You are not logged in.

#1 2005-04-11 21:23:23

shinobi
Member
Registered: 2005-03-23
Posts: 13

Problems with cups (#Resolved#)

Hi all. New to Arch here. I've previously been using Ubuntu (yes, I know). A great distro for a noob like myself, but I figured I would step up to the bigtime in an effort to learn Linux. So, please, be patient with me here.

I was previously using Gnome 2.10, so setting up my HP PSC 2110 was a cinch, accomplished through the Gnome GUI.

Now I'm using KDE in Arch and I'm trying to setup cups via the CLI. I visited the Wiki and followed the instructions there, however, I am having a problem. I'm getting an error when trying lpstat -p -d. It's telling me that the Arch module is not present?

I'm at work now, so forgive me if I don't remember verbatim what it told me, but it was something to the effect of /lib/Arch2.6./mod not present?

I'm assuming that I have to add something to the kernel? Cups is present and current (pacman -Sy cups etc). I also made sure that port 631 was uncommented in my conf file.

Any ideas? Thanks in advance for any help you could give me...

Also, if it helps any, I tried configuring alsa as well and it gave me the same error...

Offline

#2 2005-04-11 22:48:38

rayjgu3
Member
From: Chicago IL usa
Registered: 2004-07-04
Posts: 692

Re: Problems with cups (#Resolved#)

what i needed to do
was make sure i had all modules needed installed
so go get pacman -S hwd lshwd
now run lsmod
run lshwd -a  <loads all mods needed (make sure printer is on)
lsmod 

now compare the 2 lsmods
what was missing from 1st but is in 2nd put in  /etc/rc.conf  module section

now try to setup printer again

also run hwd -e   & hwd -s 
then
hwd -h
to see if all what it tells you  is setup correctly

hope that helps

Offline

#3 2005-04-11 23:46:38

shinobi
Member
Registered: 2005-03-23
Posts: 13

Re: Problems with cups (#Resolved#)

Thanks for the tips! I will try that tonight....

Offline

#4 2005-04-12 07:27:49

shinobi
Member
Registered: 2005-03-23
Posts: 13

Re: Problems with cups (#Resolved#)

Well, I took your advice and ran the above commands...

lsmod gave me the following:
usbhid                 45824  0
uhci_hcd               34576  0
usbcore               125560  5 ohci_hcd,ehci_hcd,usbhid,uhci_hcd

lshwd -a gave me the following:
001:006 USB Vendor Specific Class: Hewlett-Packard|PSC2100 (unknown)

I know I already ran pacman -S hpijs and that is the correct driver for the printer. I've also downloaded the PPD and moved it to /usr/share/cups/model/HP-PSC_2110-hpijs.ppd

When I modprobe usblp (as outlined in the Wiki), I get:
FATAL: Could not load /lib/modules/2.6.10-ARCH/modules.dep: No such file or directory

What gives? Any ideas?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB