You are not logged in.

#1 2014-08-13 17:20:57

raneon
Member
Registered: 2013-11-02
Posts: 40

Virt-Manager Failed to Initialize Virtio-9p-pci

Does anybody know how to fix the following error message in Virt-Manager regarding a missing "virtio-9p-pci" device as soon as I attach a filesystem shared folder and I want to start my virtual machine? I tried already to load the module via modprove but it doesn't exist.

Traceback (most recent call last):
  File "/usr/share/virt-manager/virtManager/asyncjob.py", line 91, in cb_wrapper
    callback(asyncjob, *args, **kwargs)
  File "/usr/share/virt-manager/virtManager/asyncjob.py", line 127, in tmpcb
    callback(*args, **kwargs)
  File "/usr/share/virt-manager/virtManager/domain.py", line 1355, in startup
    self._backend.create()
  File "/usr/lib/python2.7/site-packages/libvirt.py", line 951, in create
    if ret == -1: raise libvirtError ('virDomainCreate() failed', dom=self)
libvirtError: Interner Fehler: Prozess während der Verbindungsaufnahme zum Monitor beendet :
2014-08-13T16:47:12.286401Z qemu-system-x86_64: -device virtio-9p-pci,id=fs0,fsdev=fsdev-fs0,mount_tag=foldershare,bus=pci.0,addr=0x8: Virtio-9p Failed to initialize fs-driver with id:fsdev-fs0 and export path:/home/user/foldershare/foldersharesub
2014-08-13T16:47:12.286462Z qemu-system-x86_64: -device virtio-9p-pci,id=fs0,fsdev=fsdev-fs0,mount_tag=foldershare,bus=pci.0,addr=0x8: Device initialization failed.
2014-08-13T16:47:12.286534Z qemu-system-x86_64: -device virtio-9p-pci,id=fs0,fsdev=fsdev-fs0,mount_tag=foldershare,bus=pci.0,addr=0x8: Device 'virtio-9p-pci' could not be initialized

Actually I'm assigning 2 physicall hard drives (partitions) directly to my VM for data storage (RAID1 btrfs). But I wonder if it is possibel to do it with the filesystem export function in Virt-Manager as I could have a more simply setup. And setting up a copy of the VM as a test system would allow me to simply change the filesystem to readonly.

Offline

#2 2015-09-09 20:42:08

Klowner
Member
Registered: 2015-09-09
Posts: 1

Re: Virt-Manager Failed to Initialize Virtio-9p-pci

Not sure if you ever found the solution, but for me I had to modprobe `9pnet_virtio`.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB