You are not logged in.

#1 2021-12-04 05:49:31

Alee14
Member
From: /home/andrew
Registered: 2018-01-22
Posts: 20
Website

Managed to get Arch Linux 0.1 and XFree86 working

Hello! For a while, I was trying to get Arch Linux 0.1 working. It is a very complicated process trying to get it installed.
Though from what I remember, Arch itself wasn't too hard to install, but X11 is hard to configure since it was using XFree86 rather than Xorg.
This video will show a demonstration of it working (https://youtu.be/_wUteCT6_yQ). Though the resolution is pretty small.

UPDATE
-----------------
I just made a guide on how you can install Arch Linux 0.1 with XFree86 on your VM/machine

Video Tutorial: https://youtu.be/ieSpJkeDtPY
Guide in GitHub: https://gist.github.com/Alee14/e32a44e5 … 0c59d78061
Guide in Rentry: https://rentry.co/arch-2002

Last edited by Alee14 (2021-12-06 01:00:23)

Offline

#2 2021-12-05 18:27:25

Alee14
Member
From: /home/andrew
Registered: 2018-01-22
Posts: 20
Website

Re: Managed to get Arch Linux 0.1 and XFree86 working

I have finally made a tutorial in case you guys want to install it yourself. This will cover installing the base system and also X11 too!

Video Tutorial: https://youtu.be/ieSpJkeDtPY
Guide in GitHub: https://gist.github.com/Alee14/e32a44e5 … 0c59d78061
Guide in Rentry: https://rentry.co/arch-2002

Last edited by Alee14 (2021-12-05 21:17:40)

Offline

#3 2021-12-05 21:16:25

NuSkool
Member
Registered: 2015-03-23
Posts: 132

Re: Managed to get Arch Linux 0.1 and XFree86 working

I'm interested in if pacman is available and if so, is it writing to log?

What's the output of the first few lines in pacman's log?

head -3 /var/log/pacman.log

Or where ever pacman may have been logging.

Last edited by NuSkool (2021-12-05 21:17:14)

Offline

#4 2021-12-05 21:21:31

Alee14
Member
From: /home/andrew
Registered: 2018-01-22
Posts: 20
Website

Re: Managed to get Arch Linux 0.1 and XFree86 working

NuSkool wrote:

I'm interested in if pacman is available and if so, is it writing to log?

What's the output of the first few lines in pacman's log?

head -3 /var/log/pacman.log

Or where ever pacman may have been logging.

It seems like from my knowledge, there seems to be no logging in pacman in this version

Offline

#5 2021-12-05 21:41:47

ewaller
Administrator
From: Pasadena, CA
Registered: 2009-07-13
Posts: 18,369

Re: Managed to get Arch Linux 0.1 and XFree86 working

Two beverage credits at the taco bar if you can update it to a modern installation without having to reinstall.


Nothing is too wonderful to be true, if it be consistent with the laws of nature -- Michael Faraday
Sometimes it is the people no one can imagine anything of who do the things no one can imagine. -- Alan Turing
---
How to Ask Questions the Smart Way

Offline

#6 2021-12-05 22:25:05

Alee14
Member
From: /home/andrew
Registered: 2018-01-22
Posts: 20
Website

Re: Managed to get Arch Linux 0.1 and XFree86 working

ewaller wrote:

Two beverage credits at the taco bar if you can update it to a modern installation without having to reinstall.

Hmm, I can figure out a way to do that, though it could be way harder because how much pacman changed tongue

Offline

Board footer

Powered by FluxBB