You are not logged in.

#1 2005-11-06 21:55:33

syamajala
Member
From: here, there, everywhere
Registered: 2005-01-25
Posts: 604
Website

evms problems

i setup arch64 on evms, but when i boot my system i get the following error:

Engine: unable to open the control node for device-mapper. The engine will run without device-mapper support.
Engine: unable to open the lock file /var/lock/evms-engine: read-only file system. The engine is not protected against other instances of the engine running at the same time.
Engine: Error creating the /dev/evms/.nodes directory: Read-only file system
Error returned from evms_open_engine(): Read-only file system
/linuxrc: Mounting /dev/ram0 on /sysroot with no extra options
mount: mounting /dev/ram0 on /sysroot with no extra options
/linuxrc: ERROR: The root volume has not been properly mounted. Starting
/linuxrc: ERROR: a shell. Please mount the root volume manually on the
/linuxrc: ERROR: /sysroot directory. You can do this with the command:
/linuxrc: ERROR: mount -o ro /dev/evms/Your_Root_Volume /sysroot
/linuxrc: ERROR: When you exit the shell, I will attempt to continue
/linuxrc: ERROR: the boot process. 

i can't do what it says because there is no /dev/evms dir. evms_active never created the nodes. any ideas?

Offline

#2 2005-11-07 01:36:39

syamajala
Member
From: here, there, everywhere
Registered: 2005-01-25
Posts: 604
Website

Re: evms problems

i thought a found solution, but it didn't work. /dev/mapper/control was missing so i created it with devmap_mknod.sh on the initrd and on my root fs but still i get the same error. Any ideas?

Offline

Board footer

Powered by FluxBB