You are not logged in.

#1 2012-11-26 16:27:54

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

[Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Hi!

I've instaled Arch about a month ago and now wanted to check my nvidia card using Bumblebee, but have some errors…

[wicu@arch:~]$ optirun -vv minecraft
[ 4859.259278] [DEBUG]Reading file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
[ 4859.404191] [DEBUG]optirun version 3.0.1 starting...
[ 4859.404220] [DEBUG]Active configuration:
[ 4859.404226] [DEBUG] bumblebeed config file: /etc/bumblebee/bumblebee.conf
[ 4859.404242] [DEBUG] X display: :8
[ 4859.404254] [DEBUG] LD_LIBRARY_PATH: /usr/lib/nvidia-bumblebee:/usr/lib32/nvidia-bumblebee
[ 4859.404265] [DEBUG] Socket path: /var/run/bumblebee.socket
[ 4859.404276] [DEBUG] VGL Compression: proxy
[ 4859.536971] [INFO]Response: No - error: [XORG] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.  Please

[ 4859.537027] [ERROR]Cannot access secondary GPU - error: [XORG] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.  Please

[ 4859.537053] [DEBUG]Socket closed.
[ 4859.537086] [ERROR]Aborting because fallback start is disabled.
[ 4859.537094] [DEBUG]Killing all remaining processes.
[wicu@arch:~]$ sudo journalctl        // here is only part when I tried use bumblebee
Nov 26 17:48:43 arch kernel: NVRM: failed to copy vbios to system memory.
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238670] [WARN][XORG] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238729] [WARN][XORG] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238765] [WARN][XORG] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238819] [ERROR][XORG] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.  Please
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238826] [ERROR][XORG] (EE) NVIDIA(0):     check your system's kernel log for additional error
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238830] [ERROR][XORG] (EE) NVIDIA(0):     messages and refer to Chapter 8: Common Problems in the
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238835] [ERROR][XORG] (EE) NVIDIA(0):     README for additional information.
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238841] [ERROR][XORG] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238847] [ERROR][XORG] (EE) NVIDIA(0): Failing initialization of X screen 0
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238853] [ERROR][XORG] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238858] [ERROR][XORG] (EE)
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238863] [ERROR][XORG] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.8.log" for additional information.
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238868] [ERROR][XORG] (EE)
Nov 26 17:48:43 arch bumblebeed[303]: [ 4139.238873] [ERROR]X did not start properly
Nov 26 17:48:43 arch kernel: NVRM: RmInitAdapter failed! (0x30:0xffffffff:739)
Nov 26 17:48:43 arch kernel: NVRM: rm_init_adapter(0) failed
// xorg log
[  4859.510] 
X.Org X Server 1.13.0
Release Date: 2012-09-05
[  4859.511] X Protocol Version 11, Revision 0
[  4859.511] Build Operating System: Linux 3.6.3-1-ARCH x86_64 
[  4859.511] Current Operating System: Linux arch 3.6.7-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Sun Nov 18 10:11:22 CET 2012 x86_64
[  4859.511] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-linux root=UUID=70a6cff9-bcf7-42eb-9ba1-73953e023617 ro quiet
[  4859.511] Build Date: 08 November 2012  07:09:29PM
[  4859.511]  
[  4859.511] Current version of pixman: 0.28.0
[  4859.511]    Before reporting problems, check http://wiki.x.org
        to make sure that you have the latest version.
[  4859.511] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
        (++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
        (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[  4859.511] (==) Log file: "/var/log/Xorg.8.log", Time: Mon Nov 26 18:00:43 2012
[  4859.511] (++) Using config file: "/etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia"
[  4859.511] (==) Using config directory: "/etc/X11/xorg.conf.d"
[  4859.511] (==) ServerLayout "Layout0"
[  4859.512] (==) No screen section available. Using defaults.
[  4859.512] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[  4859.512] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[  4859.512] (==) No device specified for screen "Default Screen Section".
        Using the first device section listed.
[  4859.512] (**) |   |-->Device "Device1"
[  4859.512] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
        Using a default monitor configuration.
[  4859.512] (**) Option "AutoAddDevices" "false"
[  4859.512] (**) Not automatically adding devices
[  4859.512] (==) Automatically enabling devices
[  4859.512] (==) Automatically adding GPU devices
[  4859.512] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[  4859.512]    Entry deleted from font path.
[  4859.512]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[  4859.512] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[  4859.512]    Entry deleted from font path.
[  4859.512]    (Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[  4859.512] (==) FontPath set to:
        /usr/share/fonts/misc/,
        /usr/share/fonts/TTF/,
        /usr/share/fonts/OTF/,
        /usr/share/fonts/Type1/
[  4859.512] (++) ModulePath set to "/usr/lib/nvidia-bumblebee/xorg/,/usr/lib/xorg/modules"
[  4859.512] (==) |-->Input Device "<default pointer>"
[  4859.512] (==) |-->Input Device "<default keyboard>"
[  4859.512] (==) The core pointer device wasn't specified explicitly in the layout.
        Using the default mouse configuration.
[  4859.512] (==) The core keyboard device wasn't specified explicitly in the layout.
        Using the default keyboard configuration.
[  4859.512] (II) Loader magic: 0x7fcc40
[  4859.512] (II) Module ABI versions:
[  4859.512]    X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[  4859.513]    X.Org Video Driver: 13.1
[  4859.513]    X.Org XInput driver : 18.0
[  4859.513]    X.Org Server Extension : 7.0
[  4859.513] (II) config/udev: Adding drm device (/dev/dri/card0)
[  4859.513] setversion 1.4 failed
[  4859.516] (--) PCI:*(0:1:0:0) 10de:0de9:17aa:3901 rev 161, Mem @ 0xd2000000/16777216, 0xc0000000/268435456, 0xd0000000/33554432, I/O @ 0x00003000/128, BIOS @ 0x????????/524288
[  4859.516] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[  4859.516] Initializing built-in extension Generic Event Extension
[  4859.516] Initializing built-in extension SHAPE
[  4859.516] Initializing built-in extension MIT-SHM
[  4859.516] Initializing built-in extension XInputExtension
[  4859.516] Initializing built-in extension XTEST
[  4859.516] Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[  4859.516] Initializing built-in extension SYNC
[  4859.516] Initializing built-in extension XKEYBOARD
[  4859.516] Initializing built-in extension XC-MISC
[  4859.516] Initializing built-in extension SECURITY
[  4859.516] Initializing built-in extension XINERAMA
[  4859.516] Initializing built-in extension XFIXES
[  4859.516] Initializing built-in extension RENDER
[  4859.516] Initializing built-in extension RANDR
[  4859.516] Initializing built-in extension COMPOSITE
[  4859.516] Initializing built-in extension DAMAGE
[  4859.516] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
[  4859.516] Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
[  4859.516] Initializing built-in extension RECORD
[  4859.516] Initializing built-in extension DPMS
[  4859.516] Initializing built-in extension X-Resource
[  4859.516] Initializing built-in extension XVideo
[  4859.516] Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
[  4859.516] Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
[  4859.516] Initializing built-in extension XFree86-DGA
[  4859.516] Initializing built-in extension XFree86-DRI
[  4859.516] Initializing built-in extension DRI2
[  4859.516] (II) LoadModule: "glx"
[  4859.516] (II) Loading /usr/lib/nvidia-bumblebee/xorg/modules/extensions/libglx.so
[  4859.526] (II) Module glx: vendor="NVIDIA Corporation"
[  4859.526]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[  4859.526]    Module class: X.Org Server Extension
[  4859.526] (II) NVIDIA GLX Module  310.19  Thu Nov  8 01:12:43 PST 2012
[  4859.526] Loading extension GLX
[  4859.526] (II) LoadModule: "nvidia"
[  4859.526] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/nvidia_drv.so
[  4859.526] (II) Module nvidia: vendor="NVIDIA Corporation"
[  4859.526]    compiled for 4.0.2, module version = 1.0.0
[  4859.526]    Module class: X.Org Video Driver
[  4859.526] (II) LoadModule: "mouse"
[  4859.527] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/input/mouse_drv.so
[  4859.527] (II) Module mouse: vendor="X.Org Foundation"
[  4859.527]    compiled for 1.13.0, module version = 1.8.1
[  4859.527]    Module class: X.Org XInput Driver
[  4859.527]    ABI class: X.Org XInput driver, version 18.0
[  4859.527] (II) LoadModule: "kbd"
[  4859.527] (WW) Warning, couldn't open module kbd
[  4859.527] (II) UnloadModule: "kbd"
[  4859.527] (II) Unloading kbd
[  4859.527] (EE) Failed to load module "kbd" (module does not exist, 0)
[  4859.527] (II) NVIDIA dlloader X Driver  310.19  Thu Nov  8 00:53:33 PST 2012
[  4859.527] (II) NVIDIA Unified Driver for all Supported NVIDIA GPUs
[  4859.527] (--) using VT number 7

[  4859.527] (II) Loading sub module "wfb"
[  4859.527] (II) LoadModule: "wfb"
[  4859.527] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libwfb.so
[  4859.527] (II) Module wfb: vendor="X.Org Foundation"
[  4859.527]    compiled for 1.13.0, module version = 1.0.0
[  4859.527]    ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[  4859.527] (II) Loading sub module "ramdac"
[  4859.527] (II) LoadModule: "ramdac"
[  4859.527] (II) Module "ramdac" already built-in
[  4859.527] (II) NVIDIA(0): Creating default Display subsection in Screen section
        "Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
[  4859.527] (==) NVIDIA(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
[  4859.527] (==) NVIDIA(0): RGB weight 888
[  4859.527] (==) NVIDIA(0): Default visual is TrueColor
[  4859.527] (==) NVIDIA(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[  4859.527] (**) NVIDIA(0): Option "NoLogo" "true"
[  4859.528] (**) NVIDIA(0): Option "UseEDID" "false"
[  4859.528] (**) NVIDIA(0): Option "ConnectedMonitor" "DFP"
[  4859.528] (**) NVIDIA(0): Enabling 2D acceleration
[  4859.528] (**) NVIDIA(0): ConnectedMonitor string: "DFP"
[  4859.528] (**) NVIDIA(0): Ignoring EDIDs
[  4859.534] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.  Please
[  4859.534] (EE) NVIDIA(0):     check your system's kernel log for additional error
[  4859.534] (EE) NVIDIA(0):     messages and refer to Chapter 8: Common Problems in the
[  4859.534] (EE) NVIDIA(0):     README for additional information.
[  4859.534] (EE) NVIDIA(0): Failed to initialize the NVIDIA graphics device!
[  4859.534] (EE) NVIDIA(0): Failing initialization of X screen 0
[  4859.534] (II) UnloadModule: "nvidia"
[  4859.534] (II) UnloadSubModule: "wfb"
[  4859.534] (EE) Screen(s) found, but none have a usable configuration.
[  4859.534] 
Fatal server error:
[  4859.534] no screens found
[  4859.534] (EE) 
Please consult the The X.Org Foundation support 
         at http://wiki.x.org
 for help. 
[  4859.534] (EE) Please also check the log file at "/var/log/Xorg.8.log" for additional information.
[  4859.534] (EE) 
[  4859.534] Server terminated with error (1). Closing log file.
[wicu@arch:~]$ lspci | grep VGA
3:00:02.0 VGA compatible controller: Intel Corporation 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics Controller (rev 09)
14:01:00.0 VGA compatible controller: NVIDIA Corporation GF108 [GeForce GT 630M] (rev a1)
[wicu@arch:~]$ primusrun minecraft
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 9: reading configurations from ~/.fonts.conf is deprecated.
asdf
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 9: reading configurations from ~/.fonts.conf is deprecated.
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 9: reading configurations from ~/.fonts.conf is deprecated.
27 achievements
208 recipes
Setting user: Druedain, -4246576297828159265
primus: fatal: failure contacting bumblebee daemon
[18:05:39 - wicu@arch:~]$ primusrun minecraft
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 9: reading configurations from ~/.fonts.conf is deprecated.
asdf
Fontconfig warning: "/etc/fonts/conf.d/50-user.conf", line 9: reading configurations from ~/.fonts.conf is deprecated.
27 achievements
208 recipes
Setting user: Druedain, -7896572405277476304
primus: fatal: failure contacting bumblebee daemon
[wicu@arch:~]$ systemctl | grep bumblebee
35:bumblebeed.service 

Offline

#2 2012-11-27 08:45:21

qinohe
Member
From: Netherlands
Registered: 2012-06-20
Posts: 684

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Hi, I think U should take a look at the news, Fontconfig 2.10.1 update - manual intervention required
Your errors look like you didn't update for a while.;)


-Not all ladders are to be climbed on-

Offline

#3 2012-11-27 10:30:45

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

I'll check what's wrong with this, but „I've instaled Arch about a month ago” and I'm updating it quite recently.

Offline

#4 2012-11-27 12:10:53

qinohe
Member
From: Netherlands
Registered: 2012-06-20
Posts: 684

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Well, it just looked like that because of the fontconfig errors.
Maybe you used an older iso, and didn't notice the fontconfig update??
If it's not that, than I haven't got a clue:(


-Not all ladders are to be climbed on-

Offline

#5 2012-11-27 21:43:34

erdk
Member
From: Gdansk, Poland
Registered: 2012-01-23
Posts: 15

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Did you checked if nouveau is not loaded at startup?


Archlinux, CentOS 7
Github | Deviantart

Offline

#6 2012-11-28 00:09:45

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

I'm not sure what you mean. I've neither installed nouveau, nor setting it load at startup.

When installing Arch, I was using iso announced here https://www.archlinux.org/news/november … available/ .

Last edited by Druedain (2012-11-28 00:11:07)

Offline

#7 2012-11-28 07:52:33

erdk
Member
From: Gdansk, Poland
Registered: 2012-01-23
Posts: 15

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

I mean nouveau kernel module, which is shipped with kernel, not nouveau-dri module, which is userspace component. By default is loaded by kernel, if it's not blacklisted. You could check this with:

# lsmod | grep nouveau

If there's nouveau somewhere unload it with:

# rmmod nouveau

and load nvidia module:

# modprobe nvidia

Now try if it works (optirun minecraft etc...), if yes then you should blacklist nouveau from loading. In directory: /etc/modprobe.d create file nouveau.conf with:

blacklist nouveau

and then you could run

mkinitcpio -p linux

for recreating initramfs just to be sure, that nothing left from old video driver.


Archlinux, CentOS 7
Github | Deviantart

Offline

#8 2012-11-28 10:31:08

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Did as you said without any success. Nouveau wasn't my problem sad

Offline

#9 2012-11-28 11:52:38

erdk
Member
From: Gdansk, Poland
Registered: 2012-01-23
Posts: 15

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Hmm, could you post your:
1. bumblebee.conf
2. xorg.conf.nvidia
3. Result of command:

# dmesg | grep nvidia

The first two files should be in /etc/bumblebee or similar directory (sorry, but in this moment I don't have access to my laptop with bumblebee and can't check exact name), last entry it's just kernel log entries related to nvidia module.


Archlinux, CentOS 7
Github | Deviantart

Offline

#10 2012-11-28 15:07:40

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

[wicu@arch:~]$ dmesg | grep nvidia
782:[    6.776816] nvidia: module license 'NVIDIA' taints kernel.
784:[    6.784411] nvidia 0000:01:00.0: enabling device (0006 -> 0007)
[wicu@arch:~]$ cat /etc/bumblebee/bumblebee.conf 
# Configuration file for Bumblebee. Values should **not** be put between quotes

## Server options. Any change made in this section will need a server restart
# to take effect.
[bumblebeed]
# The secondary Xorg server DISPLAY number
VirtualDisplay=:8
# Should the unused Xorg server be kept running? Set this to true if waiting
# for X to be ready is too long and don't need power management at all.
KeepUnusedXServer=false
# The name of the Bumbleblee server group name (GID name)
ServerGroup=bumblebee
# Card power state at exit. Set to false if the card shoud be ON when Bumblebee
# server exits.
TurnCardOffAtExit=false
# The default behavior of '-f' option on optirun. If set to "true", '-f' will
# be ignored.
NoEcoModeOverride=false
# The Driver used by Bumblebee server. If this value is not set (or empty),
# auto-detection is performed. The available drivers are nvidia and nouveau
# (See also the driver-specific sections below)
Driver=

## Client options. Will take effect on the next optirun executed.
[optirun]
# The method used for VirtualGL to transport frames between X servers.                                                                                                                                                              
# Possible values are proxy, jpeg, rgb, xv and yuv.                                                                                                                                                                                 
VGLTransport=proxy
# Should the program run under optirun even if Bumblebee server or nvidia card
# is not available?
AllowFallbackToIGC=false


# Driver-specific settings are grouped under [driver-NAME]. The sections are
# parsed if the Driver setting in [bumblebeed] is set to NAME (or if auto-
# detection resolves to NAME).
# PMMethod: method to use for saving power by disabling the nvidia card, valid
# values are: auto - automatically detect which PM method to use
#         bbswitch - new in BB 3, recommended if available
#       switcheroo - vga_switcheroo method, use at your own risk
#             none - disable PM completely
# https://github.com/Bumblebee-Project/Bumblebee/wiki/Comparison-of-PM-methods

## Section with nvidia driver specific options, only parsed if Driver=nvidia
[driver-nvidia]
# Module name to load, defaults to Driver if empty or unset
KernelDriver=nvidia
Module=nvidia
PMMethod=auto
# colon-separated path to the nvidia libraries
LibraryPath=/usr/lib/nvidia-bumblebee:/usr/lib32/nvidia-bumblebee
# comma-separated path of the directory containing nvidia_drv.so and the
# default Xorg modules path
XorgModulePath=/usr/lib/nvidia-bumblebee/xorg/,/usr/lib/xorg/modules
XorgConfFile=/etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia

## Section with nouveau driver specific options, only parsed if Driver=nouveau
[driver-nouveau]
KernelDriver=nouveau
PMMethod=auto
XorgConfFile=/etc/bumblebee/xorg.conf.nouveau
[wicu@arch:~]$ cat /etc/bumblebee/xorg.conf.nvidia
Section "ServerLayout"
    Identifier "Layout0"
    Option "AutoAddDevices" "false"
EndSection

Section "Device"
    Identifier "Device1"
    Driver "nvidia"
    VendorName "NVIDIA Corporation"
    Option "NoLogo" "true"
    Option "UseEDID" "false"
    Option "ConnectedMonitor" "DFP"
EndSection

Offline

#11 2012-11-28 16:44:17

erdk
Member
From: Gdansk, Poland
Registered: 2012-01-23
Posts: 15

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Hmm, not good, I've got the same configuration and I'm started to running out of ideas. You could want to see:
https://github.com/Bumblebee-Project/Bu … issues/172
There's some information about isseses people have with 650m, maybe there will be some useful comments about this, one of it was trying to set:

Option "UseDisplayDevice" "none"

in xorg.conf.nvidia. Maybe this will work for you, because your Xorg.8.log ends in place in which I've got info about probing EDID on display device, but this is a very log shot.


Archlinux, CentOS 7
Github | Deviantart

Offline

#12 2012-11-28 17:23:51

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Nothing has changed sad

Offline

#13 2012-11-28 17:57:55

Lekensteyn
Member
From: Netherlands
Registered: 2012-06-19
Posts: 192
Website

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Let me guess, you have a Lenovo or Toshiba laptop? Have a look at https://github.com/Bumblebee-Project/bbswitch/issues/2 and https://aur.archlinux.org/packages/acpi … enovo-git/

Offline

#14 2012-11-28 18:01:09

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Lenovo G780 smile


No success.



I'm reading now info on bbswitch Git, where there is

Get the status:

# cat /proc/acpi/bbswitch  
0000:01:00.0 ON

but in my case

[wicu@arch:~]$ cat /proc/acpi/bbswitch
cat: /proc/acpi/bbswitch: Nie ma takiego pliku ani katalogu //no such file and directory

Is there something wrong, or just in Arch default location is somewhere else (where?)?

Last edited by Druedain (2012-11-28 18:28:03)

Offline

#15 2012-11-28 21:07:49

Lekensteyn
Member
From: Netherlands
Registered: 2012-06-19
Posts: 192
Website

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

@Druedain what have you tried? The Lenovo G780 is one of the affected machines. Read https://wiki.archlinux.org/index.php/Le … VIDIA_Card

Offline

#16 2012-11-28 21:16:08

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Yeeey… I thought that I need to do something else but didn't know what. Now it works. THANKS!!! big_smile

Offline

#17 2012-11-29 15:35:17

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Kernel update and problem is back…

Offline

#18 2012-11-30 07:15:27

erdk
Member
From: Gdansk, Poland
Registered: 2012-01-23
Posts: 15

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Do you rebuild kernel module after updating kernel?


Archlinux, CentOS 7
Github | Deviantart

Offline

#19 2012-11-30 08:31:03

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Kernel module?

Reinstalled lenovo-hack and now works.

Any suggestions for the future to have Nvidia working after kernel updates?

Last edited by Druedain (2012-11-30 08:38:51)

Offline

#20 2012-11-30 09:43:40

erdk
Member
From: Gdansk, Poland
Registered: 2012-01-23
Posts: 15

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

You have to simply:

# dkms autoinstall

to rebuild modules and then after rebooting system everything shoud be fine.
Also if you using systemd then you could enable service: dkms.service
and whit old SysV there should be ,,dkms_autionstall'' you could add to your rc.conf

http://en.wikipedia.org/wiki/Dynamic_Ke … le_Support ;D

Last edited by erdk (2012-11-30 10:03:57)


Archlinux, CentOS 7
Github | Deviantart

Offline

#21 2012-11-30 12:12:44

Druedain
Member
From: Poland
Registered: 2011-12-27
Posts: 50

Re: [Bumblebee]Failed to initialize the NVIDIA GPU at PCI:1:0:0.

Ok, understand smile . I did this without any result. That's why I'm asking now what else should I do after kernel upgrade.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB