 =>  (0x00007fff0afff000)
	libavutil.so.51 => /usr/lib/libavutil.so.51 (0x00007f3a6578f000)
	libva.so.1 => /usr/lib/libva.so.1 (0x00007f3a65578000)
	libpthread.so.0 => /lib/libpthread.so.0 (0x00007f3a6535a000)
	libxvidcore.so.4 => /usr/lib/libxvidcore.so.4 (0x00007f3a65042000)
	libx264.so.119 => /usr/lib/libx264.so.119 (0x00007f3a64d3a000)
	libvpx.so.0 => /usr/lib/libvpx.so.0 (0x00007f3a64a97000)
	libvorbisenc.so.2 => /usr/lib/libvorbisenc.so.2 (0x00007f3a645c9000)
	libvorbis.so.0 => /usr/lib/libvorbis.so.0 (0x00007f3a6439e000)
	libtheoraenc.so.1 => /usr/lib/libtheoraenc.so.1 (0x00007f3a64160000)
	libtheoradec.so.1 => /usr/lib/libtheoradec.so.1 (0x00007f3a63f45000)
	libspeex.so.1 => /usr/lib/libspeex.so.1 (0x00007f3a63d2c000)
	libschroedinger-1.0.so.0 => /usr/lib/libschroedinger-1.0.so.0 (0x00007f3a63a68000)
	libz.so.1 => /usr/lib/libz.so.1 (0x00007f3a6384f000)
	libopenjpeg.so.1 => /usr/lib/libopenjpeg.so.1 (0x00007f3a6362e000)
	libopencore-amrwb.so.0 => /usr/lib/libopencore-amrwb.so.0 (0x00007f3a63417000)
	libopencore-amrnb.so.0 => /usr/lib/libopencore-amrnb.so.0 (0x00007f3a631e8000)
	libmp3lame.so.0 => /usr/lib/libmp3lame.so.0 (0x00007f3a62f6e000)
	libgsm.so.1 => /usr/lib/libgsm.so.1 (0x00007f3a62d62000)
	libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x00007f3a62ae0000)
	libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x00007f3a62759000)
	libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x00007f3a62554000)
	/lib/ld-linux-x86-64.so.2 (0x00007f3a66813000)
	libogg.so.0 => /usr/lib/libogg.so.0 (0x00007f3a6234e000)
	liborc-0.4.so.0 => /usr/lib/liborc-0.4.so.0 (0x00007f3a620d6000)
	libstdc++.so.6 => /usr/lib/libstdc++.so.6 (0x00007f3a61dcb000)
	libgcc_s.so.1 => /usr/lib/libgcc_s.so.1 (0x00007f3a61bb5000)
	librt.so.1 => /lib/librt.so.1 (0x00007f3a619ac000)
$

I guess adding "--enable-vdpau" to the PKGBUILD and rebuilding ffmpeg should fix it. If so I'm opening a bug report.

Okey, so that's not it.. darn it!

- EDIT 4 -
Poking around in libavcodec.so with a hex editor clearly shows that vdpau support is there:

00637830   62 61 76 63  6F 64 65 63  2F 76 64 70  61 75 2E 63  00 72 65 6E  64 65 72 00  72 65 6E 64  65 72 5F 72  65 66 00 6E  65 78 74 00  6C 61 73 74  00 6D 70 65  bavcodec/vdpau.c.render.render_ref.next.last.mpe
00637860   67 32 5F 76  64 70 61 75  00 6D 70 65  67 31 5F 76  64 70 61 75  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  66 66 5F 76  64 70 61 75  5F 68 32 36  34 5F 73 65  g2_vdpau.mpeg1_vdpau............ff_vdpau_h264_se
00637890   74 5F 72 65  66 65 72 65  6E 63 65 5F  66 72 61 6D  65 73 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  00 00 00 00  66 66 5F 76  64 70 61 75  5F 61 64 64  5F 64 61 74  t_reference_frames..............ff_vdpau_add_dat
006378C0   61 5F 63 68  75 6E 6B 00  00 00 00 00  00 00 00 00  66 66 5F 76  64 70 61 75  5F 68 32 36  34 5F 70 69  63 74 75 72  65 5F 73 74  61 72 74 00  00 00 00 00  a_chunk.........ff_vdpau_h264_picture_start.....
006378F0   66 66 5F 76  64 70 61 75  5F 68 32 36  34 5F 70 69  63 74 75 72  65 5F 63 6F  6D 70 6C 65  74 65 00 00  66 66 5F 76  64 70 61 75  5F 6D 70 65  67 5F 70 69  ff_vdpau_h264_picture_complete..ff_vdpau_mpeg_pi
00637920   63 74 75 72  65 5F 63 6F  6D 70 6C 65  74 65 00 00  66 66 5F 76  64 70 61 75  5F 76 63 31  5F 64 65 63  6F 64 65 5F  70 69 63 74  75 72 65 00  00 00 00 00  cture_complete..ff_vdpau_vc1_decode_picture.....
00637950   66 66 5F 76  64 70 61 75  5F 6D 70 65  67 34 5F 64  65 63 6F 64  65 5F 70 69  63 74 75 72  65 00 73 6B  69 70 70 69  6E 67 20 73  6D 61 6C 6C  20 6A 75 6E  ff_vdpau_mpeg4_decode_picture.skipping small jun
00637980   6B 20 70 61  63 6B 65 74  0A 00 75 6E  6B 6E 6F 77  6E 20 62 6C  6F 63 6B 20  74 79 70 65  3A 20 25 64  0A 00 69 6E  76 61 6C 69  64 20 62 6C  6F 63 6B 20  k packet..unknown block type: %d..invalid block

So why isn't it detected? :-/

- EDIT 5 -
Meh, so be it. Let's just do it the way it shouldn't be done by disabling the check since I know ffmpeg in arch supports vdpau.

--- configure.in	2011-11-27 18:05:12.000000000 +0100
+++ configure.in	2011-11-27 18:06:37.000000000 +0100
@@ -1248,13 +1248,14 @@
   AC_DEFINE([USE_EXTERNAL_FFMPEG], [1], [Whether to use external FFmpeg libraries.])

   # Disable vdpau support if external libavcodec doesn't have it
-  AC_CHECK_LIB([avcodec], [ff_vdpau_vc1_decode_picture],,
-    [if test "x$use_vdpau" = "xyes"; then
-      AC_MSG_ERROR($ffmpeg_vdpau_not_supported)
-    else
-      use_vdpau=no
-      AC_MSG_RESULT($ffmpeg_vdpau_not_supported)
-    fi])
+  #AC_CHECK_LIB([avcodec], [ff_vdpau_vc1_decode_picture],,
+  #  [if test "x$use_vdpau" = "xyes"; then
+  #    AC_MSG_ERROR($ffmpeg_vdpau_not_supported)
+  #  else
+  #    use_vdpau=no
+  #    AC_MSG_RESULT($ffmpeg_vdpau_not_supported)
+  #  fi])
+  use_vdpau=yes

   # Check for 'PIX_FMT_VDPAU_MPEG4' from libavutil
   if test "x$use_vdpau" != "xno"; then
 

- EDIT 6 -
The following patch is also nice to add if you have any 10-bit h264 encoded content you want to watch and have VDPAU enabled. VDPAU doesn't seem to play nicely with 10-bit content and the patch disabled VDPAU for those files, allowing them to be played albeit without hardware decoding.

http://trac.xbmc.org/ticket/12046

Last edited by [vEX] (2011-12-04 20:26:03)


PC: Antec P182B | Asus P8Z77-V PRO | Intel i5 3570k | 16GB DDR3 | GeForce 450GTS | 4TB HDD | Pioneer BDR-207D | Asus Xonar DX | Altec Lansing CS21 | Eizo EV2736W-BK | Arch Linux x86_64
HTPC: Antec NSK2480 | ASUS M3A78-EM (AMD 780G) | AMD Athlon X3 425 | 8GB DDR2 | GeForce G210 | 2TB HDD | Arch Linux x86_64
Server: Raspberry Pi (model B) | 512MB RAM | 750GB HDD | Arch Linux ARM

Offline

#716 2012-01-04 07:10:02

thymus
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 2

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

ould wrote:

SOLVED. My clock was ahead by about 45 mins for some reason. Reset clock and the package built successfully first try. Woot!


I haven't built this since the package was called xbmc-svn. I figured I was probably due for an update as quite a bit of time has passed so I attempted to update to xbmc-git. I keep getting the following error though.

==> Entering fakeroot environment...
==> Starting package()...
==> Running make install
Copying XBMC binary to /home/kevin/builds/xbmc-git/pkg/usr/lib/xbmc/xbmc.bin
install: cannot stat `xbmc.bin': No such file or directory
make: *** [install-binaries] Error 1
install: cannot stat `/home/kevin/builds/xbmc-git/src/xbmc/xbmc-xrandr': No such file or directory
    Aborting...

Any ideas? I have tried a few times but keep getting the same error.

Kevin

Hello hello

For the xrandr issue, just install xorg-xrandr and it should work smile

BTW, I would suggest that:
extra/gtk-update-icon-cache
extra/xorg-xrandr

be dependencies for this package to build correctly smile
extra/gtk-update-icon-cache should not be "needed" but since the command is used... Or the PKGBUILD checks before if the command exists of not. For the moment, if the command does not exist, the full build will simply fail.

