You are not logged in.

#1 2020-11-17 21:00:35

Autodidaddy
Member
Registered: 2020-11-13
Posts: 2

[Solved] After update all QT apps have issues or fail to start

pkgbrowser, avidemux, goldendict, etc don't show input boxes anymore:

https://i.postimg.cc/FsGnNn57/screenshot2884.png

Shotcut video editor suddenly fails to start:

[Debug  ] <Mlt::GLWidget::initializeGL> begin 
[Info   ] <Mlt::GLWidget::initializeGL> OpenGL vendor "Intel Open Source Technology Center" 
[Info   ] <Mlt::GLWidget::initializeGL> OpenGL renderer "Mesa DRI Intel(R) HD Graphics 4600 (HSW GT2)" 
[Info   ] <Mlt::GLWidget::initializeGL> OpenGL threaded? true 
[Info   ] <Mlt::GLWidget::initializeGL> OpenGL ES? false 
[Debug  ] <Mlt::GLWidget::initializeGL> end 
[Debug  ] <NewProjectFolder::showEvent> m_profile "" action.data "" 
Floating point exception (core dumped)

I spend hours trying every option in the wiki about QT, I reinstalled every package having to do with QT or OpenGL but nothing has any effect. Any ideas?

Last edited by Autodidaddy (2020-11-20 02:20:18)


The more you can do for yourself, the better.

Offline

#2 2020-11-19 21:38:16

Autodidaddy
Member
Registered: 2020-11-13
Posts: 2

Re: [Solved] After update all QT apps have issues or fail to start

Also weird, vokoscreen (QT screen capturing software), fails to start just like Shotcut with a "core dumped", I reinstalled it, same:

Segmentation fault (core dumped)
glxinfo | grep "OpenGL version"
OpenGL version string: 3.0 Mesa 20.2.2

Glxgears working fine. Compiz no problems.




SOLVED!! I finally figured it out. I installed a different desktop manager (plasma) and created a new user to see if it was something in my settings. It was! Everything working like it was supposed to. So I commented out things in my ~/.xprofile file and found out it was running "xsettingsd &" that fucked things up!

Last edited by Autodidaddy (2020-11-20 02:24:22)


The more you can do for yourself, the better.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB