You are not logged in.

#1 2013-04-11 13:44:28

microcz
Member
Registered: 2008-11-08
Posts: 45

[SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

Hi everybody, I have updated NVidia to version 313.30, before this upgrade optirun worked out of the box. With this upgrade many thinkgs changed...aur package nvidia-utils-bumblebee has been replaced with nvidia-utils which are no longer in conflict with libgl.

But if i run:

optirun glxinfo | grep renderer

I get:

rror: nConfigOptions (16) does not match the actual number of options in
       __driConfigOptions (10).
[VGL] ERROR: glXCreateContextAttribsARB symbol not loaded

and this:

optirun glxgears

outputs:

Error: nConfigOptions (16) does not match the actual number of options in
       __driConfigOptions (10).
X Error of failed request:  BadMatch (invalid parameter attributes)
  Major opcode of failed request:  72 (X_PutImage)
  Serial number of failed request:  33
  Current serial number in output stream:  35

Has anybode experienced the same problem?

Last edited by microcz (2013-04-22 05:07:26)

Offline

#2 2013-04-11 13:57:16

wwn
Member
Registered: 2013-03-25
Posts: 68

Re: [SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

I got this after a former kernel update and I can give you only a typical windows advice: reinstall all the Bumblebeestuff after uninstallation and after a reboot. Sounds strange but worked for me.

Offline

#3 2013-04-11 18:33:16

microcz
Member
Registered: 2008-11-08
Posts: 45

Re: [SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

Thank you wwn, you were right, it helped. But I am facing another problem, applications cannot be run through wine, error is:

fixme:win:EnumDisplayDevicesW ((null),0,0x32f488,0x00000000), stub!

Turning virtual screen on does not help

Offline

#4 2013-04-22 05:05:11

microcz
Member
Registered: 2008-11-08
Posts: 45

Re: [SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

I had to readd myself to group bumblebee yikes). Now everything (optirun, primusrun) works again with better performance. Thank you very much.

Offline

#5 2013-04-23 15:25:09

joi
Member
Registered: 2012-01-07
Posts: 8

Re: [SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

wwn wrote:

I got this after a former kernel update and I can give you only a typical windows advice: reinstall all the Bumblebeestuff after uninstallation and after a reboot. Sounds strange but worked for me.

What exactly did you reinstall? I am experiencing the same problem.

Offline

#6 2013-04-23 19:56:57

joi
Member
Registered: 2012-01-07
Posts: 8

Re: [SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

Ok, I solved it by changing /etc/bumblebee/bumblebee.conf. modules are not at /usr/lib/nvidia-bumblebee anymore but at /usr/lib/nvidia. apparently installing nvidia-bumblebee and nvidia-utils-bumblebee is not necessary anymore.

Offline

#7 2013-04-24 06:22:25

wwn
Member
Registered: 2013-03-25
Posts: 68

Re: [SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

joi wrote:

What exactly did you reinstall?

I followed the steps describe here. But bumblebee was part of AUR these days.

Offline

#8 2013-05-13 20:03:26

varg04444
Member
From: Colombia
Registered: 2009-09-26
Posts: 21

Re: [SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

@joi, this works perfect! thanks!

Last edited by varg04444 (2013-05-13 20:04:16)


[EN] In the world there are 10 kinds of people, those who understand binary and those who not.
[ES] En el mundo hay 10 tipos de personas, las que entienden binario y las que no.

Offline

#9 2013-05-15 20:12:13

deadshox
Member
Registered: 2009-08-25
Posts: 31

Re: [SOLVED] Optirun does not work after upgrade of NVidia to 313.30

joi wrote:

Ok, I solved it by changing /etc/bumblebee/bumblebee.conf. modules are not at /usr/lib/nvidia-bumblebee anymore but at /usr/lib/nvidia. apparently installing nvidia-bumblebee and nvidia-utils-bumblebee is not necessary anymore.

Thanks, that helped me too.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB