You are not logged in.

#1 2021-12-06 23:42:13

luich91
Member
Registered: 2021-10-12
Posts: 31

wlan0 sparisce random

Ciao a tutti, ho installato Arch da poco su un vecchio Dell 7240. Tutto ok come da guida archwiki. Dopo quache riavvio/spegnimento, totalmente random, non viene rilevata la scheda wifi, come se non esistesse: durante il login (tramite lightDM) si spegne il led del wifi e, loggandomi, da terminale non vedo piu wlan0.
Come potrei risolvere? E` Gia` capitato a qualcuno?
Grazie

Offline

#2 2021-12-08 04:38:52

tendouser
Member
Registered: 2021-08-30
Posts: 43

Re: wlan0 sparisce random

https://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=269808

aqui esta la solucion

puedes usar google para traducir....


saludos desde el istmo centroamericano!

Offline

#3 2021-12-10 17:26:42

luich91
Member
Registered: 2021-10-12
Posts: 31

Re: wlan0 sparisce random

Hi tendouser, thanks for your help.
I think we have a different problem, because my wireless card work out of the box.
Sometimes, after a reboot or restart, random, the network interface disappears and the wireless card seems to be off.

Offline

#4 2021-12-10 18:51:40

tendouser
Member
Registered: 2021-08-30
Posts: 43

Re: wlan0 sparisce random

I had the same issue in my asus X serie laptop

No, trouble so far with steps I shared:

create all the configuration files and enable+start systemd-networkd

I removed additionally via pacman iwd since I use nmcli to connect


kind regards!

Offline

Board footer

Powered by FluxBB