You are not logged in.

#1 2013-04-15 20:49:49

divansantana
Member
Registered: 2011-01-21
Posts: 117

Can't boot arch install media to install with KVM

Hi All,

Trying to get arch to install in a KVM guest with virt-install and it hangs here during boot:

Loading boot/x86_64/vmlinuz......
Loading boot/x86_64/archiso.img...................ready.
HANG

I've tried the following which hasn't made a difference virt-install commands which all have the same effect:

virt-install --name something --vcpus 2 --ram 2048 --video=cirrus -w bridge=br0,mac="52:54:00:12:27:7e" --os-variant=generic26 --disk path=/dev/mapper/somewhere_vg0-vm_something_os_1,sparse=false --livecd --cdrom /path/to/iso/archlinux-2013.04.01-dual.iso
virt-install --name something --virt-type kvm --vcpus 2 --ram 2048 --video=cirrus -w bridge=br0,model=virtio,mac="52:54:00:12:27:7e" --os-variant=fedora18 --disk path=/dev/mapper/somewhere_vg0-vm_something_os_1,bus=virtio,sparse=false --livecd --cdrom /path/to/iso/archlinux-2013.04.01-dual.iso
virt-install --name something --vcpus 2 --ram 2048 --video=cirrus -w bridge=br0,model=virtio,mac="52:54:00:12:27:7e" --os-variant=virtio26 --disk path=/dev/mapper/somewhere_vg0-vm_something_os_1,bus=virtio,sparse=false --livecd --cdrom /path/to/iso/archlinux-2013.04.01-dual.iso

0758f72d88a088cc4f6174f50ff354fd  Files/ISOs/archlinux/archlinux-2013.04.01-dual.iso

Any ideas?

Offline

#2 2013-04-16 19:39:12

divansantana
Member
Registered: 2011-01-21
Posts: 117

Re: Can't boot arch install media to install with KVM

32bit iso has the same issue.
Anyone?

Offline

#3 2013-04-16 20:01:05

alphaniner
Member
From: Ancapistan
Registered: 2010-07-12
Posts: 2,645

Re: Can't boot arch install media to install with KVM

FWIW, I've never had any success with libvirt backed tools, so I stick with straight qemu command line:

qemu-system-x86_64 -enable-kvm -nodefaults -cpu host -smp 2 -m 2048 -k en-us -vga std -display vnc=199.200.1.110:0 -monitor vc -drive file=/home/testing/data/qemu/arch/arch_0.qcow,if=virtio,media=disk -drive file=/mnt/bucket/Downloads/isos/Linux/archlinux-2013.04.01-dual.iso,if=ide,media=cdrom -net nic,model=virtio,macaddr=08:00:27:35:45:A8 -net bridge,br=net3b -net nic,model=virtio,vlan=1,macaddr=08:00:27:35:45:A9 -net bridge,vlan=1,br=net0b -boot menu=on

However, I haven't updated in a while so I'm running old software: qemu 1.4.0-2 and kernel 3.8.4-1. I may also be running a custom compiled qemu, but it's been a while so I don't remember. hmm

Edit: Updated today, standard qemu package installed. No problems booting iso.

Last edited by alphaniner (2013-04-17 14:28:36)


But whether the Constitution really be one thing, or another, this much is certain - that it has either authorized such a government as we have had, or has been powerless to prevent it. In either case, it is unfit to exist.
-Lysander Spooner

Offline

Board footer

Powered by FluxBB