You are not logged in.

#1 2016-03-22 00:52:12

caoimhin
Member
Registered: 2015-02-09
Posts: 4

Boot install media but blank screen with blinking cursor

I just purchased Lenovo Yoga 700 with GeForce 940m.  I enabled legacy boot support and booted from the installation USB.  The GRUB menu showed up fine but when I hit enter, the system hangs at blank screen and all I had is a blinking cursor.

I tried kernel options `no splash`, `quiet splash`, `nomodeset` etc but no dice.  I'm wondering if there's a way to see the boot message somehow... since right now I have no lead as to what's going on.

I have been using a Lenovo Yoga 2 Pro for over 2 years with Archlinux with no problems...

EDIT: It's worth mentioning that I don't think it's an Arch specific issue... I tried Ubuntu, which also hangs at boot with a blinking cursor.  I just want to know where can I go find more information on where in the boot process went wrong.

EDIT: With the latest Ubuntu, I'm able to boot to Unity even without any kernel parameters...

Last edited by caoimhin (2016-03-22 22:33:30)

Offline

#2 2016-03-22 01:02:06

jasonwryan
Anarchist
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 29,015
Website

Re: Boot install media but blank screen with blinking cursor


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Surfraw

Registered Linux User #482438

Offline

#3 2016-03-22 01:11:45

caoimhin
Member
Registered: 2015-02-09
Posts: 4

Re: Boot install media but blank screen with blinking cursor

Tried adding `nomodeset nouveau.modeset=0 i915.modeset=0` to the kernel param... No dice...

Offline

Board footer

Powered by FluxBB