You are not logged in.

#1 2013-12-17 04:43:30

wesleyac
Member
Registered: 2013-08-27
Posts: 80

Images in w3m on lilyterm.

Hi all,

I'm now using w3m as my main browser ( smile ), but it won't show images on lilyterm.  when I run w3m under xterm, it shows images just fine, so I assume that it's a lilyterm issue, not a w3m or config issue.  How can I get w3m to show images?

Thanks,

WesleyAC

Offline

#2 2013-12-17 06:35:38

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,414

Re: Images in w3m on lilyterm.

As far as I know, w3m will only show images in xterm (as you've discovered) and rxvt.  There may be more, but last I looked, this was the info I was able to find.

Offline

#3 2013-12-17 06:55:41

wesleyac
Member
Registered: 2013-08-27
Posts: 80

Re: Images in w3m on lilyterm.

sad

Thanks for the info.  Strange, since lilyterm is supposed to emulate xterm, but whatever.

Offline

#4 2013-12-17 18:03:43

mar04
Member
From: Poland
Registered: 2010-02-08
Posts: 117

Re: Images in w3m on lilyterm.

It works* in termite, and termite is vte based, as is lilyterm.

*but previews in ranger doesn't work

Offline

#5 2013-12-17 23:37:19

wesleyac
Member
Registered: 2013-08-27
Posts: 80

Re: Images in w3m on lilyterm.

mar04 wrote:

It works* in termite, and termite is vte based, as is lilyterm.

*but previews in ranger doesn't work

I guess I'll go shout at the lilyterm devs then tongue

Offline

#6 2013-12-18 00:29:11

Trilby
Inspector Parrot
Registered: 2011-11-29
Posts: 29,366
Website

Re: Images in w3m on lilyterm.

I just did some quick testing of possibilities with this and found something not at all productive, but rather entertaining: if you launch lilyterm from rxvt, then start w3m in lilyterm, any images will be dumped out over on the rxvt terminal.


"UNIX is simple and coherent..." - Dennis Ritchie, "GNU's Not UNIX" -  Richard Stallman

Offline

#7 2013-12-18 01:00:03

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,414

Re: Images in w3m on lilyterm.

mar04 wrote:

It works* in termite, and termite is vte based, as is lilyterm.

*but previews in ranger doesn't work

Interesting, I am a termite user, and I just tested it. It does seem to work in termite.  But like ranger, this does not seem to work in mutt either.

Offline

#8 2013-12-18 01:58:30

Trilby
Inspector Parrot
Registered: 2011-11-29
Posts: 29,366
Website

Re: Images in w3m on lilyterm.

WonderWoofy wrote:

this does not seem to work in mutt either.

It seems to work for me from mutt.

Do you mean w3m spawned as a shell command from within mutt (what I did) or when using w3m to view html emails that include images?  The latter should not work as w3m there dumps the formatted text to the stdout which would not include the images.


"UNIX is simple and coherent..." - Dennis Ritchie, "GNU's Not UNIX" -  Richard Stallman

Offline

#9 2013-12-18 02:51:18

WonderWoofy
Member
From: Los Gatos, CA
Registered: 2012-05-19
Posts: 8,414

Re: Images in w3m on lilyterm.

@Trilby, I was talking about using mutt to html mails.  But yeah, now that i think about it, it makes perfects sense why that does not work.

Offline

#10 2013-12-18 04:19:29

wesleyac
Member
Registered: 2013-08-27
Posts: 80

Re: Images in w3m on lilyterm.

I submited an issue on the lilyterm github repo, so hopefuly I'll get a response soon.  If not I might dig around in the source a bit, but I don't really know what I'd be looking for without comparing it to termite.

Edit: I got a reply on the issue:

Tetralet wrote:

hmm... I have no idea how to fix it.
I'll check it. Thanks for report this bug!

Hopeful it'll get fixed soon smile

Last edited by wesleyac (2013-12-18 22:08:10)

Offline

#11 2013-12-19 19:48:10

wesleyac
Member
Registered: 2013-08-27
Posts: 80

Re: Images in w3m on lilyterm.

If anyone it the future comes across this:

w3m-img needs the WINDOWID environment variable to be set, but it might cause an issue on lilyterm, so it probably isn't going to be fixed. sad

Full conversation here

Offline

Board footer

Powered by FluxBB