You are not logged in.

#1 2010-07-24 22:54:35

itsme1
Member
Registered: 2009-05-04
Posts: 27

No servers configured for repository?

Hi, I just recently reinstalled arch, and I don't even have a DE or WM installed yet. I was just trying to install wicd to get my wifi to work, when I got this:

:: Retrieving packages from core...
warning; failed to retrieve some files from core
error: failed to commit transaction (no servers configured for repository)
Errors occured, no packages were upgraded.

I am new to arch, so it is possible I made a mistake when installing. The computer is plugged into Ethernet, and I just recently updated arch as I installed it from an older CD (about 1 year old?)

I am logged in as root, and I did search the web and these forums for this issue and I didn't find it.

Thank you for your time. smile

Offline

#2 2010-07-24 22:58:53

ngoonee
Forum Fellow
From: Between Thailand and Singapore
Registered: 2009-03-17
Posts: 7,329

Re: No servers configured for repository?

Check /etc/pacman.conf and /etc/pacman.d/mirrorlist


Allan-Volunteer on the (topic being discussed) mailn lists. You never get the people who matters attention on the forums.
jasonwryan-Installing Arch is a measure of your literacy. Maintaining Arch is a measure of your diligence. Contributing to Arch is a measure of your competence.
Griemak-Bleeding edge, not bleeding flat. Edge denotes falls will occur from time to time. Bring your own parachute.

Offline

#3 2010-07-24 23:00:15

jasonwryan
Anarchist
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 30,131
Website

Re: No servers configured for repository?

Have you uncommented your mirror(s)? http://wiki.archlinux.org/index.php/Mirrors


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Surfraw

Registered Linux User #482438

Offline

#4 2010-07-25 02:17:20

itsme1
Member
Registered: 2009-05-04
Posts: 27

Re: No servers configured for repository?

My mirrors were commented, but I fixed that. Now when I do pacman -S alsa-utils it goes through all my mirrors and says : "no address record" Ending with:

failed to retrieve some files from extra
error: failed to commit transaction (no address record)
Errors occurred, no packages were upgraded.

I must have messed something up big time.

Offline

#5 2010-07-25 02:54:14

yktula
Member
Registered: 2010-07-18
Posts: 14

Re: No servers configured for repository?

Is this the same problem ?

Last edited by yktula (2010-07-25 02:56:31)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB