You are not logged in.

#1 2011-08-30 11:11:14

pasqoo
Member
Registered: 2011-08-30
Posts: 13

[SOLVED] eth0 doesn't show up

Hi, while trying to install Arch (net-image), the setup recognizes only the wlan0 interface.
So, as the wiki says (and some forum search results), i load the ethernet card module (the one it uses on ubuntu):

modprobe tg3

but still ifconfig doesn't show up me anything but lo and wlan0.

lspci | grep Ethernet shows this:

02:00.0 Ethernet controller: Broadcom Corporation NetLink BCM57780 Gigabit Ethernet PCIe (rev 01)

What can I do?

Last edited by pasqoo (2011-08-30 12:11:47)

Offline

#2 2011-08-30 11:20:58

hcjl
Member
From: berlin
Registered: 2007-06-29
Posts: 211

Re: [SOLVED] eth0 doesn't show up

try
1. sudo modprobe broadcom
2. sudo modprobe tg3

Offline

#3 2011-08-30 11:22:21

Fixxer
Member
From: Sosnowiec/Poland
Registered: 2011-08-29
Posts: 127
Website

Re: [SOLVED] eth0 doesn't show up


marcin'82

Offline

#4 2011-08-30 11:26:11

pasqoo
Member
Registered: 2011-08-30
Posts: 13

Re: [SOLVED] eth0 doesn't show up

Fixxer wrote:

removing the two modules (tg3 and broadcom) and loading the tg3 module again solved the problem. The eth0 interface showed up!

Thank you!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB