You are not logged in.

#1 2019-05-29 10:32:00

g216
Member
Registered: 2019-05-29
Posts: 3

black screen after installing nvidia

sudo pacman -S nvidia-lts
After reboot it does not show the login screen. I can access the terminal Ctrl + Alt + F2
I tried blocking nouveau and reinstall nvidia-lts and reboot but nothing changed.
I also tried running nvidia-xconfig and then reboot but it doesn't seem to fix the black screen
I tried this https://wiki.archlinux.org/index.php/NV … grated_GPU
it's not working
I have Intel Corporation Skylake GT2 [HD Graphics 520] and NVIDIA Corporation GM108M [GeForce MX130]

Should I use the nvidia driver installer?

Last edited by g216 (2019-05-29 10:32:32)

Offline

#2 2019-05-29 10:38:06

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 6,908

Re: black screen after installing nvidia

You should never use nvidia's installer, no. You should revert all configuration changes you've done and read https://wiki.archlinux.org/index.php/NVIDIA_Optimus for options of how to make use of dual graphics.

Offline

#3 2019-05-29 10:38:35

Matt3o
Member
From: Firenze, Italy
Registered: 2007-09-13
Posts: 148

Re: black screen after installing nvidia

post content of /var/log/Xorg.0.log

Offline

#4 2019-05-29 11:07:44

g216
Member
Registered: 2019-05-29
Posts: 3

Re: black screen after installing nvidia

Matt3o wrote:

post content of /var/log/Xorg.0.log

https://pastebin.com/fe0cuNsS

Offline

#5 2019-05-29 11:25:16

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 11,672

Re: black screen after installing nvidia

That log uses the modesetting driver on the intel chip. Does it actually relate to a "black screen" session?
Read the optimus link V1del posted; attempting to use the nvidia installer on an optimus system is  I believe one of Websters definitions for "clusterfuck", so don't try that at all.

Offline

#6 2019-05-29 11:48:14

g216
Member
Registered: 2019-05-29
Posts: 3

Re: black screen after installing nvidia

there's Xorg.0.log.old file maybe that was when before I tried nvidia installer
https://pastebin.com/uTiTzYjx

After I tried this https://wiki.archlinux.org/index.php/NV … ing_nvidia
it no longer showed the black screen

Last edited by g216 (2019-05-29 11:50:46)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB