You are not logged in.

#1 2005-06-06 15:04:43

alecbrecher
Member
Registered: 2005-05-25
Posts: 11

rpm source install

I am trying to install IBM DB2 client on my Arch box.  Install program is a 700 line shell script which uses RPM commands to install the actual software with various switches. Using an RPM converter is not really an option, so...

I am trying to install RPM program itself from source.  The make process bombs with an error:

gcc -D_GNU_SOURCE -DHAVE_CONFIG_H -I... -Wall -Werror -g -02 -D_GNUSOURCE -D_REENTRANT ... -Wmissing-prototypes ... next_prime.c:43: warning no previous protype for next_prime

Do I need to update the gcc lib?  Any help would be greatly appreciated.  -Alec[/code]

Offline

#2 2005-06-06 22:18:10

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: rpm source install

you can install rpmunpack from the repos. I turns it into a cpio. From there it can be tar or gunzipped or something like that...haven't really messed with it to much.

Offline

#3 2005-06-06 22:23:44

phrakture
Arch Overlord
From: behind you
Registered: 2003-10-29
Posts: 7,879
Website

Re: rpm source install

alecbrecher wrote:

I am trying to install RPM program itself from source.  The make process bombs with an error:

gcc -D_GNU_SOURCE -DHAVE_CONFIG_H -I... -Wall -Werror -g -02 -D_GNUSOURCE -D_REENTRANT ... -Wmissing-prototypes ... next_prime.c:43: warning no previous protype for next_prime

That's a warning... try removing the -Werror part... it might still compile... *shrug*

Offline

#4 2005-06-07 08:33:38

grandmouse
Member
From: germany, bonn
Registered: 2005-05-14
Posts: 89

Offline

#5 2005-06-07 13:03:29

alecbrecher
Member
Registered: 2005-05-25
Posts: 11

Re: rpm source install

Thank you for the link to the package, however it requires elfutils as a dependency.  I cannot find elfutils.  Do you have a link to that one as well?  -Alec

Offline

#6 2005-06-07 13:10:02

alecbrecher
Member
Registered: 2005-05-25
Posts: 11

Re: rpm source install

I found elfutils on the above ftp link and the rpm package installed swimingly.  THANK YOU!  -Alec

Offline

#7 2005-06-07 13:34:34

grandmouse
Member
From: germany, bonn
Registered: 2005-05-14
Posts: 89

Re: rpm source install

you may mark your topic [solved]

Offline

#8 2005-06-07 16:40:48

T-Dawg
Forum Fellow
From: Wilmington, NC
Registered: 2005-01-29
Posts: 2,734

Re: rpm source install

Using an RPM converter is not really an option, so...

I wrote:

you can install rpmunpack from the repos...

  :oops:  roll

Offline

Board footer

Powered by FluxBB