You are not logged in.

#1 2017-05-04 21:43:44

leosanvieira
Member
Registered: 2016-04-21
Posts: 26

GRUB - UEFI System - load .iso file / loopback device - Solved

Hi,

I'm trying to load Arch Linux 2017.05 .iso file using GRUB but can't seem to make it work.

I followed the instructions in the wiki and added the lines below to /etc/grub.d/40_custom file and regenerated grub.cfg file afterwards, but it didn't work, throwing an error about not being able to find the iso file.

Am i missing something ?

https://wiki.archlinux.org/index.php/Mu … ck_devices

# path to the partition holding ISO images (using UUID)
probe -u $root --set=rootuuid
set imgdevpath="/dev/disk/by-uuid/$rootuuid"

menuentry '[loopback]archlinux-2017.05.01-x86_64.iso' {
    set isofile='/boot/iso/archlinux-2017.05.01-x86_64.iso'
    loopback loop $isofile
    linux (loop)/arch/boot/x86_64/vmlinuz archisodevice=/dev/loop0 img_dev=$imgdevpath img_loop=$isofile earlymodules=loop
    initrd (loop)/arch/boot/x86_64/archiso.img
}

Last edited by leosanvieira (2017-05-05 12:18:06)

Offline

#2 2017-05-05 09:45:53

tom.ty89
Member
Registered: 2012-11-15
Posts: 896

Re: GRUB - UEFI System - load .iso file / loopback device - Solved

You should not include "/boot" when setting the variable "isofile". "img_dev" / "$root" is apparently the /boot partition, the isofile path should be relative to its root tree.

Last edited by tom.ty89 (2017-05-05 09:50:51)

Offline

#3 2017-05-05 12:17:51

leosanvieira
Member
Registered: 2016-04-21
Posts: 26

Re: GRUB - UEFI System - load .iso file / loopback device - Solved

Thanks @tom.ty89, it's working now.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB