You are not logged in.

#1 2019-08-27 20:47:38

PoLoMoTo
Member
Registered: 2019-08-27
Posts: 3

Suspend Fails with WiFi Enabled

Suspend seems to always fail when WiFi is enabled.  The computer seems to change states as the power LED goes from blue to orange and all activity lights go dark but then it just hangs there.  With WiFi disabled suspend seems to work flawlessly every time.  Any suggestions for where to start troubleshooting or possible solutions?  A quick search didn't seem to turn up anything.

Issue persists whether suspend is done by closing the lid or pressing the power button.

Laptop is an MSI GS60

Offline

#2 2019-08-28 07:49:52

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 7,256

Re: Suspend Fails with WiFi Enabled

Look at your journal after a failed suspend.

Offline

#3 2019-08-28 16:54:13

PoLoMoTo
Member
Registered: 2019-08-27
Posts: 3

Re: Suspend Fails with WiFi Enabled

Seems like all is well here

Aug 28 12:45:51 PoLo-Laptop systemd-logind[512]: Power key pressed.
Aug 28 12:45:51 PoLo-Laptop NetworkManager[515]: <info>  [1567010751.9025] manager: sleep: sleep requested (sleeping: no  enabled: yes)
Aug 28 12:45:51 PoLo-Laptop NetworkManager[515]: <info>  [1567010751.9026] device (enp4s0): state change: unavailable -> unmanaged (reason 'sleeping', sys-iface-state: 'managed')
Aug 28 12:45:51 PoLo-Laptop NetworkManager[515]: <info>  [1567010751.9066] device (p2p-dev-wlp5s0): state change: disconnected -> unmanaged (reason 'sleeping', sys-iface-state: 'managed')
Aug 28 12:45:51 PoLo-Laptop NetworkManager[515]: <info>  [1567010751.9071] manager: NetworkManager state is now ASLEEP
Aug 28 12:45:51 PoLo-Laptop gnome-shell[887]: JS WARNING: [resource:///org/gnome/shell/ui/popupMenu.js 699]: reference to undefined property "_delegate"
Aug 28 12:45:55 PoLo-Laptop systemd[1]: Reached target Sleep.
Aug 28 12:45:55 PoLo-Laptop systemd[1]: Starting Suspend...
Aug 28 12:45:55 PoLo-Laptop systemd-sleep[1293]: Suspending system...
Aug 28 12:45:55 PoLo-Laptop kernel: PM: suspend entry (deep)
-- Reboot --

Aside from the gnome-shell warning but I don't really know what that means.  Seems like it should still be suspending.

I also noticed that occasionally it will correctly suspend with WiFi on but with WiFi off it does always suspend properly.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB