You are not logged in.

#26 2020-08-23 12:50:02

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 26,455

Re: [SOLVED] qt5 applications not working properly

Some HIDPI issue?

xdpyinfo | grep resolution
xrandr -q

https://wiki.archlinux.org/index.php/HiDPI#Qt_5

Online

#27 2020-08-24 14:27:15

werewolf_65
Member
From: Nepal
Registered: 2018-04-23
Posts: 29

Re: [SOLVED] qt5 applications not working properly

seth wrote:

Some HIDPI issue?

xdpyinfo | grep resolution
xrandr -q

https://wiki.archlinux.org/index.php/HiDPI#Qt_5

Thanks man and everyone!
Added

 export QT_FONT_DPI=96  

in .bashrc and xinitrc
and works perfectly smile

Last edited by werewolf_65 (2020-08-24 15:43:05)

Offline

#28 2020-08-24 14:32:15

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 26,455

Re: [SOLVED] qt5 applications not working properly

https://www.archlinux.org/packages/comm … 86_64/vym/

Remove it from the export, the wiki means to "run vym w/ QT_FONT_DPI=96".

Online

#29 2020-08-24 15:43:49

werewolf_65
Member
From: Nepal
Registered: 2018-04-23
Posts: 29

Re: [SOLVED] qt5 applications not working properly

seth wrote:

https://www.archlinux.org/packages/comm … 86_64/vym/

Remove it from the export, the wiki means to "run vym w/ QT_FONT_DPI=96".

Ohh my bad. Thanks. Updated.

Offline

#30 2020-08-25 10:45:22

Potomac
Member
Registered: 2011-12-25
Posts: 519

Re: [SOLVED] qt5 applications not working properly

According to a comment in this bugreport : setting 'deny = 0' in /etc/security/faillock.conf  solves the bad behaviour in Qt5 applications :

https://bugs.archlinux.org/task/67644

Comment by Trit' (trit) - Tuesday, 25 August 2020, 10:35 GMT+1
“deny = 0” fixed both the lockout and the appearance of the Qt5 applications for me! Thank you a million times, nl6720!!! \o/

It seems that there is a link between pam package and Qt5 applications in unknown conditions that can explain some GUI bugs.

Last edited by Potomac (2020-08-25 10:47:12)

Offline

#31 2020-08-25 12:52:09

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 26,455

Re: [SOLVED] qt5 applications not working properly

https://bugs.archlinux.org/task/67644#comment191936 seems to suggest that the qt5ct config wasn't used (and therefore a wrong? theme?)
If you fail™ to login and maybe use systemd-homed, I could see how your config gets garbled ('cause you can't access it)

That does however not seem to be the issue here.

Online

Board footer

Powered by FluxBB