You are not logged in.

#1 2013-03-12 18:31:36

BlueFightingCat
Member
From: Helsinki
Registered: 2007-12-22
Posts: 72

Bluetooth Headphones

I'm trying to get my Bluetooth Headphones to work. So far I've successfully managed to connect to my headset.
The headset appears in KMixer.
Also when I got to System Settings>Multimedia>Phonon>Device Preference my headset appears in each of the lists. I've raised my headset up the list to be first preference. However unfortunately when I press the "test" button, the sound comes out of my laptop speakers instead of the headset.
Additionally if I go to "Audio Hardware Setup" and select my headset as the "soundcard" it works fine when I test it. However despite the fact that I press the "apply" button the settings don't seem to "stick". When I come back to the same place after exiting, it has reverted back to my laptop sound card.

Any ideas how I can get this fixed?

BFC

Offline

#2 2013-03-12 22:02:11

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,412

Re: Bluetooth Headphones

I don't use KDE, but I assume you are ultimately using pulsesudio, yeah?

Maybe trying to debug pulseaidio directly might yeild more info.

Offline

#3 2013-03-13 20:49:49

BlueFightingCat
Member
From: Helsinki
Registered: 2007-12-22
Posts: 72

Re: Bluetooth Headphones

It's weird. Everything seems to be in order. Pulseaudio can see my BT headset and the profile is correctly set:

Name: bluez_card.00_12_3D_00_7A_53
        Driver: module-bluetooth-device.c
        Owner Module: 29
        Properties:
                device.description = "BTH-500"
                device.string = "00:12:3D:00:7A:53"
                device.api = "bluez"
                device.class = "sound"
                device.bus = "bluetooth"
                device.form_factor = "headset"
                bluez.path = "/org/bluez/410/hci0/dev_00_12_3D_00_7A_53"
                bluez.class = "0x240404"
                bluez.name = "BTH-500"
                device.icon_name = "audio-headset-bluetooth"
                device.intended_roles = "phone"
        Profiles:
                hsp: Telephony Duplex (HSP/HFP) (sinks: 1, sources: 1, priority. 20)
                a2dp: High Fidelity Playback (A2DP) (sinks: 1, sources: 0, priority. 10)
                off: Off (sinks: 0, sources: 0, priority. 0)
        Active Profile: a2dp
        Ports:
                bluetooth-output: Bluetooth Output (priority: 2000, latency offset: 0 usec, available)
                        Part of profile(s): hsp, a2dp
                hsp-input: Bluetooth Telephony (HSP/HFP) (priority: 2000, latency offset: 0 usec)
                        Part of profile(s): hsp

I then test is using the following command:

paplay -d bluez_sink.00_23_XX_XX_XX_XX /usr/share/sounds/alsa/Front_Center.wav

and I hear the sound perfectly.

So everything seems to be working ok. However I still can't get the sound out of the bluetooth headset. It always goes to the laptop speakers. For some reason I can't seem to route the sounds to come out of my BT headset instead. I'm sure I'm missing something small.........

Offline

#4 2013-03-13 21:29:35

BlueFightingCat
Member
From: Helsinki
Registered: 2007-12-22
Posts: 72

Re: Bluetooth Headphones

Ok some more succes. I went into kmix and chose the "playback streams". There I right clicked and chose move to "my BT headset". That kind of sorted the problem. However videos in youtube don't seem to work this way.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB