You are not logged in.

#1 2005-11-29 05:39:40

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

arch64 - somebody running a sb audigy?

I compiled my own 2.6.14 kernel to get the onboard nic working. I´ve copied a lot from my arch32 /etc to arch64. But I cannot get sound to work. Already tried alsaconf.

Will post later today the log messages.

So someone has a Creative Soundblaster Audigy (emu10k1) running with arch64? Maybe I have to update the alsa packages to 1.0.10 to get them working with the new kernel.

Offline

#2 2005-12-06 14:51:09

ganja_guru
Member
Registered: 2005-02-14
Posts: 464

Re: arch64 - somebody running a sb audigy?

yes.works fine.usually its just about the silly mixer setting in alsamixer...

make sure all of these are turned up/on

master is full (duh)
PCM
Synth (for midi, you still need soundtables though)
Front
Analog M
Audigy A is selected (hit M)
Audigy CD for cd audio
External is selected

hit Esc and type 'alsactl store'.

Offline

#3 2005-12-10 22:55:57

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: arch64 - somebody running a sb audigy?

Can´t get it to play. If set it up the same way as under arch32. But I get only strange clicking noise.

[root@workstation64 andyrtr]# lsmod | grep snd
snd_emu10k1           116292  2
snd_rawmidi            24224  1 snd_emu10k1
snd_seq_device          8080  2 snd_emu10k1,snd_rawmidi
snd_ac97_codec        104132  1 snd_emu10k1
snd_pcm_oss            52512  0
snd_mixer_oss          16896  1 snd_pcm_oss
snd_pcm                89224  3 snd_emu10k1,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss
snd_timer              22920  2 snd_emu10k1,snd_pcm
snd_ac97_bus            2816  1 snd_ac97_codec
snd_page_alloc         10128  2 snd_emu10k1,snd_pcm
snd_util_mem            4480  1 snd_emu10k1
snd_hwdep               9248  1 snd_emu10k1
snd                    54496  13 snd_emu10k1,snd_rawmidi,snd_seq_device,snd_ac97_codec,snd_pcm_oss,snd_mixer_oss,snd_pcm,snd_timer,snd_hwdep
soundcore               9376  1 snd

I cannot see any error message in any logfile.

Offline

#4 2005-12-13 12:34:58

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: arch64 - somebody running a sb audigy?

Link to a possible solution
Disable ALSA and using OSS can´t be the solution for long but I´ll try this later at home.

Offline

#5 2005-12-15 22:14:01

AndyRTR
Developer
From: Magdeburg/Germany
Registered: 2005-10-07
Posts: 1,640

Re: arch64 - somebody running a sb audigy?

Sound is back with kernel 2.6.15rc5-git5 smile

Offline

#6 2005-12-16 10:17:49

ganja_guru
Member
Registered: 2005-02-14
Posts: 464

Re: arch64 - somebody running a sb audigy?

good to hear..

Offline

Board footer

Powered by FluxBB