You are not logged in.

#1 2013-10-18 11:56:23

dede24ever
Member
From: Romania, Timisoara
Registered: 2013-10-13
Posts: 29

[Solved]ATI video drivers for videocard5670 HD[Catalyst]

I have some problems with catalyst for AMD
I followed the guide on the wiki ( https://wiki.archlinux.org/index.php/AMD_Catalyst )
and when i am at

 
 Checking operation

Assuming that a reboot to your login was successful, you can check if fglrx is running properly with the following commands:

$ lsmod | grep fglrx
$ fglrxinfo

it returns an error

[mark@Arch ~]$ lsmod | grep fglrx
[mark@Arch ~]$ fglrxinfo
X Error of failed request:  BadRequest (invalid request code or no such operation)
  Major opcode of failed request:  155 (ATIFGLEXTENSION)
  Minor opcode of failed request:  66 ()
  Serial number of failed request:  13
  Current serial number in output stream:  13
[mark@Arch ~]$ 

The packets were grabbed with pacman from

 
[catalyst]
Server = http://catalyst.wirephire.com/repo/catalyst/$arch

I've blacklisted radeon from /etc/modprobe.d/modprobe.conf and it isn't loading in /etc/modules-load.d/
also added fglrx in /etc/modules-load.d/ (i think it was added by default)
Someone from romanian forums(i am romanian) suggested me to remove radeon from modules in mkintcpio (did that) and rebuilded the image after ,still no luck.
I think there's a problem with fglrx somewhere (because grep fglrx isn't returning anything.

Last edited by dede24ever (2013-10-19 17:21:35)

Offline

#2 2013-10-18 14:19:49

clfarron4
Member
From: London, UK
Registered: 2013-06-28
Posts: 2,162
Website

Re: [Solved]ATI video drivers for videocard5670 HD[Catalyst]

Ok,

1) Did you install the catalyst (which only provides the kernel modules for the kernel Vi0L0 had when building it) or do you have one of the other packages installed?
2) Which version did you install? 13.4, 13.11?
3) Did you run "sudo aticonfig --[options required]"?
4) Did you run "sudo catalyst_build_module all"?

Also, remove fglrx from /etc/modules-load-d/ . It should already be added in /etc/mkinitcpio.conf if you've done everything correctly.


Claire is fine.
Problems? I have dysgraphia, so clear and concise please.
My public GPG key for package signing
My x86_64 package repository

Offline

#3 2013-10-18 17:55:08

dede24ever
Member
From: Romania, Timisoara
Registered: 2013-10-13
Posts: 29

Re: [Solved]ATI video drivers for videocard5670 HD[Catalyst]

1 I have installed catalyst and catalyst-utils
2. 13.11-1 (both catalyst and catalyst-utils)
3. yes ,i ran sudo aticonfig --initial
4. I've tried the command ,isn't working for me

I've also checked mkinitcpio.conf and there's no sign of fglrx

Offline

#4 2013-10-18 21:26:02

clfarron4
Member
From: London, UK
Registered: 2013-06-28
Posts: 2,162
Website

Re: [Solved]ATI video drivers for videocard5670 HD[Catalyst]

Hmm... Ok, try the catalyst-hook package and enabling catalyst-hook.service (in that order), remove fglrx from /etc/modules-load-d/ and then reboot (if it takes a while to reboot, just leave it, it'll be building modules). That should work.


Claire is fine.
Problems? I have dysgraphia, so clear and concise please.
My public GPG key for package signing
My x86_64 package repository

Offline

#5 2013-10-19 07:59:42

dede24ever
Member
From: Romania, Timisoara
Registered: 2013-10-13
Posts: 29

Re: [Solved]ATI video drivers for videocard5670 HD[Catalyst]

[mark@Arch ~]$ sudo pacman -S catalyst-hook
[sudo] password for mark:
resolving dependencies...
looking for inter-conflicts...
:: catalyst-hook and catalyst are in conflict. Remove catalyst? [y/N]

What should I do?

Last edited by dede24ever (2013-10-19 08:02:08)

Offline

#6 2013-10-19 13:47:29

tehgeek
Member
Registered: 2013-02-24
Posts: 12

Re: [Solved]ATI video drivers for videocard5670 HD[Catalyst]

dede24ever wrote:

[mark@Arch ~]$ sudo pacman -S catalyst-hook
[sudo] password for mark:
resolving dependencies...
looking for inter-conflicts...
:: catalyst-hook and catalyst are in conflict. Remove catalyst? [y/N]

What should I do?

Say 'y' and replace catalyst with catalyst-hook. smile

Offline

#7 2013-10-19 17:21:19

dede24ever
Member
From: Romania, Timisoara
Registered: 2013-10-13
Posts: 29

Re: [Solved]ATI video drivers for videocard5670 HD[Catalyst]

Ok ,problem is sloved.
Both grep fglrx and fglrxinfo are working.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB