You are not logged in.

#1 2012-04-12 11:41:29

steffinger
Member
From: Munich/Beijing
Registered: 2011-02-07
Posts: 40

[solved]Menu Text in Libreoffice gone (with gnome 3.4?)

I see a really strange behavior with libreoffice from the testing repos. I can't see text in my menus anymore. It's like all text has a white overlay. If i turn on icons, it gets a bit better and I can see some letters. It's a bit hard to describe, so i attached an image.

2wDTjXy0BhjuoxRWXDkbLR

I tried to downgrade some packages (not all gnome 3.4 packages), but it didn't get better. When i try --debug i get:

(soffice:3000): GLib-GObject-CRITICAL **: g_object_unref: assertion `G_IS_OBJECT (object)' failed

Any thoughts on this?


Edit: I just installed enlightenment to see if it gets better, but same problem there. So probably not a gnome related problem.

Last edited by steffinger (2012-04-12 14:47:52)

Offline

#2 2012-04-12 12:44:58

loafer
Member
From: the pub
Registered: 2009-04-14
Posts: 1,668

Re: [solved]Menu Text in Libreoffice gone (with gnome 3.4?)

Take a look in the bug tracker, is may be FS#29290.


All men have stood for freedom...
For freedom is the man that will turn the world upside down.
Gerrard Winstanley.

Offline

#3 2012-04-12 14:30:28

steffinger
Member
From: Munich/Beijing
Registered: 2011-02-07
Posts: 40

Re: [solved]Menu Text in Libreoffice gone (with gnome 3.4?)

Thanks. That's it. I simple downgrade of cairo does the job so far. This thread can be closed i think.

Last edited by steffinger (2012-04-12 14:36:36)

Offline

#4 2012-04-12 14:46:37

loafer
Member
From: the pub
Registered: 2009-04-14
Posts: 1,668

Re: [solved]Menu Text in Libreoffice gone (with gnome 3.4?)

Threads aren't closed.  You simply need to edit the title and add [solved].


All men have stood for freedom...
For freedom is the man that will turn the world upside down.
Gerrard Winstanley.

Offline

#5 2012-04-13 03:40:21

kryo
Member
Registered: 2004-04-13
Posts: 40

Re: [solved]Menu Text in Libreoffice gone (with gnome 3.4?)

Hi.

Same problem here.

Changing font antialiasing from grayscale to rgba makes the text appear for me.

Just a tip till the problem gets fixed.

EDIT:

Just tried downgrading to Cairo-1.10.2-3. Works well with grayscale font antialias setting.

Last edited by kryo (2012-04-13 03:51:48)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB