You are not logged in.

#1 2013-11-08 05:17:30

strj500
Member
Registered: 2013-11-08
Posts: 6

Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" with my Arch Linux installation, doesn't seem to go beyond that. Any ideas or suggestions? I don't think there's in the BIOS that I've seen that has helpful. The system is an Optiplex 270.

Offline

#2 2013-11-08 05:23:00

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,430

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

Are you installing from a CD or USB? If the latter, how did you create the installation USB?

Offline

#3 2013-11-08 05:25:58

strj500
Member
Registered: 2013-11-08
Posts: 6

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

I burned the archlinux-2013.11.01-dual.iso to a CD and tried booting from the disc and then I stuck at that "ISOLINUX 6.02 ETCD". I've burnt two CDs, I think from different download locations as well.

Offline

#4 2013-11-08 06:24:46

strj500
Member
Registered: 2013-11-08
Posts: 6

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

I tried with a USB stick as well and basically got the following:
"SYSLINUX 4.06 EDD 2012-10-23 ....blah blah...
boot/syslinux/whichsys.c32: not a COM32R image
boot:
"
Can't really do much it seems from the "boot:" prompt unless someone has command that works.

Offline

#5 2013-11-08 08:16:23

Allan
Developer
From: Brisbane, AU
Registered: 2007-06-09
Posts: 10,416
Website

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

strj500 wrote:

"SYSLINUX 4.06 EDD 2012-10-23 ....blah blah...

What installer are you using?

Offline

#6 2013-11-08 09:24:19

the.ridikulus.rat
Member
From: Indiana, USA
Registered: 2011-10-04
Posts: 765

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

strj500 wrote:

I tried with a USB stick as well and basically got the following:
"SYSLINUX 4.06 EDD 2012-10-23 ....blah blah...
boot/syslinux/whichsys.c32: not a COM32R image
boot:
"
Can't really do much it seems from the "boot:" prompt unless someone has command that works.

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php … 9#p1344629

Offline

#7 2013-11-08 09:37:11

simbadarch31
Member
From: Chandannagar, India
Registered: 2013-11-01
Posts: 2

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

Check your iso's MD5SUM with that given on the arch linux download page. Probably, you will have to download the iso again!

Last edited by simbadarch31 (2013-11-08 09:37:34)


Simplicity is the ultimate sophistication.

Offline

#8 2013-11-11 14:32:06

strj500
Member
Registered: 2013-11-08
Posts: 6

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

md5 bbcode show

I think the md5sum is okay.

Offline

#9 2013-11-11 14:34:34

strj500
Member
Registered: 2013-11-08
Posts: 6

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

I used the pen drive linux installer (http://www.pendrivelinux.com/universal- … -as-1-2-3/) for the USB install attempt.

Offline

#10 2013-11-11 14:35:28

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,430

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

strj500, please post a thumbnail instead the full-sized screenshot: https://wiki.archlinux.org/index.php/Fo … s_and_Code

Offline

#11 2013-11-12 00:41:44

strj500
Member
Registered: 2013-11-08
Posts: 6

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

Any thoughts on why the cd install isn't working or how to get it working?

Offline

#12 2013-11-12 14:07:17

teateawhy
Member
From: GER
Registered: 2012-03-05
Posts: 1,057
Website

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

Use one of the methods listed in the wiki.
https://wiki.archlinux.org/index.php/US … On_Windows

Offline

#13 2013-11-12 14:09:16

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,430

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

teateawhy wrote:

Use one of the methods listed in the wiki.
https://wiki.archlinux.org/index.php/US … On_Windows

The things is, the CD doesn't seem to work either.

Offline

#14 2013-11-12 14:10:41

teateawhy
Member
From: GER
Registered: 2012-03-05
Posts: 1,057
Website

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

AFAIK i linked to the page for creating a usb stick , not a CD ?

Offline

#15 2013-11-12 14:14:43

karol
Archivist
Registered: 2009-05-06
Posts: 25,430

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

teateawhy wrote:

AFAIK i linked to the page for creating a usb stick , not a CD ?

That's right, but you should be able to install Arch using a CD - and OP can't do it.
IMHO the USB is more tricky and using a CD is straightforward. I have no idea why neither way works.

Offline

#16 2013-11-12 14:49:29

djgera
Developer
From: Buenos Aires - Argentina
Registered: 2008-12-24
Posts: 698
Website

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

Please report to upstream [#1] under ISOLINUX component. I heard about a similar issue via private email but user still not reported it. I can not reproduce that on my machines.

[#1] http://bugzilla.syslinux.org/

Offline

#17 2013-11-23 18:26:48

CarlD
Member
From: London
Registered: 2013-11-23
Posts: 128

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

The Syslinux developers are aware of this issue; there was an email chain about it only today. Here is what they said about their own tests:

Hi,

well, my oldish non-UEFI system boots by 6.02 from CD-RW:
  CPU:  AMD Athlon II X4 620 Quad-Core
  Mainboard: GIGABYTE GA-MA74GM-S2H AM2 GLAN RAID.
  Award BIOS v6.00 PC
There must be some other ingredients needed for failure.


> https://www.archlinux.org/download/

This leads me to e.g.
  http://ftp.uni-kl.de/pub/linux/archlinu … 1-dual.iso

Put on CD-RW the image boots for me to a menu, where i select
"x86_64". Then a kernel comes up with normal messages and
finally i get a shell prompt for root.

"ISOLINUX 6.02 ETCD" shows up swiftly before i get the menu.


-------------------------------------------------------------
Details about the image:

It bears El Torito with BIOS boot image
  /isolinux/isolinux.bin
and EFI boot image
  /EFI/archiso/efiboot.img

MBR marks the whole image as partition 1 and the EFI boot image
as partition 2 (i.e. inside partition 1).
There is also a GPT.

I brought it onto CD-RW by:
  $ xorriso -as cdrecord \
        -v dev=/dev/sr2 blank=as_needed \
        archlinux-2013.11.01-dual.iso

The CD-RW is mountable and all file content is readable without
i/o errors. MD5 matches 2013.11.01/md5sums.txt
  $ dd if=/dev/sr2 bs=2048 count=264192 | md5sum
  2535d1308fcc4f12420433dba039b3b6

  $ strings /mnt/isolinux/isolinux.bin | grep ISOLINUX
  ISOLINUX 6.02

-------------------------------------------------------------

Offline

#18 2013-11-24 00:26:15

djgera
Developer
From: Buenos Aires - Argentina
Registered: 2008-12-24
Posts: 698
Website

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

Thanks Carl!

Offline

#19 2013-11-24 11:26:42

CarlD
Member
From: London
Registered: 2013-11-23
Posts: 128

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

More this morning:

Error 01 is unsupported operation, 42xx is read, so something is really
really wonky as the machine you are on is reporting that the read
command doesn't exist.  Most likely it is something that is being
misinterpreted as an error indication, but *what* is the big question.

The very early code that emits this message is *identical* between
Syslinux 4 and Syslinux 6.  The biggest difference is the size of
isolinux.bin, so it is possible that that might be the source of the
problem.

I wonder if isolinux.bin should be limited to max. 16 sectors (of
2KiB each), as that's the default limit in mkisofs "-G
<generic_boot_image>" option.

If that happens to be the case, perhaps there is some additional
option so to reserve more sectors for the boot image?

Is there any method to reduce the size of isolinux.bin?

Anyway, entire chain can be found here: http://www.marshut.com/ihnmrv/sysinux-6 … stems.html

Offline

#20 2013-11-26 15:14:25

djgera
Developer
From: Buenos Aires - Argentina
Registered: 2008-12-24
Posts: 698
Website

Re: Stuck at "ISOLINUX 6.02 ETCD" wtih Arch Linux install

@Carl: Since you have a different error (my machine reboot does not show error), could you test if the isolinux patched works fine on your machine? For me fixes the problem.

You can download a small compressed ISO (~167K) [#1] that I made. Please confirm is works or not in mailing-list. Thanks.

For other people that experiments this issue, can be great get feedback from them.

Thanks.

[#1] http://www.syslinux.org/archives/2013-N … 21190.html

Last edited by djgera (2013-11-26 15:15:49)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB