You are not logged in.

#1 2006-02-22 18:39:33

kozaki
Member
From: London >. < Paris
Registered: 2005-06-13
Posts: 620
Website

Ati-driver config wth Rage mobile [SOLVED: xf86-video-ati]

[sorry, double-posted in contributions board]

I take the opportunity to thank cerebral & iphitus for all the hard work they've done in providing nice & workin with Xorg7 ati-drivers to a lot of guys big_smile

Even so, I can't get them to load on my small Dell Latitude L400 laptop.

- I installed Xorg7 strictly following the (brand) new wiki, then configured xorg.conf (adding synaptics & giving Xorg -configure a try).
- Installed ati-drivers & ~-arch (8.22.5-3 & ~-2), but when I wanna load fglrx, here's what I get :

# modprobe fglrx
FATAL: Error inserting fglrx (/lib/modules/2.6.15-ARCH/video/fglrx.ko): No such device

Adding fglrx to rc.conf (also tried to add to mkinitrd.conf "ADD_MODULE=") didn't help, showing the very same message @ boot time.

Also launched aticonfig --initial --input=/etc/X11/xorg.conf but X still did not start.

Any help would be very welcome.

hwd -s

Video      : ATI|Rage Mobility P/M AGP 2x server: XFree86 (vesa)

Actual Device section (Vesa's workin, very slowly, but not fglrx) :

Section "Device"
        Driver      "vesa"
        Identifier  "Card0"
        VendorName  "ATI Technologies Inc"
        BoardName   "Rage Mobility P/M AGP 2x"
        BusID       "PCI:1:0:0"
EndSection

#Section "Device"
#       Identifier  "ATI Graphics Adapter 0"
#       Driver      "fglrx"
#       BusID       "PCI:1:0:0"
#EndSection

Former (workin great)  Xorg-6.8 xorg.conf showed

Section "Device"
        Identifier  "Card0"
        Driver      "ati"
        VendorName  "All"
        BoardName   "All"
EndSection


PGP Key: 1C2A554EFF0157D9
Core i3 @3.30GHz | 4GB RAM | Arch linux-ck
Atom N450 | 2 gig RAM | Arch linux 4.6.0rc3 i686 / 4.07 x86_64 (5-6H battery life smile * ARM Tegra K1 | 4 gig RAM | Chrome OS
Atom Z520 | 2 gig RAM | OMV (Debian) kernel 3.16.0-0.bpo.4-586 on SDHC

Offline

#2 2006-02-22 18:51:13

bpisciot
Member
From: Flyover Land
Registered: 2004-12-16
Posts: 74

Re: Ati-driver config wth Rage mobile [SOLVED: xf86-video-ati]

I took a stab at getting fglrx working with my Ati Radeon Mobility video in my Thinkpad.  No luck.  In the xorg upgrade, I installed the xf86-video-ati package, and invoked the plain vanilla Radeon driver in my xorg.conf.  This works fine.  I'm not sure that fglrx will work with any Mobility chip, but I'd sure like to find out otherwise.


"You're only young once, but you can always be immature."

Offline

#3 2006-02-22 18:55:39

kozaki
Member
From: London >. < Paris
Registered: 2005-06-13
Posts: 620
Website

Re: Ati-driver config wth Rage mobile [SOLVED: xf86-video-ati]

got it bpisciot
(actually Saturday i'm going to the mountains for a few days with my beloved big_smile & was thinking that running ati video proprietary drivers might help the
small P3 to play videos nicely in the evening wink )

EDIT :

Cerebral wrote:

kozaki: the ati-drivers packages in [extra] only support radeon cards, not rage.
You'll have to stick with xf86-video-ati and your old xorg.conf device section.


PGP Key: 1C2A554EFF0157D9
Core i3 @3.30GHz | 4GB RAM | Arch linux-ck
Atom N450 | 2 gig RAM | Arch linux 4.6.0rc3 i686 / 4.07 x86_64 (5-6H battery life smile * ARM Tegra K1 | 4 gig RAM | Chrome OS
Atom Z520 | 2 gig RAM | OMV (Debian) kernel 3.16.0-0.bpo.4-586 on SDHC

Offline

Board footer

Powered by FluxBB