You are not logged in.

#1 2013-01-23 02:02:32

zuriaake
Member
Registered: 2013-01-23
Posts: 6

[Solved]startx=>connetion to x server lost

xorg.0.log:

[    22.488] 
X.Org X Server 1.13.1
Release Date: 2012-12-13

[color=#FF0000][    22.626] (WW) The directory "/usr/share/fonts/OTF/" does not exist.[/color]

[color=#FF0000][    22.694] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)[/color]
[    22.694] Initializing built-in extension Generic Event Extension
[    22.694] Initializing built-in extension SHAPE
[    22.694] Initializing built-in extension MIT-SHM
[    22.695] Initializing built-in extension XInputExtension
[    22.695] Initializing built-in extension XTEST
[    22.695] Initializing built-in extension BIG-REQUESTS
[    22.695] Initializing built-in extension SYNC
[    22.695] Initializing built-in extension XKEYBOARD
[    22.695] Initializing built-in extension XC-MISC
[    22.695] Initializing built-in extension SECURITY
[    22.695] Initializing built-in extension XINERAMA
[    22.695] Initializing built-in extension XFIXES
[    22.695] Initializing built-in extension RENDER
[    22.695] Initializing built-in extension RANDR
[    22.695] Initializing built-in extension COMPOSITE
[    22.695] Initializing built-in extension DAMAGE
[    22.695] Initializing built-in extension MIT-SCREEN-SAVER
[    22.695] Initializing built-in extension DOUBLE-BUFFER
[    22.695] Initializing built-in extension RECORD
[    22.695] Initializing built-in extension DPMS
[    22.696] Initializing built-in extension X-Resource
[    22.696] Initializing built-in extension XVideo
[    22.696] Initializing built-in extension XVideo-MotionCompensation
[    22.696] Initializing built-in extension XFree86-VidModeExtension
[    22.697] Initializing built-in extension XFree86-DGA
[    22.698] Initializing built-in extension XFree86-DRI
[    22.700] Initializing built-in extension DRI2

[color=#FF0000][    22.851] (WW) Falling back to old probe method for vesa[/color]
[color=#FF0000][    22.851] (WW) Falling back to old probe method for modesetting[/color]
[color=#FF0000][    22.851] (WW) Falling back to old probe method for fbdev[/color]


my ~/,xintit

#!/bin/sh
#
# ~/.xinitrc
#
# Executed by startx (run your window manager from here)

if [ -d /etc/X11/xinit/xinitrc.d ]; then
  for f in /etc/X11/xinit/xinitrc.d/*; do
    [ -x "$f" ] && . "$f"
  done
  unset f
fi

exec startkde

/etc/X11/xorg.conf.d  default

#edit: in future, please edit your own posts when asked to...

Last edited by zuriaake (2013-02-03 02:20:37)

Offline

#2 2013-01-23 02:05:55

Trilby
Forum Moderator
From: Massachusetts, USA
Registered: 2011-11-29
Posts: 14,198
Website

Re: [Solved]startx=>connetion to x server lost

First, please use code tags for the long output - as you did for the short xinitrc.

Second, the warnings in the log are normal, and it says it exited normally, so the problem does not seem to be with X, but than kde either didn't run or exited immediately.  Are there any kde or kde session logs?

Did you test twm?


InterrobangSlider
• How's my coding? See this page.
• How's my moderating? Feel free to email any concerns, complaints, or objections.

Offline

#3 2013-01-23 02:23:08

zuriaake
Member
Registered: 2013-01-23
Posts: 6

Re: [Solved]startx=>connetion to x server lost

THX for you post.
I will try the twm.

Last edited by zuriaake (2013-01-23 02:24:18)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB