You are not logged in.

#1 2016-12-20 12:30:30

Vbaxbear
Member
Registered: 2015-12-28
Posts: 29

Okular no icons after update

Hello,
(using i3wm)
i updated all my packages and there where some changes to kde packages, also some of them got moved to extra. So there were some replaced by the same (similar once) from different locations. Problem is that my okular got no icons now. (Same with konqueror) Already tried to fix the issue by reinstalling icon-sets like breeze-icons, oxygen-icons and I installed everything from kde-meta. Nothing changed.

If you got any idea how to fix it I would be glad if you let me know.

Greetings
Vbaxbear

Offline

#2 2016-12-20 13:16:08

imdn
Member
Registered: 2016-04-12
Posts: 39

Re: Okular no icons after update

A general fix that usually works for me when facing KDE/Plasma and app related issues after updates is to remove related configs and files (backup first) in  ~/.config/*  ~/.local/ and ~/.cache folders. The files are usually prefixed with 'k' or 'plasma'. Then run

kbuildsycoca5

to regenerate the config files. Hoping this works for users on other WMs as well.

Offline

#3 2016-12-20 14:23:43

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 14,397

Re: Okular no icons after update

IIRC frameworkintegration is the package to provide the necessary knobs for icons in KF5 based applications

Last edited by V1del (2016-12-20 14:23:59)

Offline

#4 2017-01-02 09:45:21

Vbaxbear
Member
Registered: 2015-12-28
Posts: 29

Re: Okular no icons after update

Thank you very much for your help.

Tried both but still couldn't solve my problem. When I use kbuildsycoca5 I always get the error: Menu "applications-kmenuedit.menu" not found. I couldn't find a proper solution for this problem, even so I am not the only one who got this problem. I would still really appreciate your help.

(Sry for the delayed answer...)

Greetings
me

Offline

#5 2017-01-05 15:09:13

Vbaxbear
Member
Registered: 2015-12-28
Posts: 29

Re: Okular no icons after update

Sry for pushing, but I still couldn't find a solution for my problem (same problem I got with konqueror - but use it not much, so it isn't really important).

Offline

#6 2017-01-06 10:23:52

languitar
Member
Registered: 2010-06-20
Posts: 14
Website

Re: Okular no icons after update

Same issue here. Couldn't find a solution so far.

Offline

#7 2017-01-06 11:10:17

arojas
Developer
From: Spain
Registered: 2011-10-09
Posts: 1,868

Offline

#8 2017-01-09 12:34:11

Vbaxbear
Member
Registered: 2015-12-28
Posts: 29

Re: Okular no icons after update

Sorry but this didn't change anything, I mean I installed qt5ct and set QT_QPA_PLATFORMTHEME but okular and konqueror still have no icons hmm

@Edit:
But my .profile and .bash_profile where I added
[ "$XDG_CURRENT_DESKTOP" = "KDE" ] || [ "$XDG_CURRENT_DESKTOP" = "GNOME" ] || export QT_QPA_PLATFORMTHEME="qt5ct"
Seems not to work, I have to set it after every restart manually with
export QT_QPA_PLATFORMTHEME="qt5ct"
after this i can start qt5ct and configure stuff, still okular and konqueror got no icons...

Last edited by Vbaxbear (2017-01-09 12:39:04)

Offline

#9 2017-01-10 16:23:12

Vbaxbear
Member
Registered: 2015-12-28
Posts: 29

Re: Okular no icons after update

Okay, I noticed today when I start okular from commandline the changes actually worked and okular got icons. But when I start okular from my dmenu it still has no icons...
Could you help me with that and how to set QT_QPA... permanently?

Last edited by Vbaxbear (2017-01-10 16:23:33)

Offline

#10 2017-01-15 09:45:51

hasina
Member
Registered: 2017-01-15
Posts: 1

Re: Okular no icons after update

Add it to /etc/environment

Offline

#11 2017-01-16 18:29:11

Vbaxbear
Member
Registered: 2015-12-28
Posts: 29

Re: Okular no icons after update

Thank you, it worked tried before to set it via env but the only way it worked was to add it manually to /etc/environment sad

Offline

Board footer

Powered by FluxBB