You are not logged in.

#1 2017-03-14 02:41:04

wxie
Member
Registered: 2017-03-14
Posts: 2

[SOLVED] unable to connect to X server: Connection refused

Hi, All:

I have problem to startx. The Xorg.0.log is here

[  6470.145] 
X.Org X Server 1.19.2
Release Date: 2017-03-02
[  6470.154] X Protocol Version 11, Revision 0
[  6470.158] Build Operating System: Linux 4.9.13-1-lts i686 
[  6470.160] Current Operating System: Linux oash-p049 4.10.1-1-ARCH #1 SMP PREEMPT Sun Feb 26 21:42:00 UTC 2017 i686
[  6470.160] Kernel command line: BOOT_IMAGE=/boot/vmlinuz-linux root=UUID=f54ce2ad-0422-4d8d-98d0-40318eb4630f rw quiet
[  6470.167] Build Date: 03 March 2017  06:03:28PM
[  6470.170]  
[  6470.172] Current version of pixman: 0.34.0
[  6470.178] 	Before reporting problems, check http://wiki.x.org
	to make sure that you have the latest version.
[  6470.178] Markers: (--) probed, (**) from config file, (==) default setting,
	(++) from command line, (!!) notice, (II) informational,
	(WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown.
[  6470.191] (==) Log file: "/home/wxie/.local/share/xorg/Xorg.0.log", Time: Tue Mar 14 09:31:44 2017
[  6470.195] (==) Using system config directory "/usr/share/X11/xorg.conf.d"
[  6470.195] (==) No Layout section.  Using the first Screen section.
[  6470.195] (==) No screen section available. Using defaults.
[  6470.195] (**) |-->Screen "Default Screen Section" (0)
[  6470.195] (**) |   |-->Monitor "<default monitor>"
[  6470.195] (==) No monitor specified for screen "Default Screen Section".
	Using a default monitor configuration.
[  6470.195] (==) Automatically adding devices
[  6470.195] (==) Automatically enabling devices
[  6470.195] (==) Automatically adding GPU devices
[  6470.196] (==) Max clients allowed: 256, resource mask: 0x1fffff
[  6470.196] (WW) The directory "/usr/share/fonts/Type1/" does not exist.
[  6470.196] 	Entry deleted from font path.
[  6470.196] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/100dpi/".
[  6470.196] 	Entry deleted from font path.
[  6470.196] 	(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/100dpi/").
[  6470.196] (WW) `fonts.dir' not found (or not valid) in "/usr/share/fonts/75dpi/".
[  6470.196] 	Entry deleted from font path.
[  6470.196] 	(Run 'mkfontdir' on "/usr/share/fonts/75dpi/").
[  6470.196] (==) FontPath set to:
	/usr/share/fonts/misc/,
	/usr/share/fonts/TTF/,
	/usr/share/fonts/OTF/
[  6470.196] (==) ModulePath set to "/usr/lib/xorg/modules"
[  6470.196] (II) The server relies on udev to provide the list of input devices.
	If no devices become available, reconfigure udev or disable AutoAddDevices.
[  6470.196] (II) Loader magic: 0x82aa6e0
[  6470.196] (II) Module ABI versions:
[  6470.196] 	X.Org ANSI C Emulation: 0.4
[  6470.196] 	X.Org Video Driver: 23.0
[  6470.196] 	X.Org XInput driver : 24.1
[  6470.196] 	X.Org Server Extension : 10.0
[  6470.197] (++) using VT number 1

[  6470.197] (--) controlling tty is VT number 1, auto-enabling KeepTty
[  6470.200] (II) systemd-logind: took control of session /org/freedesktop/login1/session/c1
[  6470.201] (II) xfree86: Adding drm device (/dev/dri/card0)
[  6470.202] (II) systemd-logind: got fd for /dev/dri/card0 226:0 fd 11 paused 0
[  6470.203] (--) PCI:*(0:0:2:0) 8086:2772:103c:3011 rev 2, Mem @ 0xe0400000/524288, 0xd0000000/268435456, 0xe0480000/262144, I/O @ 0x000010c0/8, BIOS @ 0x????????/131072
[  6470.204] (WW) Open ACPI failed (/var/run/acpid.socket) (No such file or directory)
[  6470.204] (II) LoadModule: "glx"
[  6470.204] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/extensions/libglx.so
[  6470.206] (II) Module glx: vendor="X.Org Foundation"
[  6470.206] 	compiled for 1.19.2, module version = 1.0.0
[  6470.206] 	ABI class: X.Org Server Extension, version 10.0
[  6470.206] (II) Applying OutputClass "intel" to /dev/dri/card0
[  6470.206] 	loading driver: modesetting
[  6470.206] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 0
[  6470.206] (==) Matched intel as autoconfigured driver 1
[  6470.206] (==) Matched intel as autoconfigured driver 2
[  6470.206] (==) Matched modesetting as autoconfigured driver 3
[  6470.206] (==) Matched fbdev as autoconfigured driver 4
[  6470.206] (==) Matched vesa as autoconfigured driver 5
[  6470.206] (==) Assigned the driver to the xf86ConfigLayout
[  6470.206] (II) LoadModule: "modesetting"
[  6470.206] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/drivers/modesetting_drv.so
[  6470.206] (II) Module modesetting: vendor="X.Org Foundation"
[  6470.206] 	compiled for 1.19.2, module version = 1.19.2
[  6470.206] 	Module class: X.Org Video Driver
[  6470.207] 	ABI class: X.Org Video Driver, version 23.0
[  6470.207] (II) LoadModule: "intel"
[  6470.207] (WW) Warning, couldn't open module intel
[  6470.207] (II) UnloadModule: "intel"
[  6470.207] (II) Unloading intel
[  6470.207] (EE) Failed to load module "intel" (module does not exist, 0)
[  6470.207] (II) LoadModule: "fbdev"
[  6470.207] (WW) Warning, couldn't open module fbdev
[  6470.207] (II) UnloadModule: "fbdev"
[  6470.207] (II) Unloading fbdev
[  6470.207] (EE) Failed to load module "fbdev" (module does not exist, 0)
[  6470.207] (II) LoadModule: "vesa"
[  6470.208] (WW) Warning, couldn't open module vesa
[  6470.208] (II) UnloadModule: "vesa"
[  6470.208] (II) Unloading vesa
[  6470.208] (EE) Failed to load module "vesa" (module does not exist, 0)
[  6470.208] (II) modesetting: Driver for Modesetting Kernel Drivers: kms
[  6470.208] (II) modeset(0): using drv /dev/dri/card0
[  6470.208] (WW) Falling back to old probe method for modesetting
[  6470.208] (WW) VGA arbiter: cannot open kernel arbiter, no multi-card support
[  6470.208] (II) modeset(0): Creating default Display subsection in Screen section
	"Default Screen Section" for depth/fbbpp 24/32
[  6470.208] (==) modeset(0): Depth 24, (==) framebuffer bpp 32
[  6470.208] (==) modeset(0): RGB weight 888
[  6470.208] (==) modeset(0): Default visual is TrueColor
[  6470.208] (II) Loading sub module "glamoregl"
[  6470.208] (II) LoadModule: "glamoregl"
[  6470.208] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libglamoregl.so
[  6470.210] (II) Module glamoregl: vendor="X.Org Foundation"
[  6470.210] 	compiled for 1.19.2, module version = 1.0.0
[  6470.210] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[  6470.210] (II) glamor: OpenGL accelerated X.org driver based.
[  6470.225] (II) glamor: EGL version 1.4 (DRI2):
[  6470.236] (II) modeset(0): glamor initialized
[  6470.289] (II) modeset(0): Output VGA-1 has no monitor section
[  6470.342] (II) modeset(0): EDID for output VGA-1
[  6470.342] (II) modeset(0): Manufacturer: VSC  Model: 4c1c  Serial#: 16843009
[  6470.342] (II) modeset(0): Year: 2006  Week: 14
[  6470.342] (II) modeset(0): EDID Version: 1.3
[  6470.342] (II) modeset(0): Analog Display Input,  Input Voltage Level: 0.700/0.300 V
[  6470.342] (II) modeset(0): Sync:  Separate
[  6470.342] (II) modeset(0): Max Image Size [cm]: horiz.: 34  vert.: 27
[  6470.342] (II) modeset(0): Gamma: 2.20
[  6470.342] (II) modeset(0): DPMS capabilities: Off; RGB/Color Display
[  6470.342] (II) modeset(0): Default color space is primary color space
[  6470.342] (II) modeset(0): First detailed timing is preferred mode
[  6470.342] (II) modeset(0): redX: 0.655 redY: 0.327   greenX: 0.273 greenY: 0.617
[  6470.342] (II) modeset(0): blueX: 0.144 blueY: 0.079   whiteX: 0.313 whiteY: 0.329
[  6470.342] (II) modeset(0): Supported established timings:
[  6470.342] (II) modeset(0): 720x400@70Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 640x480@60Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 640x480@67Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 640x480@72Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 640x480@75Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 800x600@56Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 800x600@60Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 800x600@72Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 800x600@75Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 832x624@75Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 1024x768@60Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 1024x768@70Hz
[  6470.342] (II) modeset(0): 1024x768@75Hz
[  6470.343] (II) modeset(0): 1280x1024@75Hz
[  6470.343] (II) modeset(0): 1152x864@75Hz
[  6470.343] (II) modeset(0): Manufacturer's mask: 0
[  6470.343] (II) modeset(0): Supported standard timings:
[  6470.343] (II) modeset(0): #0: hsize: 1280  vsize 1024  refresh: 60  vid: 32897
[  6470.343] (II) modeset(0): #1: hsize: 1024  vsize 768  refresh: 85  vid: 22881
[  6470.343] (II) modeset(0): #2: hsize: 800  vsize 600  refresh: 85  vid: 22853
[  6470.343] (II) modeset(0): #3: hsize: 640  vsize 480  refresh: 85  vid: 22833
[  6470.343] (II) modeset(0): Supported detailed timing:
[  6470.343] (II) modeset(0): clock: 108.0 MHz   Image Size:  340 x 270 mm
[  6470.343] (II) modeset(0): h_active: 1280  h_sync: 1328  h_sync_end 1440 h_blank_end 1688 h_border: 0
[  6470.343] (II) modeset(0): v_active: 1024  v_sync: 1025  v_sync_end 1028 v_blanking: 1066 v_border: 0
[  6470.343] (II) modeset(0): Serial No: PUN061401268
[  6470.343] (II) modeset(0): Ranges: V min: 50 V max: 85 Hz, H min: 30 H max: 82 kHz, PixClock max 145 MHz
[  6470.343] (II) modeset(0): Monitor name: VE710b-4
[  6470.343] (II) modeset(0): EDID (in hex):
[  6470.343] (II) modeset(0): 	00ffffffffffff005a631c4c01010101
[  6470.343] (II) modeset(0): 	0e10010308221b782ef0d5a753469e24
[  6470.343] (II) modeset(0): 	145054bfef8081806159455931590101
[  6470.343] (II) modeset(0): 	010101010101302a009851002a403070
[  6470.343] (II) modeset(0): 	1300540e1100001e000000ff0050554e
[  6470.343] (II) modeset(0): 	3036313430313236380a000000fd0032
[  6470.343] (II) modeset(0): 	551e520e000a202020202020000000fc
[  6470.343] (II) modeset(0): 	005645373130622d340a202020200037
[  6470.343] (II) modeset(0): Printing probed modes for output VGA-1
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "1280x1024"x60.0  108.00  1280 1328 1440 1688  1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync (64.0 kHz eP)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "1280x1024"x75.0  135.00  1280 1296 1440 1688  1024 1025 1028 1066 +hsync +vsync (80.0 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "1152x864"x75.0  108.00  1152 1216 1344 1600  864 865 868 900 +hsync +vsync (67.5 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "1024x768"x85.0   94.50  1024 1072 1168 1376  768 769 772 808 +hsync +vsync (68.7 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "1024x768"x75.0   78.75  1024 1040 1136 1312  768 769 772 800 +hsync +vsync (60.0 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "1024x768"x70.1   75.00  1024 1048 1184 1328  768 771 777 806 -hsync -vsync (56.5 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "1024x768"x60.0   65.00  1024 1048 1184 1344  768 771 777 806 -hsync -vsync (48.4 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "832x624"x74.6   57.28  832 864 928 1152  624 625 628 667 -hsync -vsync (49.7 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "800x600"x85.1   56.25  800 832 896 1048  600 601 604 631 +hsync +vsync (53.7 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "800x600"x72.2   50.00  800 856 976 1040  600 637 643 666 +hsync +vsync (48.1 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "800x600"x75.0   49.50  800 816 896 1056  600 601 604 625 +hsync +vsync (46.9 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "800x600"x60.3   40.00  800 840 968 1056  600 601 605 628 +hsync +vsync (37.9 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "800x600"x56.2   36.00  800 824 896 1024  600 601 603 625 +hsync +vsync (35.2 kHz e)
[  6470.343] (II) modeset(0): Modeline "640x480"x85.0   36.00  640 696 752 832  480 481 484 509 -hsync -vsync (43.3 kHz e)
[  6470.344] (II) modeset(0): Modeline "640x480"x75.0   31.50  640 656 720 840  480 481 484 500 -hsync -vsync (37.5 kHz e)
[  6470.344] (II) modeset(0): Modeline "640x480"x72.8   31.50  640 664 704 832  480 489 492 520 -hsync -vsync (37.9 kHz e)
[  6470.344] (II) modeset(0): Modeline "640x480"x66.7   30.24  640 704 768 864  480 483 486 525 -hsync -vsync (35.0 kHz e)
[  6470.344] (II) modeset(0): Modeline "640x480"x59.9   25.18  640 656 752 800  480 490 492 525 -hsync -vsync (31.5 kHz e)
[  6470.344] (II) modeset(0): Modeline "720x400"x70.1   28.32  720 738 846 900  400 412 414 449 -hsync +vsync (31.5 kHz e)
[  6470.344] (II) modeset(0): Output VGA-1 connected
[  6470.344] (II) modeset(0): Using exact sizes for initial modes
[  6470.344] (II) modeset(0): Output VGA-1 using initial mode 1280x1024 +0+0
[  6470.344] (==) modeset(0): Using gamma correction (1.0, 1.0, 1.0)
[  6470.344] (==) modeset(0): DPI set to (96, 96)
[  6470.344] (II) Loading sub module "fb"
[  6470.344] (II) LoadModule: "fb"
[  6470.344] (II) Loading /usr/lib/xorg/modules/libfb.so
[  6470.344] (II) Module fb: vendor="X.Org Foundation"
[  6470.344] 	compiled for 1.19.2, module version = 1.0.0
[  6470.344] 	ABI class: X.Org ANSI C Emulation, version 0.4
[  6470.345] (==) Depth 24 pixmap format is 32 bpp
[  6470.345] (WW) glamor requires at least 128 instructions (64 reported)
[  6470.345] (EE) modeset(0): Failed to initialize glamor at ScreenInit() time.
[  6470.345] (EE) 
Fatal server error:
[  6470.345] (EE) AddScreen/ScreenInit failed for driver 0
[  6470.345] (EE) 
[  6470.345] (EE) 
Please consult the The X.Org Foundation support 
	 at http://wiki.x.org
 for help. 
[  6470.345] (EE) Please also check the log file at "/home/wxie/.local/share/xorg/Xorg.0.log" for additional information.
[  6470.345] (EE) 
[  6470.361] (EE) Server terminated with error (1). Closing log file.

.xinit is like
exec startxfce4

What should I do to fix it?

best regards,
wxie

Last edited by wxie (2017-03-14 04:54:22)

Offline

#2 2017-03-14 03:05:47

Docbroke
Member
From: India
Registered: 2015-06-13
Posts: 1,372

Re: [SOLVED] unable to connect to X server: Connection refused

I did google for your error, " (WW) glamor requires at least 128 instructions (64 reported)"
http://www.spinics.net/lists/xorg/msg57793.html

It appears that modesetting driver uses glamour, which is failing for your hardware.
Get xf86-video-intel and try again.


Arch is home!
cwm rofi weaver clifm vis lizzy pass terminator
https://github.com/Docbroke

Offline

#3 2017-03-14 04:53:01

wxie
Member
Registered: 2017-03-14
Posts: 2

Re: [SOLVED] unable to connect to X server: Connection refused

Thanks, Docbroke.

The problem is solved.

1. read

https://wiki.archlinux.org/index.php/intel_graphics

2. install

pacman -Syu xf86-video-intel

3. create the conf file: /etc/X11/xorg.conf.d/20-intel.conf

Section "Device"
   Identifier  "Intel Graphics"
   Driver      "intel"
EndSection

4. reboot
5. startx is ok

Offline

Board footer

Powered by FluxBB