You are not logged in.

#1 2021-02-25 16:10:53

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Intel Ax200 bluetooth not working

Hi,

I am new to arch linux and was running manjaro before. I just recently switched to vanilla arch and I am having trouble setting up Bluetooth.

I have gone through the arch wiki article on Bluetooth.

I have following bluez packages

pacman -Q | grep blue wrote:

bluez 5.55-2
bluez-libs 5.55-2
bluez-utils 5.55-3
pulseaudio-bluetooth 14.2-2

I also have btusb module loaded

lsmod | grep bt wrote:

btusb                  65536  0
btrtl                  24576  1 btusb
btbcm                  20480  1 btusb
btintel                32768  1 btusb
bluetooth             741376  16 btrtl,btintel,btbcm,bnep,btusb
btrfs                1568768  1
libcrc32c              16384  1 btrfs
xor                    24576  1 btrfs
raid6_pq              122880  1 btrfs

My bluetooth service is also running

sudo systemctl status bluetooth wrote:

● bluetooth.service - Bluetooth service
     Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/bluetooth.service; enabled; vendor preset: disabled)
     Active: active (running) since Thu 2021-02-25 21:03:07 IST; 27min ago
       Docs: man:bluetoothd(8)
   Main PID: 3144 (bluetoothd)
     Status: "Running"
      Tasks: 1 (limit: 8813)
     Memory: 716.0K
     CGroup: /system.slice/bluetooth.service
             └─3144 /usr/lib/bluetooth/bluetoothd

Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: src/main.c:parse_controller_config() Key file does not have key “LEScanIntervalConnect” in group “Controll>
Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: src/main.c:parse_controller_config() Key file does not have key “LEScanWindowConnect” in group “Controller”
Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: src/main.c:parse_controller_config() Key file does not have key “LEMinConnectionInterval” in group “Contro>
Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: src/main.c:parse_controller_config() Key file does not have key “LEMaxConnectionInterval” in group “Contro>
Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: src/main.c:parse_controller_config() Key file does not have key “LEConnectionLatency” in group “Controller”
Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: src/main.c:parse_controller_config() Key file does not have key “LEConnectionSupervisionTimeout” in group >
Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: src/main.c:parse_controller_config() Key file does not have key “LEAutoconnecttimeout” in group “Controlle>
Feb 25 21:03:07 vivian systemd[1]: Started Bluetooth service.
Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: Starting SDP server
Feb 25 21:03:07 vivian bluetoothd[3144]: Bluetooth management interface 1.18 initialized


But when I drop into bluetoothctl console and run list it show no contoller

I have  gone though few arch forums thread but none of these helped me

I am also attaching lspci and lsusb output as this might help to solve the problem

lsusb wrote:

Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 003 Device 002: ID 8087:0029 Intel Corp. AX200 Bluetooth
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 001 Device 003: ID 04f3:0903 Elan Microelectronics Corp. ELAN:Fingerprint
Bus 001 Device 002: ID 13d3:56a2 IMC Networks USB2.0 HD UVC WebCam
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub

lspci wrote:

00:00.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Root Complex
00:00.2 IOMMU: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir IOMMU
00:01.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:01.2 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe GPP Bridge
00:01.3 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe GPP Bridge
00:02.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:08.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir PCIe Dummy Host Bridge
00:08.1 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Internal PCIe GPP Bridge to Bus
00:08.2 PCI bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Internal PCIe GPP Bridge to Bus
00:14.0 SMBus: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SMBus Controller (rev 51)
00:14.3 ISA bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH LPC Bridge (rev 51)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Device 24: Function 0
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Device 24: Function 1
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Device 24: Function 2
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Device 24: Function 3
00:18.4 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Device 24: Function 4
00:18.5 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Device 24: Function 5
00:18.6 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Device 24: Function 6
00:18.7 Host bridge: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir Device 24: Function 7
01:00.0 Network controller: Intel Corporation Wi-Fi 6 AX200 (rev 1a)
02:00.0 Non-Volatile memory controller: Samsung Electronics Co Ltd Device a809
03:00.0 VGA compatible controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Renoir (rev c3)
03:00.1 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Device 1637
03:00.2 Encryption controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 10h-1fh) Platform Security Processor
03:00.3 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir USB 3.1
03:00.4 USB controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Renoir USB 3.1
03:00.5 Multimedia controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Raven/Raven2/FireFlight/Renoir Audio Processor (rev 01)
03:00.6 Audio device: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Family 17h (Models 10h-1fh) HD Audio Controller
03:00.7 Signal processing controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] Raven/Raven2/Renoir Sensor Fusion Hub
04:00.0 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 81)
04:00.1 SATA controller: Advanced Micro Devices, Inc. [AMD] FCH SATA Controller [AHCI mode] (rev 81)

What I know form manjaro is that my hardware has bluetooth and my guess is tha tntel Corporation Wi-Fi 6 AX200 (rev 1a) is a hybrid bluetooth wifi card but bluetooth is not working I dont know why
I am fairly new to arch so if someone can help me out it would be great

Offline

#2 2021-02-25 16:33:11

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

Please use code tags, not quote tags, for shell IO and file contents and
=> check rfkill

Online

#3 2021-02-25 16:37:25

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

ok i will use code tags from now on

rfkill list

0: hci0: Bluetooth
	Soft blocked: no
	Hard blocked: no
1: phy0: Wireless LAN
	Soft blocked: no
	Hard blocked: no

Offline

#4 2021-02-25 21:48:07

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

Can you access the device when running bluetoothctl as root?
If not, please post the system journal ("sudo journalctl -b")

Online

#5 2021-03-01 23:10:34

DanimanX
Member
Registered: 2021-03-01
Posts: 1

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

I have the same problem sad,

danimanx@V0ltcr4wf1sh:~>> lspci | grep Intel                                                                        19:52 01-03-2021
09:00.0 Network controller: Intel Corporation Wi-Fi 6 AX200 (rev 1a)
danimanx@V0ltcr4wf1sh:~>> sudo rfkill list                                                                          19:52 01-03-2021
0: phy0: Wireless LAN
	Soft blocked: no
	Hard blocked: no

Its weird because, the kernel recognize the AX200 but it doesnt load the modules.

danimanx@V0ltcr4wf1sh:~(1)>> sudo dmesg | grep AX                                                        20:02 01-03-2021
[sudo] password for danimanx:
[    1.857005] iwlwifi 0000:09:00.0: Detected Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz, REV=0x340 

I have Kernel 5.11.2-zen1-1-zen and 5.11.2-arch1-1-arch, and loaded  the bluetooth service via systemd.

danimanx@V0ltcr4wf1sh:~>> pacman -Q | grep blue                                                          20:05 01-03-2021
bluedevil 1:5.21.1-1
blueman 2.1.4-1
bluez 5.56-1
bluez-libs 5.56-1
bluez-plugins 5.56-1
bluez-qt 5.79.0-1
bluez-utils 5.56-1  

And the last kernel firmwares

danimanx@V0ltcr4wf1sh:~(1)>> pacman -Q | grep firm                                                       20:06 01-03-2021
linux-firmware 20210208.b79d239-1 

Offline

#6 2021-03-02 09:20:53

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

seth wrote:

Can you access the device when running bluetoothctl as root?
If not, please post the system journal ("sudo journalctl -b")

Online

#7 2021-03-03 10:10:15

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

No I can't access any controller from root user as well

here is the output from

sudo journalctl -b

https://termbin.com/vrqp

I also put a reddit post regarding this and some people over there are suggesting that it is a kernel bug with the latest 5.11 kernel
https://www.reddit.com/r/archlinux/comm … rporation/

still to verify it

Last edited by nibirrayy (2021-03-03 10:16:19)

Offline

#8 2021-03-03 12:57:42

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

Does it work w/ the lts kernel?

If not, it might be the firmware.

ls /usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-*

Move away the iwlwifi-cc-a0-59.ucode and reboot - you should™ now load the iwlwifi-cc-a0-55.ucode version. Do you get bluetooth back?

Online

#9 2021-03-04 13:22:20

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

I just installed the lts kernel and it didn't work on the lts kernel as well

Offline

#10 2021-03-04 13:24:20

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

seth wrote:

Does it work w/ the lts kernel?

If not, it might be the firmware.

ls /usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-*

Move away the iwlwifi-cc-a0-59.ucode and reboot - you should™ now load the iwlwifi-cc-a0-55.ucode version. Do you get bluetooth back?

How do I do that ?

BTW here is the output of

ls /usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-*
/usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-46.ucode  /usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-50.ucode  /usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-55.ucode
/usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-48.ucode  /usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-53.ucode  /usr/lib/firmware/iwlwifi-cc-a0-59.ucode

Offline

#11 2021-03-04 13:40:02

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

You just move the file(s) to a different path, eg. /usr/lib/not-firmware/
Star w/ iwlwifi-cc-a0-59.ucode, then reboot.

Online

#12 2021-03-06 07:13:34

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

I created a new directory in /lib named not-firmware and moved iwlwifi-cc-a0-59.ucode to that dir and rebooted but sill no default controller is detected on bluetoothctl

Offline

#13 2021-03-06 07:50:12

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

"dmesg | grep iwl" to ensure the cc-a0-55.ucode firmware is loaded, keep moving the newest version away (and reboot) until only a0-46.ucode is left (which still should™ support your chip)
An alternative approach would be to pass "iwlmvm.power_scheme=1" to the module.
You could also face a regression in the kernel module (since you were likely usig the 5.4 lts kernel on manjaro, which you would have to install from the ALA, https://wiki.archlinux.org/index.php/Arch_Linux_Archive )

Ceterum censeo: if there's a parallel windows installation, see the 3rd link in my signature.

Online

#14 2021-03-10 06:52:55

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

I have moved all other ucode from /usr/lib/firmware now i only have iwlwifi-cc-a0-46.ucode there but still no controller listed in bluetoothctl

sudo dmesg | grep iwl
[    1.898808] iwlwifi 0000:01:00.0: enabling device (0000 -> 0002)
[    1.904351] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-59.ucode failed with error -2
[    1.904371] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-58.ucode failed with error -2
[    1.904385] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-57.ucode failed with error -2
[    1.904400] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-56.ucode failed with error -2
[    1.904414] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-55.ucode failed with error -2
[    1.904427] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-54.ucode failed with error -2
[    1.904441] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-53.ucode failed with error -2
[    1.904455] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-52.ucode failed with error -2
[    1.904469] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-51.ucode failed with error -2
[    1.904483] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-50.ucode failed with error -2
[    1.904497] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-49.ucode failed with error -2
[    1.904511] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-48.ucode failed with error -2
[    1.904524] iwlwifi 0000:01:00.0: Direct firmware load for iwlwifi-cc-a0-47.ucode failed with error -2
[    1.906544] iwlwifi 0000:01:00.0: Found debug destination: EXTERNAL_DRAM
[    1.906547] iwlwifi 0000:01:00.0: Found debug configuration: 0
[    1.906737] iwlwifi 0000:01:00.0: loaded firmware version 46.177b3e46.0 cc-a0-46.ucode op_mode iwlmvm
[    2.165442] iwlwifi 0000:01:00.0: Detected Intel(R) Wi-Fi 6 AX200 160MHz, REV=0x340
[    2.180011] iwlwifi 0000:01:00.0: Applying debug destination EXTERNAL_DRAM
[    2.180554] iwlwifi 0000:01:00.0: Allocated 0x00400000 bytes for firmware monitor.
[    2.370070] iwlwifi 0000:01:00.0: base HW address: f8:e4:e3:e5:3c:06
[    2.384560] iwlwifi 0000:01:00.0: iwlmvm doesn't allow to disable BT Coex, check bt_coex_active module parameter
[    2.558983] iwlwifi 0000:01:00.0 wlp1s0: renamed from wlan0
[    2.593241] iwlwifi 0000:01:00.0: Applying debug destination EXTERNAL_DRAM
[    2.783136] iwlwifi 0000:01:00.0: FW already configured (0) - re-configuring
[    2.824650] iwlwifi 0000:01:00.0: Applying debug destination EXTERNAL_DRAM
[    3.014222] iwlwifi 0000:01:00.0: FW already configured (0) - re-configuring

there is something interesting there saying

iwlmvm doesn't allow to disable BT Coex, check bt_coex_active module parameter

i dont know what module it is talking about

Offline

#15 2021-03-10 06:54:24

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

seth wrote:

