You are not logged in.

#1 2013-01-30 10:48:04

souenzzo
Member
Registered: 2012-10-31
Posts: 35

[SOLVED] intel_backlight proble - vaio eg13eb

Hi

My backlight works perfectly with "# echo 0~4882 > /sys/class/backlight/intel_backlight/brightness" but when I use hotkeys or change backlight setting in gnome nothing happens because they use /sys/class/backlight/acpi_video0/. How can I make gnome settings to use intel_backlight?

#ls /sys/class/backlight
acpi_video0 intel_backlight

With acpi_backlight=vendor
#ls /sys/class/backlight
intel_backlight sony


also try this acpi script
https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=137164
but did not work

"sorry my poor english""

Last edited by souenzzo (2013-12-09 00:11:39)

Offline

#2 2013-12-08 14:09:08

prateek.bvcoe
Member
Registered: 2013-04-18
Posts: 6

Re: [SOLVED] intel_backlight proble - vaio eg13eb

I have same problem tooo .. I am on Sony VPCEG25EN ... Exactly same problem.. Please help !!

Offline

#3 2013-12-08 15:08:17

toz
Member
Registered: 2011-10-28
Posts: 252

Re: [SOLVED] intel_backlight proble - vaio eg13eb

Let's confirm some settings:

1. Which kernel boot parameters, if any, have you enabled:

cat /proc/cmdline

2. What video cards/drivers are you using:

lspci -k | grep -iA2 VGA

3. What backlight interfaces do you have and what are their values:

for i in /sys/class/backlight/*; do echo $i;cat $i/brightness;cat $i/max_brightness;done

If its just an intel video card that you have, the Intel Graphics wiki suggests editing/creating /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf with the following content:

Section "Device"
        Identifier  "card0"
        Driver      "intel"
        Option      "Backlight"  "intel_backlight"
        BusID       "PCI:0:2:0"
EndSection

Offline

#4 2013-12-09 00:18:48

souenzzo
Member
Registered: 2012-10-31
Posts: 35

Re: [SOLVED] intel_backlight proble - vaio eg13eb

Thanks a lot man!
And this setup looks fancy! Brightness adjusts smoothly.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB