You are not logged in.

#1 2012-10-18 13:33:18

adrianbs
Member
From: Uruguay
Registered: 2009-08-13
Posts: 31

[SOLVED] Intel graphics regression since upgrade

Upgraded my system. Here are the relevant part:

[2012-10-13 16:20] upgraded xf86-video-intel (2.20.9-1 -> 2.20.9-2)
[2012-10-13 16:20] upgraded xorg-server-common (1.12.4-1 -> 1.13.0-2)
[2012-10-13 16:20] upgraded xorg-server (1.12.4-1 -> 1.13.0-2)

I noted slower graphics performance in graphics effects (KDE) and some strange artifacts often appears on screen.

I have an Intel HD 4000, lspci shows it as

00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 3rd Gen Core processor Graphics Controller (rev 09)

Last edited by adrianbs (2012-10-19 04:25:07)

Offline

#2 2012-10-18 13:59:52

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,430

Re: [SOLVED] Intel graphics regression since upgrade

There's a bug report you might be interested in https://bugs.archlinux.org/task/32016

Offline

#3 2012-10-19 04:23:48

adrianbs
Member
From: Uruguay
Registered: 2009-08-13
Posts: 31

Re: [SOLVED] Intel graphics regression since upgrade

Thank you. Actually it is related to the bug. I fixed the problem downgrading intel-dri and libgl from version 9 to version 8.

Offline

#4 2012-10-25 00:51:38

noffle
Member
Registered: 2012-10-25
Posts: 1

Re: [SOLVED] Intel graphics regression since upgrade

adrianbs wrote:

Thank you. Actually it is related to the bug. I fixed the problem downgrading intel-dri and libgl from version 9 to version 8.

This did the trick for me as well. Thanks for sharing!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB