You are not logged in.

#1 2018-06-07 17:22:39

clintval
Member
Registered: 2017-12-18
Posts: 9

How to fix selective static linking in my PKGBUILD?

I could use help because I program mainly in interpreted languages and not compiled languages. I believe my problem is one of selective static linking.

My PKGBUILD has been revved up to the most recent version and the sources have been dropped for the last 'working' version of the target software.

My package is here:

https://aur.archlinux.org/packages/ucsc … ome-tools/

The error I am recieving:

/usr/lib/libm-2.27.a(e_log.o): In function `__ieee754_log_ifunc':
(.text+0x15f2): undefined reference to `_dl_x86_cpu_features'
collect2: error: ld returned 1 exit status

Any advice?

Last edited by clintval (2018-06-07 17:23:55)

Offline

#2 2018-06-08 14:45:05

Lone_Wolf
Member
From: Netherlands, Europe
Registered: 2005-10-04
Posts: 7,349

Re: How to fix selective static linking in my PKGBUILD?

run "makepkg --log" and post the full logs .
They're likely large, consider putting them on a pastebin .


Multi-init booting with apg Openrc and systemd coexisting
Automounting : not needed, i prefer pmount
Aur helpers : makepkg + my own local repo === rarely need them

Offline

#3 2018-06-08 18:25:17

clintval
Member
Registered: 2017-12-18
Posts: 9

Re: How to fix selective static linking in my PKGBUILD?

Thanks! Here is the build log: https://ptpb.pw/pqtb

Here is the prepare log: https://ptpb.pw/ITgq

Last edited by clintval (2018-06-08 18:26:09)

Offline

#4 2018-06-08 18:34:59

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 9,049

Re: How to fix selective static linking in my PKGBUILD?

cc -O -g -o /home/clint/libraries/aur-packages/ucsc-kent-genome-tools/src/userApps/bin/checkHgFindSpec checkHgFindSpec.o    ../../lib/local/jkhgap.a ../../lib/local/jkweb.a -L/usr/lib  -lmysqlclient -lpthread -lz -lm -ldl -lssl -lcrypto -lstdc++ -lrt -lpthread -lssl -lcrypto ../../htslib/libhts.a -L/usr/lib -lpng16 /usr/lib64/libz.a /usr/lib64/libm.a
/usr/lib64/libz.a /usr/lib64/libm.a

https://bugzilla.redhat.com/show_bug.cgi?id=1433347 you are correct you need to link everything statically or none of it statically.

Offline

#5 2018-06-08 18:42:21

clintval
Member
Registered: 2017-12-18
Posts: 9

Re: How to fix selective static linking in my PKGBUILD?

Thanks @loqs this helps validate my suspicion.

How do you think I should proceed as I am not the creator of the make files?

I feel like this would be too much to ask of a package maintainer. What do you think of me just reporting this to upstream?

If not, is there an easy way to patch? I could use some help with that.

Last edited by clintval (2018-06-08 18:49:04)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB