You are not logged in.

#1 2018-02-01 00:09:31

Vash63
Member
Registered: 2012-09-22
Posts: 29

NVMe partitions fail to enumerate in /dev on kernel 4.15

Sorry for the lack of detail here, heading to work and won't have time to test this again until late tomorrow evening (US), but wanted to see if anyone else was having this issue. When booting to the 4.15 kernel in testing I'm unable to mount my root disk which is located at /dev/nvme0n1p5. When I'm kicked to busybox all of my nvme partitions are not listed at all - the only NVMe entry is /dev/nvme0.

The only two errors I saw at a glance were a timeout at the top of systemd when starting saying it was waiting on a disk at /dev/disk/by-uuid/* and after a bit I saw a message saying "nvme failed to set apst feature". I was able to recover my system by booting from USB, arch-chrooting in and downgrading back to core packages.

Rough system outline:
Ryzen 1700
AMD X370 Chipset
Samsung 960 Pro m.2 PCIE SSD /root disk
/boot mounted on a legacy SATA disk, /boot had no issues and all other disks in /dev/sd* were fine.

I'll be able to dig in more some time later tomorrow but wanted to get this post out first to see if anyone else was having issues while this is still in Testing repos.

Offline

#2 2018-02-01 00:18:17

Vash63
Member
Registered: 2012-09-22
Posts: 29

Re: NVMe partitions fail to enumerate in /dev on kernel 4.15

Might've found it - still gonna look for a solution tomorrow but this is pretty critical preventing my system from booting on 4.15.

https://lkml.org/lkml/2017/12/14/907

Offline

#3 2018-02-02 00:23:23

Vash63
Member
Registered: 2012-09-22
Posts: 29

Re: NVMe partitions fail to enumerate in /dev on kernel 4.15

I was able to find a workaround:

https://bugs.archlinux.org/task/57331

Offline

Board footer

Powered by FluxBB