Here are my remarks so far wink

Thx for this PKGBUILD wink

Cheers,

Thymus

Offline

#717 2012-01-04 07:26:30

thymus
Member
Registered: 2012-01-04
Posts: 2

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

Also, I see error: command failed to execute correctly in the postbuild I guess. Here is the full log:

Proceed with installation? [Y/n] y
(1/1) checking package integrity                   [######################] 100%
(1/1) checking for file conflicts                  [######################] 100%
(1/1) installing xbmc-git                          [######################] 100%
>> If XBMC won't start, but just segfaults, double check your X.Org config.
>> The display depth has to be at least 24-bit, ie
>> set "DefaultDepth 24" under the "Screen" section of your xorg.conf file.
>> If you have problems or suggestions for this PKGBUILD, have a look at its
>> dedicated forum thread: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?pid=559107
>> or the wiki: http://xbmc.org/wiki/?title=XBMC_on_Arc … nofficial).
>> Note that this is a development version of XBMC.
>> If you encounter problems with XBMC don't forget to consult the official
>> xbmc forums found here: http://forum.xbmc.org
>> and report bugs to the xbmc bugtracker found here: http://trac.xbmc.org.

error: command failed to execute correctly
Optional dependencies for xbmc-git
    avahi: to use zerconf features (remote, etc...)
    gdb: for meaningful backtraces in case of trouble - STRONGLY RECOMMENDED
    libcrystalhd: Broadcom CrystalHD kernel module
    libssh: support for sshfs
    libvdpau: accelerated video playback for nvidia cards
    libva: accelerated video playback for nvidia, ati/amd and some intel cards
    lirc: remote controller support
    pulseaudio: pulseaudio support
    udisks: automount external drives
    upower: used to trigger suspend functionality
    python-simplejson: weather service functionality
    unrar: access compressed files without unpacking them

Offline

#718 2012-01-04 09:23:00

.:B:.
Forum Fellow
Registered: 2006-11-26
Posts: 5,819

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

thymus wrote:
ould wrote:

SOLVED. My clock was ahead by about 45 mins for some reason. Reset clock and the package built successfully first try. Woot!


I haven't built this since the package was called xbmc-svn. I figured I was probably due for an update as quite a bit of time has passed so I attempted to update to xbmc-git. I keep getting the following error though.

==> Entering fakeroot environment...
==> Starting package()...
==> Running make install
Copying XBMC binary to /home/kevin/builds/xbmc-git/pkg/usr/lib/xbmc/xbmc.bin
install: cannot stat `xbmc.bin': No such file or directory
make: *** [install-binaries] Error 1
install: cannot stat `/home/kevin/builds/xbmc-git/src/xbmc/xbmc-xrandr': No such file or directory
    Aborting...

Any ideas? I have tried a few times but keep getting the same error.

Kevin

Hello hello

For the xrandr issue, just install xorg-xrandr and it should work smile

BTW, I would suggest that:
extra/gtk-update-icon-cache
extra/xorg-xrandr

be dependencies for this package to build correctly smile
extra/gtk-update-icon-cache should not be "needed" but since the command is used... Or the PKGBUILD checks before if the command exists of not. For the moment, if the command does not exist, the full build will simply fail.

Here are my remarks so far wink

Thx for this PKGBUILD wink

Cheers,

Thymus

The xrandr issue is an error from my part... I reported it on the AUR package page, might not have been updated yet.

* B apologises

I just removed the gtk-update-icon-cache call from my PKGBUILD.


Got Leenucks? :: Arch: Power in simplicity :: Get Counted! Registered Linux User #392717 :: Blog thingy

Offline

#719 2012-02-04 01:03:29

.:B:.
Forum Fellow
Registered: 2006-11-26
Posts: 5,819

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

DonVla, to make it up to you, i have put together a libpng 1.5 patch for Xbmc Eden:

http://sprunge.us/Ydci

I did not test it, but it is based on what Gentoo seems to be using, with a few fixes (none of the code is mine; I just diffed it since I am not going to spend two hours to find out what git command to use). All by the original author. Seems Xbmc devs haven't merged it into git yet.

Edit: 'test' as in have run Xbmc, I can assure you it patches cleanly and builds fine.

Last edited by .:B:. (2012-02-04 02:26:06)


Got Leenucks? :: Arch: Power in simplicity :: Get Counted! Registered Linux User #392717 :: Blog thingy

Offline

#720 2012-02-04 20:31:12

oskarn
Member
From: Sweden
Registered: 2007-08-11
Posts: 27

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

I upgraded Arch today and now I'm unable to build xbmc:

  configure: error: Unable to determine soname of libbluray library

As I don't need libbluray I tried --disable-libbluray but then it just fails on another library with the same error.

I found this thread: http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=101723
but the "solution" of using --prefix=/usr does not work for me.

I found the line in configure that determines sonames and it uses the output of "$CC -nostdlib $LDFLAGS -o /dev/null -lbluray -Wl,-M" to find the soname using grep and awk on "bluray". Does this mean this broke with GCC 4.6.2 because the output from the command does not mention "bluray" at all... hmm

Edit:
Oh, and I do have libbluray:

$ ls /usr/lib/libbluray*
/usr/lib/libbluray.so@     /usr/lib/libbluray.so.1.0.0
/usr/lib/libbluray.so.1@

Anyone have any ideas?

Last edited by oskarn (2012-02-04 20:52:28)

Offline

#721 2012-02-06 02:53:29

guisacouto
Member
From: Portugal
Registered: 2009-06-27
Posts: 107

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

.:B:. wrote:

DonVla, to make it up to you, i have put together a libpng 1.5 patch for Xbmc Eden:

http://sprunge.us/Ydci

I did not test it, but it is based on what Gentoo seems to be using, with a few fixes (none of the code is mine; I just diffed it since I am not going to spend two hours to find out what git command to use). All by the original author. Seems Xbmc devs haven't merged it into git yet.

Edit: 'test' as in have run Xbmc, I can assure you it patches cleanly and builds fine.

The patch works great, tks!

best regards

Offline

#722 2012-04-09 18:12:50

Corpswalker
Member
Registered: 2010-06-10
Posts: 12

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

Since GCC 4.7 a new Bug may be detected while compiling libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c.

Running on Arch x64 and gcc 4.7 having issue with the newest git version.
I have the same Problem as described here.

Cu,
Corpswalker

Offline

#723 2012-04-09 18:21:39

.:B:.
Forum Fellow
Registered: 2006-11-26
Posts: 5,819

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

Try the usleep patch in this package. That should fix build issues with GCC 4.7.

If it does not, then please be specific about what problem you're running into - we cannot help with vague info like this. Exact error output is necessary.


Got Leenucks? :: Arch: Power in simplicity :: Get Counted! Registered Linux User #392717 :: Blog thingy

Offline

#724 2012-04-10 01:09:36

Corpswalker
Member
Registered: 2010-06-10
Posts: 12

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

hi .:B:.,

are the usleep patches different between xbmc-xvba and xbmc-git-xvba?
*EDIT* Changing the usleep patch doesn't solve the Problem.

I tried the xbmc-xvba package, compiles normal, but I need PVR support.

I found a patch in the ffmpeg folder related to the bug I posted above, this one is only available in the xbmc-xvba package.
Unfortunately I'm not used to debug on linux, I will try to change the ffmpeg folder between the packages.

Here the last lines of my compile error:

In file included from ./libavcodec/mpegvideo.h:32:0,
                 from libavcodec/x86/dsputil_mmx.c:29:
./libavcodec/get_bits.h: In Funktion »skip_bits«:
./libavcodec/get_bits.h:305:1: Warnung: Variable »re_cache« gesetzt, aber nicht verwendet [-Wunused-but-set-variable]
libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c: Assembler messages:
libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c:1294: Error: operand type mismatch for `cmp'
libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c:1294: Error: operand type mismatch for `cmp'
libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c:1298: Error: operand type mismatch for `cmp'
libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c:1298: Error: operand type mismatch for `cmp'
libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c:964: Error: operand type mismatch for `cmp'
libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c:964: Error: operand type mismatch for `cmp'
libavcodec/x86/h264_qpel_mmx.c:964: Error: operand type mismatch for `cmp'
make[2]: *** [libavcodec/x86/dsputil_mmx.o] Fehler 1
make[2]: Leaving directory `/tmp/yaourt-tmp-corpswalker/aur-xbmc-git-xvba/src/xbmc/lib/ffmpeg'
make[1]: *** [ffmpeg] Fehler 2
make[1]: Leaving directory `/tmp/yaourt-tmp-corpswalker/aur-xbmc-git-xvba/src/xbmc/lib'
make: *** [dvdpcodecs] Fehler 2
==> FEHLER: Ein Fehler geschah in build().
    Breche ab ...
==> ERROR: Makepkg was unable to build xbmc-git-xvba.

Let me know what you need from me, I'll deliver ^_^

*EDIT* Trying to change the ffmpeg Folder returns the same error.

Last edited by Corpswalker (2012-04-10 13:11:06)

Offline

#725 2012-04-12 00:05:01

djthread
Member
Registered: 2010-02-14
Posts: 21

Re: xbmc-git AUR package: discussion in here please

I have exactly the same issue as Corpswalker.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB