You are not logged in.

#1 2012-11-03 18:53:46

89c51
Member
Registered: 2012-06-05
Posts: 677

efibootmgr doesn't create entries in the bios boot menu.

After updating to the latest bios my motherboard seems to be able to boot UEFI after all. However when i create a boot entry with efibootmgr it doesn't appear on the menu. The system can boot fine with an EFI Shell cd.

Also when i:

sudo efibootmgr -v

I can see the entry i created but on the menu it doesn't appear and hence i cannot boot the system.

BootCurrent: 000C
Timeout: 1 seconds
BootOrder: 0006,0005,000B,0001,000C
Boot0001* Arch Linux	Vendor(99e275e7-75a0-4b37-a2e6-c5385e6c00cb,)r.o.o.t.=.U.U.I.D.=.4.4.7.f.9.0.0.4.-.d.a.8.6.-.4.f.8.b.-.b.9.2.a.-.2.c.d.d.4.f.c.5.b.6.1.b. .r.o. .q.u.i.e.t. .i.r.q.p.o.l.l. .r.o.o.t.f.s.t.y.p.e.=.e.x.t.4. .a.d.d._.e.f.i._.m.e.m.m.a.p. .i.n.i.t.r.d.=.\.E.F.I.\.a.r.c.h.\.i.n.i.t.r.a.m.f.s.-.l.i.n.u.x...i.m.g...
Boot0005* SATA : PORT 3 : ATAPI   iHAS122 : PART 0 : Boot Drive	BIOS(3,0,00)AMBO
Boot0006* SATA : PORT 6G 0 : SAMSUNG SSD 830 Series : PART 0 : Boot Drive	BIOS(2,0,00)AMBO
Boot000B* LAN : IBA GE Slot 00C8 v1403	BIOS(6,0,00)AMBO
Boot000C* UEFI : SATA : PORT 3 : ATAPI   iHAS122 : PART 1 : OS Bootloader	ACPI(a0341d0,0)PCI(1f,2)03120a000300ffff0000CD-ROM(1,4c25,a000)AMBO 

Any ideas. hmm

Offline

#2 2012-11-03 19:16:07

chsims1
Member
From: Holderness, UK
Registered: 2008-11-25
Posts: 79

Re: efibootmgr doesn't create entries in the bios boot menu.

uEFI novice here, but your bootloader line looks very odd with the periods:

 Boot0001* Arch Linux	Vendor(99e275e7-75a0-4b37-a2e6-c5385e6c00cb,)r.o.o.t.=.U.U.I.D.=.4.4.7.f.9.0.0.4.-.d.a.8.6.-.4.f.8.b.-.b.9.2.a.-. 

Offline

#3 2012-11-03 19:31:25

89c51
Member
Registered: 2012-06-05
Posts: 677

Re: efibootmgr doesn't create entries in the bios boot menu.

chsims1 wrote:

uEFI novice here, but your bootloader line looks very odd with the periods:

 Boot0001* Arch Linux	Vendor(99e275e7-75a0-4b37-a2e6-c5385e6c00cb,)r.o.o.t.=.U.U.I.D.=.4.4.7.f.9.0.0.4.-.d.a.8.6.-.4.f.8.b.-.b.9.2.a.-. 

The problem is that this -and others that i created- does not appear in the boot menu of the motherboard.

Like it doesn't write to NVRAM or something.

I am afraid this might be a FW bug but i am not sure.

Offline

#4 2012-11-03 20:53:24

89c51
Member
Registered: 2012-06-05
Posts: 677

Re: efibootmgr doesn't create entries in the bios boot menu.

Entries created with bcfg also don't appear even though i can see that they are written in NVRAM (efibootmgr -v & bcfg boot dump -v).

Dafaq is this shit.

Last edited by 89c51 (2012-11-03 21:21:12)

Offline

#5 2013-04-10 04:13:29

psychogears
Member
From: USA
Registered: 2012-03-01
Posts: 1

Re: efibootmgr doesn't create entries in the bios boot menu.

Sorry about the necro, but did you ever figure this out?  I'm running into the same issue.  I think *something* is being written because when I do "efibootmgr -c blahblah", and then I do an efibootmgr -v afterward, I can see the device path that shows up in the verbose options.  Then, when I reboot, I don't see the new boot option in the menu, and when I check again via a livecd (which boots via UEFI, by the way), efibootmgr -v shows "Vendor(99e275e7-75a0-4b37-a2e6-c5385e6c00cb,)" in the extra info next to the boot option I had previously created.  That vendor and GUID seem to show up when there's no path, as I've googled it and have seen similar readouts that imply such based on the context of where I saw them.

Anyway, help.

Thanks.

-TJ


"...the ultimate ideal is when the sword disappears altogether. The warrior embraces all around him. The desire to kill no longer exists. Only peace remains."  -King of Qin, Hero (2002)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB