You are not logged in.

#1 2014-06-05 13:55:28

yerdnas
Member
Registered: 2014-06-05
Posts: 3

[Solved] Debugging in QtCreator in "c++" & "qml" modes simultaneously

Sorry for my English.

It seems that last upgrade breaks my QtCreator or gdb.
When I try to launch my program under QtCreator in debug mode the program starts but I doesn't see GUI.
"ps aux" tells that program was started.
QtCreator writes next output:
Could not load shared library symbols for linux-gate.so.1. Do you need "set solib-search-path" or "set sysroot".

But this message was also before upgrading and all was fine.
Important note: if debug option is "c++" or "qml" (on Project page) then program starts fine and I can debug,
but if both options are set simultaneously then I can't see GUI of the program and any breakpoint leads to hanging of the debugger.

Help me, I need both debugger options "c++" and "qml" simultaneously!

Last edited by yerdnas (2014-06-06 11:09:08)

Offline

#2 2014-06-06 11:12:22

yerdnas
Member
Registered: 2014-06-05
Posts: 3

Re: [Solved] Debugging in QtCreator in "c++" & "qml" modes simultaneously

Problem was solved by downgrading Qt5 from version 5.3.0-3 to 5.2.1-4.
Qt5 5.3.0-3 has bugs!!!

Offline

#3 2014-06-24 11:49:07

bobbaluba
Member
Registered: 2013-08-06
Posts: 11

Re: [Solved] Debugging in QtCreator in "c++" & "qml" modes simultaneously

I have the same issue. Perhaps we should file a bug report?

Thanks for the disable qml debugging tip, I'll at least be able to get some work done now.

Offline

#4 2014-06-25 23:23:57

bobbaluba
Member
Registered: 2013-08-06
Posts: 11

Re: [Solved] Debugging in QtCreator in "c++" & "qml" modes simultaneously

Same problem with 5.3.1

Offline

Board footer

Powered by FluxBB