"dmesg | grep iwl" to ensure the cc-a0-55.ucode firmware is loaded, keep moving the newest version away (and reboot) until only a0-46.ucode is left (which still should™ support your chip)
An alternative approach would be to pass "iwlmvm.power_scheme=1" to the module.
You could also face a regression in the kernel module (since you were likely usig the 5.4 lts kernel on manjaro, which you would have to install from the ALA, https://wiki.archlinux.org/index.php/Arch_Linux_Archive )

Ceterum censeo: if there's a parallel windows installation, see the 3rd link in my signature.


and how can I pass "iwlmvm.power_scheme=1" to the module. I am sorry to ask such silly questions. I am sort of a Linux newbie

Offline

#16 2021-03-10 07:05:48

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

A little update on what I have tried i was going through Bluetooth article on arch wiki and I saw this section

https://wiki.archlinux.org/index.php/Bl … ooth_cards

there is a link there that redirects you to this
https://wiki.archlinux.org/index.php/Ne … oexistence

it says that to disable Bluetooth coexistence if we have trouble keeping a strong Bluetooth connection. I did'nt understand it but have created a file on

/etc/modprobe.d/iwlwifi.conf

with the options specified

cat /etc/modprobe.d/iwlwifi.conf
options iwlwifi bt_coex_active=0

still no luck

Offline

#17 2021-03-10 07:30:41

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

Please don't bump, just edit your previous post to convey updates if nobody has answered so far.

You can add the parameter to iwlmvm the same way you did to iwlwifi and the run "systool -vm iwlmvm" to see whether it applied.
So far your problem is however not to get a more reliable connection (2.4GHz wlan and bluetooth operate on similar frequencies and can interfere) but to activate the bluetooth chip itfp.

Online

#18 2021-03-10 08:28:59

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

I added iwlmvm power_scheme=1 to the module

here is the output of

iwlmvm power_scheme=1
Module = "iwlmvm"

  Attributes:
    coresize            = "483328"
    initsize            = "0"
    initstate           = "live"
    refcnt              = "0"
    srcversion          = "04CF9FB7387D2625BFDA842"
    taint               = ""
    uevent              = <store method only>

  Parameters:
    init_dbg            = "N"
    power_scheme        = "1"

  Sections:

no controller listed still

Offline

#19 2021-03-11 12:53:00

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

Meh.
https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=210611

I have to unplug the computer (or turn off the PSU), keep the power button pressed for a while, then turn it back on. This sounds like it might reset the CMOS, but doesn't do it. And it actually works, even when Windows no longer detects the adapter

nibirrayy wrote:

I am sort of a Linux newbie

seth wrote:

Ceterum censeo: if there's a parallel windows installation, see the 3rd link in my signature.

=> Is there and did you ensure that windows isn't hibernating? Cause the linked kernel bug sounds like your condition and the workaround a lot like an ACPI/BIOS issue caused by a hibernating windows.

Online

#20 2021-03-11 14:19:03

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

I don't have windows on this system at all the bug is still there now i am on kernel 5.11.4

Offline

#21 2021-03-11 14:50:54

seth
Member
Registered: 2012-09-03
Posts: 29,872

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

I don't think a minor kernel update will fix this, but you could

seth wrote:

You could also face a regression in the kernel module (since you were likely usig the 5.4 lts kernel on manjaro, which you would have to install from the ALA, https://wiki.archlinux.org/index.php/Arch_Linux_Archive )

to see whether it's a kernel issue to begin with.

Online

#22 2021-06-06 15:50:55

samox73
Member
Registered: 2021-06-06
Posts: 3

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

Is there an update on this? I am facing a similar issue with the same chip. It can connect to some bluetooth devices (e.g. JBL Flip 4), but I am unable to connect to my Sony WH-1000XM3 both on Windows and Linux. I have tried resetting the pairing information on the headphones multiple times and ensured that Windows hibernate is off.  I have encountered three different error messages.

$ uname -r
5.12.4-arch1-2

$ sudo dmesg | grep iwl | grep firmware
[    5.909175] iwlwifi 0000:03:00.0: loaded firmware version 62.49eeb572.0 cc-a0-62.ucode op_mode iwlmvm

$ journalctl -xeu bluetooth
Jun 06 16:47:08 samox-pc bluetoothd[905]: Starting SDP server
Jun 06 16:47:08 samox-pc bluetoothd[905]: Bluetooth management interface 1.19 initialized
Jun 06 16:47:20 samox-pc bluetoothd[905]: Endpoint registered: sender=:1.35 path=/MediaEndpoint/A2DPSink/sbc
Jun 06 16:47:20 samox-pc bluetoothd[905]: Endpoint registered: sender=:1.35 path=/MediaEndpoint/A2DPSource/sbc
Jun 06 17:36:50 samox-pc bluetoothd[905]: src/profile.c:ext_connect() Headset Voice gateway failed connect to 38:18:4C:11:D5:7B: Connection timed out (>
Jun 06 17:36:52 samox-pc bluetoothd[905]: profiles/audio/avdtp.c:avdtp_connect_cb() connect to 38:18:4C:11:D5:7B: Function not implemented (38)
Jun 06 17:37:00 samox-pc bluetoothd[905]: profiles/audio/avdtp.c:avdtp_connect_cb() connect to 38:18:4C:11:D5:7B: Host is down (112)

The second error occurs sometimes. After pairing and connecting it tells me "Connection successful" but shortly after, I hear the headphones sound that the connection was interrupted and sure enough:

Jun 06 17:41:55 samox-pc pulseaudio[1711]: Transport Acquire() failed for transport /org/bluez/hci0/dev_38_18_4C_11_D5_7B/sep1/fd0 (Input/output error)
Jun 06 17:41:55 samox-pc bluetoothd[905]: profiles/audio/avdtp.c:cancel_request() Start: Connection timed out (110)
Jun 06 17:41:57 samox-pc bluetoothd[905]: profiles/audio/avdtp.c:cancel_request() Abort: Connection timed out (110)

The third option is that it doesn't even allow me to pair the headphones:

$ bluetoothctl
[bluetooth]# pair 38:18:4C:11:D5:7B 
Attempting to pair with 38:18:4C:11:D5:7B
Failed to pair: org.bluez.Error.ConnectionAttemptFailed

$ journalctl -xeu bluetooth
Jun 06 17:42:25 samox-pc bluetoothd[905]: src/profile.c:ext_io_disconnected() Unable to get io data for Headset Voice gateway: getpeername: Transport e>
Jun 06 17:42:33 samox-pc bluetoothd[905]: src/profile.c:record_cb() Unable to get Headset Voice gateway SDP record: Host is down

I have tried both first pairing, then connecting and only connecting. I'm out of ideas how to troubleshoot this. I hope a kernel update will fix this issue soon.

Last edited by samox73 (2021-06-06 15:56:42)

Offline

#23 2021-06-06 16:56:45

nibirrayy
Member
Registered: 2020-10-14
Posts: 24

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

I haven't even managed to fix the issue yet. I got busy and just bought a Bluetooth dongle of amazon. its working fine for now. I thought it was a kernel but but if you have managed to get it working than it seems it is not a kernel bug. I have no idea what wrong with my setup.

Offline

#24 2021-06-07 10:11:11

samox73
Member
Registered: 2021-06-06
Posts: 3

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

Thanks for the update.

James wrote:

I thought it was a kernel but but if you have managed to get it working [...]

My setup is not working though. It does not reliably work for any device -- and not at all for my headphones. One of the reasons for buying my X570 Aorus Master was because of the built-in bluetooth functionality.... Well, my next mainboard is not going to be a Gigabyte one, that's for sure.

Offline

#25 2021-12-15 15:36:36

marcelarie
Member
Registered: 2021-12-06
Posts: 3

Re: Intel Ax200 bluetooth not working

You are saying that the bluetooth can't work with the X570 Aorus Master ? I have the same one (x_x)

Last edited by marcelarie (2021-12-15 15:36:56)

Offline

Board footer

Powered by FluxBB