You are not logged in.

#1 2018-12-11 16:34:05

DevAlone
Member
Registered: 2018-10-31
Posts: 15

Konsole doesn't work afer system upgrade

Only shows this https://0x0.st/sDge.png Other qt apps(like dolphin) work, glxgears works as well(I thought it could be a problem with gpu drivers).

Offline

#2 2018-12-11 18:38:43

DevAlone
Member
Registered: 2018-10-31
Posts: 15

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

It appears only on awesome wm, on openbox everything is fine

Offline

#3 2018-12-11 19:56:25

DevAlone
Member
Registered: 2018-10-31
Posts: 15

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

downgrading of awesome wm to previous version doesn't help

Offline

#4 2018-12-11 20:01:15

jasonwryan
Anarchist
From: .nz
Registered: 2009-05-09
Posts: 27,501
Website

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

Please don't bump your thread: use the edit button.

What errors, if any, does it print when started from xterm? What is the difference in printenv between awesome and openbox?


Arch + dwm   •   Mercurial repos  •   Github

Registered Linux User #482438

Offline

#5 2018-12-12 14:03:41

DevAlone
Member
Registered: 2018-10-31
Posts: 15

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

jasonwryan wrote:

What errors, if any, does it print when started from xterm?

it prints this

qt5ct: using qt5ct plugin
qt5ct: D-Bus global menu: no
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1837, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1842, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1856, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1871, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1885, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1898, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1945, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1955, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1979, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1984, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 1995, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 2006, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 2020, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 2025, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 2039, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 2044, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 2055, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 2097, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3
qt.qpa.xcb: QXcbConnection: XCB error: 8 (BadMatch), sequence: 2102, resource id: 41943172, major code: 130 (Unknown), minor code: 3

What is the difference in printenv between awesome and openbox?

printenv on awesome wm:

> printenv
DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:path=/run/user/1000/bus
DESKTOP_SESSION=awesome
DISPLAY=:0
GDMSESSION=awesome
GTK_MODULES=canberra-gtk-module
HOME=/home/user
LANG=en_US.UTF-8
LOGNAME=user
MAIL=/var/spool/mail/user
MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib/mozilla/plugins
PATH=/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/local/sbin:/usr/lib/jvm/default/bin:/usr/bin/site_perl:/usr/bin/vendor_perl:/usr/bin/core_perl
PWD=/home/user
QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct
SHELL=/bin/bash
SHLVL=3
TERM=xterm
USER=user
WINDOWID=39845922
XAUTHORITY=/home/user/.Xauthority
XDG_GREETER_DATA_DIR=/var/lib/lightdm-data/user
XDG_RUNTIME_DIR=/run/user/1000
XDG_SEAT=seat0
XDG_SEAT_PATH=/org/freedesktop/DisplayManager/Seat0
XDG_SESSION_DESKTOP=awesome
XDG_SESSION_ID=13
XDG_SESSION_PATH=/org/freedesktop/DisplayManager/Session5
XDG_SESSION_TYPE=x11
XDG_VTNR=7
XTERM_LOCALE=en_US.UTF-8
XTERM_SHELL=/bin/bash
XTERM_VERSION=XTerm(337)

printenv on openbox:

> printenv
COLORFGBG=15;0
COLORTERM=truecolor
DBUS_SESSION_BUS_ADDRESS=unix:path=/run/user/1000/bus
DESKTOP_SESSION=openbox
DISPLAY=:0
GDMSESSION=openbox
GTK_MODULES=canberra-gtk-module
HOME=/home/user
KONSOLE_DBUS_SERVICE=:1.121
KONSOLE_DBUS_SESSION=/Sessions/1
KONSOLE_DBUS_WINDOW=/Windows/1
KONSOLE_PROFILE_NAME=Default
KONSOLE_VERSION=180803
LANG=en_US.UTF-8
LANGUAGE=
LOGNAME=user
MAIL=/var/spool/mail/user
MOZ_PLUGIN_PATH=/usr/lib/mozilla/plugins
PATH=/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/local/sbin:/usr/lib/jvm/default/bin:/usr/bin/site_perl:/usr/bin/vendor_perl:/usr/bin/core_perl
PROFILEHOME=
PWD=/home/user
QT_QPA_PLATFORMTHEME=qt5ct
SHELL=/bin/bash
SHELL_SESSION_ID=1f3c0c81753e4edfb8a767f8acabc563
SHLVL=1
TERM=xterm-256color
USER=user
WINDOWID=8388615
XAUTHORITY=/home/user/.Xauthority
XDG_GREETER_DATA_DIR=/var/lib/lightdm-data/user
XDG_RUNTIME_DIR=/run/user/1000
XDG_SEAT=seat0
XDG_SEAT_PATH=/org/freedesktop/DisplayManager/Seat0
XDG_SESSION_DESKTOP=openbox
XDG_SESSION_ID=15
XDG_SESSION_PATH=/org/freedesktop/DisplayManager/Session6
XDG_SESSION_TYPE=x11
XDG_VTNR=7

difference: https://gist.github.com/DevAlone/2202a7 … 33772f3b8c

Offline

#6 2018-12-12 14:21:44

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 11,595

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

It looks a lot like there's a compositor in the first screenshot.
Try w/o resp. iirc konsole had a switch to enforce a 24bit window (noargb, notransparency or some such, check --help)

Offline

#7 2018-12-12 16:15:18

DevAlone
Member
Registered: 2018-10-31
Posts: 15

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

seth wrote:

It looks a lot like there's a compositor in the first screenshot.
Try w/o resp. iirc konsole had a switch to enforce a 24bit window (noargb, notransparency or some such, check --help)

Yes I use one, compton, I tried to kill it and without compton it works, also notransparency helps:

konsole --notransparency

So it looks like a problem is with compton. Thank you a lot

Offline

#8 2018-12-12 16:43:53

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 11,595

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

Not necessarily "only" - try eg.

urxvt -depth 32 -bg rgba:0000/0000/0000/cccc -fg "[80]white"

Offline

#9 2018-12-13 16:59:30

DevAlone
Member
Registered: 2018-10-31
Posts: 15

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

seth wrote:

Not necessarily "only" - try eg.

urxvt -depth 32 -bg rgba:0000/0000/0000/cccc -fg "[80]white"

works fine with and without compton

Offline

#10 2018-12-13 19:02:22

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 11,595

Re: Konsole doesn't work afer system upgrade

So it's between konsole and compton - my next test would be konsole ./. comptons xrender backend, resp. just xcompmgr.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB