You are not logged in.

#1 2018-02-15 16:21:26

IT-Larf
Member
Registered: 2017-09-17
Posts: 6

Applications Changing it's own Volume Pulseaudio

Hello there,

i use Libvirt/KVM with "  <qemu:commandline>
    <qemu:env name='QEMU_AUDIO_DRV' value='pa'/>
    <qemu:env name='QEMU_PA_SAMPLES' value='4096'/>
    <qemu:env name='QEMU_AUDIO_TIMER_PERIOD' value='100'/>
    <qemu:env name='QEMU_PA_SERVER' value='/run/user/1000/pulse/native'/>
  </qemu:commandline>"with a Windows virtual machine. When i change my volume in Windows Pulseaudio changes the Volume of the Application called "/run/user/1000/pulse/native". Firefox did that as well, but it did not demolish my ears as much. Can i stop Qemu from doing that or lock the Volume of the Application in pulseaudio. You can specify a sink for qemu.
Yes, i have set flat-volumes=no.


Thank you for helping...

Offline

#2 2018-02-15 16:46:05

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 5,240

Re: Applications Changing it's own Volume Pulseaudio

Post output in [ code ] tags.

You can set up the module-match module, however I'm not sure if this will enforce the volume over volume change events or simply set the starting volume to a guaranteed value.

Offline

#3 2018-02-16 13:47:25

IT-Larf
Member
Registered: 2017-09-17
Posts: 6

Re: Applications Changing it's own Volume Pulseaudio

V1del wrote:

Post output in [ code ] tags.

You can set up the module-match module, however I'm not sure if this will enforce the volume over volume change events or simply set the starting volume to a guaranteed value.


Thank you. i will use [ code ] next time.

Qemu still changes volume by itself. Thank you for your help anyway.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB