You are not logged in.

#1 2021-01-11 16:09:08

James80
Member
Registered: 2021-01-11
Posts: 3

after arch linux installation problem with grub

Hi,
`
I'M new here, first time on Arch, I was with Linux mint since a while. And I installed arch linux 2020-11-1 and after the setup, and I rebooted, I have the ''grub/i386-pc/normal.mod not found'' error.

I tried many solutions but nothing works yet..

here some pics took from my cell phone. Last two from Super grub tools..
thanks

137588656-4894102187327559-7926844502008208810-n.jpg

138245635-2886821291576485-5887604014108446000-n.jpg

138344217-226342752288984-985368695257624146-n.jpg
137627172-769697206954384-3833415745739435278-n.jpg

Last edited by James80 (2021-01-11 17:01:00)

Offline

#2 2021-01-11 19:22:19

Head_on_a_Stick
Member
From: London
Registered: 2014-02-20
Posts: 5,624
Website

Re: after arch linux installation problem with grub

James80 wrote:

I installed arch linux 2020-11-1 and after the setup

That's a bit vague, we're going to need more detail. The more information you supply the more likely it is that we will be able to help you.

Offline

#3 2021-01-11 21:09:52

zpg443
Member
Registered: 2016-12-03
Posts: 152

Re: after arch linux installation problem with grub

What partitions do you have, what file systems were they were formatted with, and where were the files installed.

Offline

#4 2021-01-12 17:49:11

James80
Member
Registered: 2021-01-11
Posts: 3

Re: after arch linux installation problem with grub

I have 2 partitions, SDA1 and sda2,
sda1 = 512M boot
sda2 = 240G
the problem was only about grub, during te grub installtion, I ve had an error, no grub install but today, I re install everything, now at ''grub'' step, new thing, no error report at the end, good news, but just before ''no error report'' we can see a lot of errors, here:

137024594-410078866772335-3827635914532235549-n.jpg

Offline

#5 2021-01-12 18:00:04

James80
Member
Registered: 2021-01-11
Posts: 3

Re: after arch linux installation problem with grub

also, some more errors:

: SQUASHFS error: unable to read fragment and read page, block +boot/efi does not look like an EFI partition.
idea?
thanks

Offline

#6 2021-01-12 19:49:23

V1del
Forum Moderator
Registered: 2012-10-16
Posts: 11,794

Re: after arch linux installation problem with grub

This reads like you are pushing all of this into the ISO rather than your actual file system.. What's your output of

mount

? And if you have a internet connection, use https://wiki.archlinux.org/index.php/Li … in_clients to paste outputs.

Offline

Board footer

Powered by FluxBB