You are not logged in.

#1 2021-11-18 20:57:06

justdanyul
Member
Registered: 2011-09-29
Posts: 102

davinci-resolve-studio 17.4.1-1 fails to install [resolved]

I'm getting a slightly odd error..  "makepkg -si" yields

==> Making package: davinci-resolve-studio 17.4.1-1 (Thu 18 Nov 2021 08:53:36 PM GMT)
==> Checking runtime dependencies...
==> Checking buildtime dependencies...
==> Retrieving sources...
  -> Found DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_Linux.zip
==> Validating source files with sha256sums...
    DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_Linux.zip ... Passed
==> Extracting sources...
  -> Extracting DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_Linux.zip with bsdtar
==> Starting prepare()...
==> Entering fakeroot environment...
==> Starting package()...
==> Creating missing folders...
==> Extracting from bundle...
Please wait, this take a while...
/home/daniel/Aurbuilds/davinci-resolve-studio/PKGBUILD: line 131: ./DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_Linux.run: No such file or directory
==> ERROR: A failure occurred in package().
    Aborting...

But looking in the src folder, the file very much exists? Any ideas on how to proceed? Is there some manual dependency I need to install?

Last edited by justdanyul (2021-11-19 19:17:26)

Offline

#2 2021-11-18 22:00:30

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 14,282

Re: davinci-resolve-studio 17.4.1-1 fails to install [resolved]

Perhaps the error is from the execution of ./DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_Linux.run rather than the presence or absence of the file.
If you add strace to makedepends and change the invocation of the .run file to:

	strace -f -e trace=%file ./${_installer_binary} -i -y -n -a -C "${pkgdir}/opt/${_pkgname}"

Offline

#3 2021-11-18 23:50:00

justdanyul
Member
Registered: 2011-09-29
Posts: 102

Re: davinci-resolve-studio 17.4.1-1 fails to install [resolved]

It spits this out

execve("./DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_Linux.run", ["./DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_"..., "-i", "-y", "-n", "-a", "-C", "/home/daniel/Aurbuilds/davinci-r"...], 0x7fffcbb6fa28 /* 69 vars */) = -1 ENOENT (No such file or directory)
strace: exec: No such file or directory

its a bit odd, both the .run file and the second parameter /home/danielAurbuilds/davinci-resolve-studio/pkg/davinci-resolve-studio/opt/resolve exists.

Offline

#4 2021-11-19 00:33:56

loqs
Member
Registered: 2014-03-06
Posts: 14,282

Re: davinci-resolve-studio 17.4.1-1 fails to install [resolved]

Before the strace call add

pwd
stat ./${_installer_binary}
stat "./${_installer_binary}"

Offline

#5 2021-11-19 11:56:22

justdanyul
Member
Registered: 2011-09-29
Posts: 102

Re: davinci-resolve-studio 17.4.1-1 fails to install [resolved]

all looks fine to me (i also ran stat on the directory thats a parameter to the installer)

/home/daniel/.cache/yay/davinci-resolve-studio/src
  File: ./DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_Linux.run
  Size: 2384464288	Blocks: 4657168    IO Block: 4096   regular file
Device: 259,3	Inode: 5114529     Links: 1
Access: (0755/-rwxr-xr-x)  Uid: (    0/    root)   Gid: (    0/    root)
Access: 2021-10-29 01:12:33.000000000 +0100
Modify: 2021-10-29 01:12:28.000000000 +0100
Change: 2021-11-19 11:52:52.181796369 +0000
 Birth: 2021-11-19 11:52:46.861623026 +0000
  File: /home/daniel/.cache/yay/davinci-resolve-studio/pkg/davinci-resolve-studio/opt/resolve
  Size: 4096      	Blocks: 8          IO Block: 4096   directory
Device: 259,3	Inode: 5114534     Links: 13
Access: (0755/drwxr-xr-x)  Uid: (    0/    root)   Gid: (    0/    root)
Access: 2021-11-19 11:52:52.161795712 +0000
Modify: 2021-11-19 11:52:52.165129154 +0000
Change: 2021-11-19 11:52:52.165129154 +0000
 Birth: 2021-11-19 11:52:52.161795712 +0000
execve("./DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_Linux.run", ["./DaVinci_Resolve_Studio_17.4.1_"..., "-i", "-y", "-n", "-a", "-C", "/home/daniel/.cache/yay/davinci-"...], 0x7ffc61881a58 /* 69 vars */) = -1 ENOENT (No such file or directory)
strace: exec: No such file or directory
+++ exited with 1 +++

Offline

#6 2021-11-19 19:20:33

justdanyul
Member
Registered: 2011-09-29
Posts: 102

Re: davinci-resolve-studio 17.4.1-1 fails to install [resolved]

Hey loqs, just a quick update (and thanks for the help).

I tried doing a full system update, and and rebooted the system. Worked like magic :-D

Offline

Board footer

Powered by FluxBB