You are not logged in.

#1 2014-04-28 00:36:52

Degru
Member
Registered: 2013-10-03
Posts: 41

NPAPI flashplugin crashing on Youtube with VDPAU on ati-dri

The problem persists across both google-chrome-stable and firefox. PPAPI and HTML5 work, but do not have VDPAU/VAAPI support. I am forced to watch videos via smtube, and this does not let me watch videos in 1080p.

All latest updates are installed. Anybody have a fix for this?

Graphics card is AMD Radeon HD 6310 on AMD E-240 APU. VDPAU and VAAPI work fine in all other applications.

EDIT: Could this be the problem?

[dennis@thinkpad ~]$ vdpauinfo
display: :0   screen: 0
API version: 1
Information string: G3DVL VDPAU Driver Shared Library version 1.0

Video surface:

name   width height types
-------------------------------------------
420    16384 16384  NV12 YV12 
422    16384 16384  UYVY YUYV 
444    16384 16384  Y8U8V8A8 V8U8Y8A8 

Decoder capabilities:

name               level macbs width height
-------------------------------------------
MPEG1                 0  9216  2048  1152
MPEG2_SIMPLE          3  9216  2048  1152
MPEG2_MAIN            3  9216  2048  1152
H264_BASELINE        41  9216  2048  1152
H264_MAIN            41  9216  2048  1152
H264_HIGH            41  9216  2048  1152
VC1_ADVANCED          4  9216  2048  1152
MPEG4_PART2_SP        3  9216  2048  1152
MPEG4_PART2_ASP       5  9216  2048  1152

Output surface:

name              width height nat types
----------------------------------------------------
B8G8R8A8         16384 16384    y  NV12 YV12 UYVY YUYV Y8U8V8A8 V8U8Y8A8 
R8G8B8A8         16384 16384    y  NV12 YV12 UYVY YUYV Y8U8V8A8 V8U8Y8A8 
R10G10B10A2      16384 16384    y  NV12 YV12 UYVY YUYV Y8U8V8A8 V8U8Y8A8 
B10G10R10A2      16384 16384    y  NV12 YV12 UYVY YUYV Y8U8V8A8 V8U8Y8A8 

Bitmap surface:

name              width height
------------------------------
B8G8R8A8         16384 16384
R8G8B8A8         16384 16384
R10G10B10A2      16384 16384
B10G10R10A2      16384 16384
A8               16384 16384

Video mixer:

feature name                    sup
------------------------------------
DEINTERLACE_TEMPORAL             -
DEINTERLACE_TEMPORAL_SPATIAL     -
INVERSE_TELECINE                 -
NOISE_REDUCTION                  y
SHARPNESS                        y
LUMA_KEY                         -
HIGH QUALITY SCALING - L1        -
HIGH QUALITY SCALING - L2        -
HIGH QUALITY SCALING - L3        -
HIGH QUALITY SCALING - L4        -
HIGH QUALITY SCALING - L5        -
HIGH QUALITY SCALING - L6        -
HIGH QUALITY SCALING - L7        -
HIGH QUALITY SCALING - L8        -
HIGH QUALITY SCALING - L9        -

parameter name                  sup      min      max
-----------------------------------------------------
VIDEO_SURFACE_WIDTH              y        48     2048
VIDEO_SURFACE_HEIGHT             y        48     1152
CHROMA_TYPE                      y  
LAYERS                           y         0        4

attribute name                  sup      min      max
-----------------------------------------------------
BACKGROUND_COLOR                 y  
CSC_MATRIX                       y  
NOISE_REDUCTION_LEVEL            y      0.00     1.00
SHARPNESS_LEVEL                  y     -1.00     1.00
LUMA_KEY_MIN_LUMA                y  
LUMA_KEY_MAX_LUMA                y  


Inconsistency detected by ld.so: dl-close.c: 762: _dl_close: Assertion `map->l_init_called' failed!

Last edited by Degru (2014-04-28 04:32:17)

Offline

#2 2014-04-28 04:32:30

Gusar
Member
Registered: 2009-08-25
Posts: 3,399

Re: NPAPI flashplugin crashing on Youtube with VDPAU on ati-dri

Flash being closed source, it's not possible to fix it. Disable hardware decoding (comment out EnableLinuxHWVideoDecode=1 in /etc/adobe/mms.cfg). You'll still have hardware presentation, which is at least something.

Last edited by Gusar (2014-04-28 04:33:34)

Offline

#3 2014-04-28 22:13:35

Degru
Member
Registered: 2013-10-03
Posts: 41

Re: NPAPI flashplugin crashing on Youtube with VDPAU on ati-dri

Gusar wrote:

Flash being closed source, it's not possible to fix it. Disable hardware decoding (comment out EnableLinuxHWVideoDecode=1 in /etc/adobe/mms.cfg). You'll still have hardware presentation, which is at least something.

No, this actually looks like a problem with the VDPAU library for the radeon driver. The VDPAU acceleration for Youtube works perfectly when the error is not present. I booted this install on my Intel-based laptop, and used libvdpau-va-gl for VDPAU acceleration. The error was not present, and Youtube acceleration worked perfectly without any hiccups.

Youtube with VDPAU also works fine in Ubuntu on the AMD laptop, so it seems to be something Arch-specific.

I'm currently just using the HTML5 player on Youtube so that I can quickly access the comments, and watching the actual video using smplayer.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB