You are not logged in.

#1 2017-07-03 19:26:23

a1rolo
Member
Registered: 2016-01-27
Posts: 7

[solved] Fail to decrypt and work with files with ecryptfs

I normally use: $ecrypt-mount-private and supply my login passphrase.
Then my files in ~/.Private are made available in ~/Private to work with.
No issues, worked with it for a month now.

Today after $sudo pacman -Syu   when I try to mount the private files, it tells me:

Inserted auth tok with sig [xxxxxxxxxxxxx] into the user session keyring
mount: No such file or directory

Looking around for some help on this and found a command that cold help:

$sudo ecryptfs-recover-private ~/.Private/

Tried running that one and got:

Try to recover this directory? [Y/n]:
INFO: Found your wrapped-passphrase
Do you know your LOGIN passphrase? [Y/n]
INFO: Enter your LOGIN passphrase...
Passphrase:
Inserted auth tok with sig [xxxxxxxxxxx] into the user session keyring
mount: mount(2) ha fallado: /tmp/ecryptfs.1NXHwcyN: No existe el fichero o el directorio
ERROR: Failed to mount private data at [/tmp/ecryptfs.1NXHwcyN].

I am kind of in state of panic.  Don't remember doing anything else besides pacman -Syu

Please help

Last edited by a1rolo (2017-07-10 15:00:31)

Offline

#2 2017-07-03 19:32:40

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 9,080

Re: [solved] Fail to decrypt and work with files with ecryptfs

Offline

#3 2017-07-10 14:59:48

a1rolo
Member
Registered: 2016-01-27
Posts: 7

Re: [solved] Fail to decrypt and work with files with ecryptfs

Solved, rolled back to 232-8 version of systemd, thanks

Offline

Board footer

Powered by FluxBB